Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İnsan zihninin etki etmediği her duruma "evrimleşme" denilebilir. fakat evrim sürecinde örneğin insan beyninin büyüdüğü söylenir ama insan kendi bilinci-iradesiyle zihnine çok yüklenmektedir ve bunun sonucu da beyin büyüyebilir. insan her şeye karar verebilmekte ve direkt kendisine etki edebilmektedir.
hatta kendi yaşamına bile bilinçli olarak son verebilir. zamanında barış manço şöyle demiş "japonlar artık fazla süt içiyorlar o yüzden uzun boylular"
ben gerçek evrimi insan zihinin hiçbir etkisi olmadğı durumda kabul edebilirim. herkes birbirine "cahil" diyor mesela bence bu evrimleştiğimizi göstermiyor.

Bence baskıcı ortamda olduğunuz için önyargı ile yaklaşıyorsunuz. Nihilizm veya Ateizm değil de çoğu şeye zaten Agnostik olarak yaklaşmak icap ediyor her durumda. Ne de olsa Laisizm bunu gerektirir, inançları içinde yaşarsın olması gerektiği gibi.
Baskıcı bir ortam yüzünden neden sonsuza dek cehennemde işkence görüp, Dünya'da işlerimin kötü gitmesini isteyeyim, bunlar bilindik saçma sapan beyin yıkayacı youtube kanallarının hayal alemi, peri masalı argümanları dostum, lütfen kendini geliştir ve daha sağlam, güvenilir, bilimsel ve mantıklı kaynak ve argümanlarla gel, iyi geceler.

Baskıcı bir ortam yüzünden neden sonsuza dek cehennemde işkence görüp, Dünya'da işlerimin kötü gitmesini isteyeyim, bunlar bilindik saçma sapan beyin yıkayacı youtube kanallarının hayal alemi, peri masalı argümanları dostum, lütfen kendini geliştir ve daha sağlam, güvenilir, bilimsel ve mantıklı kaynak ve argümanlarla gel, iyi geceler.
Ne doğa bilimcisiyim ne de teolog, elimden geldiğince görüşleri bana uymayan bir adama karşı savunma yaptım. Bana karşı tez argümanları sunan adamın kaynaklarının pek etkileyici olduğunu söyleyemem. Kaynak göstermesi gereken ben değilim, çürütmeye çalışan arkadaş. Takdir okurundur diyeyim. Çatışmayla da çözülecek iş değil bunlar, sonlara doğru ithamlarda bulunması üzücüydü sadece :) İyi geceler efendim.

Önemli olan İslam'ın o dönemde bunları araştıracak ve anlatacak özgürlük ortamını oluşturabilecek bir din olması.
El Cahız'ın fikirleri diğerlerine ilham olmuştur. Cahız'ın doğduğu Basra tarafında bu düşünceleri söylemek için bir ortam vardı ama İbni Haldun gibileri direkt tanrıya bağlamış meseleyi. Dönemin şartları İbni Haldun'un bunların tanrı ürünü olduğunu söylemesine zemin hazırlamıştır, aksi takdirde kellesi giderdi. Ayrıca o dönemki evrim bilgilerimizle şu an ki bilgiler arasında fersah fersah fark var. Günümüz şartlarında evrimi bilen biri asla bunun bir tanrı ürünü olduğunu iddaa edemez, çünkü hatalar üzerine kurulu bir sistemdir evrim.

Kuran'da, Evrim'i aramanın zaten saçma olduğunu milyon defa tekrar tekrar yazdım zaten.
Saçma olduğunu biliyorsan madem evrim dinine uyarlama, çelişmiyor diye avutma kendini o zaman. İçinde biyoloji bilgisi olmayan bir şeyden evrimle çelişmiyor demek saçmalıktır. Bunu iddaa edebilmen için örnek gösterdiğin kitapta buna dair kanıt olması gerekiyor, öyle bir kanıtta söz konusu değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.