Bence sizin için "Exynos tanrısı" güzel olabilirdi.İstemem sanırım. Adalet kusursuz işleseydi, davranışlara göre hesaba çekilmek için bir tanrıya ihtiyaç duyulmazdı.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 17 Aralık 2023
III. Osman
Yetkin
Felsefe konusunda neden sadece Tanrı var mı yok mu olsun mu olmasın mı var? Bunun yerine Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu ile ilgili sunulan kavramları mesela ontolojik kavram vs gibi tartışsanız olmaz mı? Herkes tutturmuş var mı yok mu yok mu var mı?
Şu alıntıyı da atasım geldi.
"Doğanın sonsuz gücü karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir. İnanılır kişilerin söylediği nice olmayacak şeyler duyuyoruz; bunlara inanmasak bile kesip atmamalıyız; çünkü olmaz deyip geçmek, olabilecek şeylerin nereye varabileceklerini bildiğimizi ileri sürmek olur haddimizi bilmeden."
"Doğanın sonsuz gücü karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir. İnanılır kişilerin söylediği nice olmayacak şeyler duyuyoruz; bunlara inanmasak bile kesip atmamalıyız; çünkü olmaz deyip geçmek, olabilecek şeylerin nereye varabileceklerini bildiğimizi ileri sürmek olur haddimizi bilmeden."
O tanrıya inanacaksam evet. Boşu boşuna yanmanın lüzumu yok.Dinlerin tanrıları gibi değil de, tek kuralı iyinin cennete, kötünün cehenneme gittiği bir dünya ister miydiniz? Ya da herhangi bir dinin tanrısının gerçek olmasını?
Gerçi inanıyorum şu an, sanırım doğrusuna.
Son düzenleyen: Moderatör:
Liu Kang gibi çayıra salsa hoş olur.
Makarna ve kömür Tanrısı olsun isterdim. Bu cografyanın tüm siyasi dengesini değiştirirdi.
SoldierBoyBabam
Üstün
Hayır. Başıboş takılalım.
- Makaleler
- 9
Müslümanım dediği için kim uyarı/ban yemiş burada gösterir misin?
EaglePaw
Başarılı
Ölümden sonra sonsuz ve güzel bir dünya vaat edebilen bir yaratıcı senin de düşünce yapını değiştirebilir. Ki cennet inancında bu böyledir. Cennette hiçbir şekilde kötü düşünce, duygu ve durum olmayacağı vaat edilmiştir.Bana başka bir dünya vaat etmeyen bir din isterdim. Sonsuza kadar kendime katlanmak istemiyorum.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.