Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
images (8).webp

Felsefe konusunda neden sadece Tanrı var mı yok mu olsun mu olmasın mı var? Bunun yerine Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu ile ilgili sunulan kavramları mesela ontolojik kavram vs gibi tartışsanız olmaz mı? Herkes tutturmuş var mı yok mu yok mu var mı?

Şu alıntıyı da atasım geldi.

"Doğanın sonsuz gücü karşısında daha saygılı olmamız, bilgisizliğimizi, yetersizliğimizi bilmemiz gerekir. İnanılır kişilerin söylediği nice olmayacak şeyler duyuyoruz; bunlara inanmasak bile kesip atmamalıyız; çünkü olmaz deyip geçmek, olabilecek şeylerin nereye varabileceklerini bildiğimizi ileri sürmek olur haddimizi bilmeden."

• Beğendim
İfadeler: 62
Dinlerin tanrıları gibi değil de, tek kuralı iyinin cennete, kötünün cehenneme gittiği bir dünya ister miydiniz? Ya da herhangi bir dinin tanrısının gerçek olmasını?
O tanrıya inanacaksam evet. Boşu boşuna yanmanın lüzumu yok.

Gerçi inanıyorum şu an, sanırım doğrusuna.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana başka bir dünya vaat etmeyen bir din isterdim. Sonsuza kadar kendime katlanmak istemiyorum.
Ölümden sonra sonsuz ve güzel bir dünya vaat edebilen bir yaratıcı senin de düşünce yapını değiştirebilir. Ki cennet inancında bu böyledir. Cennette hiçbir şekilde kötü düşünce, duygu ve durum olmayacağı vaat edilmiştir.

• Beğendim
İfadeler: 199
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.