Tanrıya inanıyor musunuz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ÜçyüzGoneBeş
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 155
  • Görüntüleme Görüntüleme 9B
Ü

ÜçyüzGoneBeş

Ziyaretçi
Soru basit, düşüncelerinizi merak ettim. İnanıyorsanız neden, hangi tanrıya inandığınızı, inanmıyorsanız neden inanmadığınızı belirtirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Allah'a inanıyorum. Çünkü bu evrende tek olamayız ve Kur'ân'da bu çok kez geçiyor. Kur'an'da, 7 varlık olduğu söyleniyor. Bizim bildiğimiz 5 varlık var.
İnsanlar, hayvanlar, bitkiler, melekler, cinler. Diğer iki varlığı bilmiyoruz. Evrende tek olamayız. Bu arada o 2 varlığı sadece normal insanlar değil, peygamberler de bilmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herhangi bir inanca ihtiyacım yok. Yıllar önce inanca olan bağımlılığımın üstesinden geldim.

Ama tabi soru, "Dini inancınız var mı?" değil. Şu aralar Pisagorculuk ve Platonculuk üzerinden metafiziğe merak saldım. Tanrıyla kavgalıyım ama Tanrının hakkını yiyemeyeceğim konu, adının geçmediği konu yok neredeyse. Ateist olsam da apateist takılıyorum. Yine de bir Tanrı fikrine ihtiyaç duyuyorum. Ama bu ihtiyaç, bir dindar gibi korku ve bilinmezlik üzerine değil, merak ve anlam üzerine..

Dr. Halloway: Gelerek zamanımızı boşa harcadığımızı düşünüyorsun, değil mi?

David(robot): Sorunuzun cevabını bilmem için neye ulaşmaya çalıştığınızı bilmeliyim.

Dr: Halloway: Ulaşmaya çalıştığımız şey, yaratıcılarımızla karşılaşmak, cevaplar bulmaktı. Onlar en başında bizi neden ürettiler?

David(robot): Sizler, beni neden ürettiniz?

Dr. Halloway: Yapabileceğimiz için.

David(robot): Aynı şeyi duymak, sizde nasıl bir hayal kırıklığı yaratır?

Dr. Halloway: (Güler) Hayal kırıklığı yaşamıyor olman, senin için güzel bir şey.

PROMETHEUS filminden..

Bir yaratıcının varlığına inanıyorum. Spesifik olarak hangisidir onu bile bilmiyorum. Ama varlığına inanıyorum.

Aynen, benimkisi inançtan çok inanma isteği. Tanrı yoksa sıkıcı olur. Var olması, yokluğundan daha eğlenceli geliyor ve mantığıma yatıyor. Varsa ve müsaade ederse kendisini bi' ara görmek isterim. Biraz doğaüstü bi' şeyler deneyimleyelim, değil mi? Hak ediyoruzdur umarım. Evrenin nedenine tanıklık edebilelim.

İnançta kanıt olmaz. Neden evrende tek olamayalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…