Detaylar
Kim cevapladı?Tanrı arayışım devam ederken agnostisizmden, agnostik - ateizme kaydım.
Sizde de yol öyle gözüküyor gibi.
Ozzytaste
Yetkin
Bir gece panikatak ve anksiyete krizim tutmuştu berbat haldeydim kuran dinleyince Allah'a olan inancım daha da arttı içim huzur doldu başka hiç ses hiçbir müzik bu etkiyi yapamadı.
Klasik muzükte sakinleştiriyor bilimsel veriler ortada.
Ben 11-12 yıllık ateist ideolojimden sonra agonstik-ateist düşünce yapısına geçtim. Şu an bu ideoloji bana daha uygun.Tanrı arayışım devam ederken agnostisizmden, agnostik - ateizme kaydım.
Sizde de yol öyle gözüküyor gibi.
Özellikle CERN big bang deneyinin başarısız olmasından sonra agnostik-ateizm düşüncesi bana daha realistik gelmeye başladı.
Muhammed'in Ayşe ile dokuz yaşındayken cinsel ilişkiye girmesi, "kafirleri gördüğünüz yerde öldürün". Bunlar yeter.
(1) Acaba o iddia gerçekten doğru mudur diye araştırdınız mı? Bakın sizin zannınıza karşı bir tarihî bilgi:
"Peygamber hicret ettiği zaman Aişe 13 yaşında olmalıdır. Peygamber Medine'ye göçtükten iki yıl sonra Aişe ile evlendiğine göre, demek ki evlendiği zaman Aişe en az 15 yaşındaydı. Ayrıca Aişe, Peygamber ile nişanlanmadan önce Cübeyr ibn Mut'im'e nişanlı veya sözlü idi." Buna karşı cevabınız nedir değerli dostum?
(2) Kâfir kelimesi inkâr eden demektir. O devirde din savaşları olduğuna göre nefsi müdafaa yâni kendini savunmak için hareket etmek gerekiyordu, çünkü karşı taraf müminlerin yâni inananların canınızı amansız bir şekilde almak istiyordu. Bu durumda onlar sizin canınızı almadan siz onlarınkini alın anlamındaki hüküm maalesef acıtıcı olsa da doğru değil midir? Geçmişi bırakalım günümüze gelelim: Siyonist Netenyahu ve benzerlerinin görüldüğü yerde öldürülmesi fikri sizce yanlış mıdır? (Unutmayın uzun vadede bu cahil cânilerin hedefinde Antakya ve çevresini işgal etmek de vardır. Siyonizm tıpkı beslendiği Nazizm gibi görüldüğü yerde yok edilmesi gereken bir şer odağı değil midir? "Bu insanımsı varlıklara yâni Siyonistlere göre kendilerinin dünyanın efendileri olduğu ve geri kalan insanların hepsinin ise onların kölesi olması gerektiği" şeklindeki tiksindirici iddialarını acaba daha önce hiç duymadınız mı veya okumadınız mı?) Sonuç olarak "kafirleri gördüğünüz yerde öldürün" emrinin gerçek insanların hayatta kalması için son derece doğru olduğu ortaya çıkmıyor mu? Cevabınız bu durumda nedir değerli dostum?
(3) "Bunlar yeter." hükmünüz bence yanlıştır. Çünkü yetersiz ve yanlış bilgi ile bu sonuca ulaştınız. Oysa bunlara takılmayıp "büyük resmi" görmeniz gerekiyor önce. Sizi başka bir çerçeveden düşünmeye davet etmek için şunları belirtmek istiyorum:
(a) Ucu bucağı bilinmeyen, Evren denilen, madde ve enerjiden oluşan fiziksel yapının yoktan Yaratıcısı olduğunu ve kendi isminin Allah olduğunu belirten tekil varlık elbette mantıksal olarak bu yapıdan öznitelik olarak farklı olmak zorundadır, yâni O, fiziksel bir varlık olamayacağı için metafizik varlık alanında bulunmaktadır. Bunun anlamı, Onun tamamen fiziksel erişim dışı olmasıdır.
(b) Bilimsel bilgi dediğimiz olgu, deney, gözlem, ölçüm, hipotez, teori, (bilimsel) kanun aşamalarını içerir. Bilimsel bilginin geçerli olduğu varlık alanı elbette fiziksel varlık alanı ile yâni Evren ile sınırlıdır. Pozitif bilimin, metafizik varlık alanı hakkında söz söylemesi ve hüküm kurması geçersiz ve mantıksızdır. Dolayısıyla bilimsel bilgi ile ne Evrenin öncesi ve nasıl ortaya çıktığı veya bir Yaratıcısının olup olmadığı asla anlaşılabilir, ne de bir Yaratıcının var olduğu veya olmadığı asla ispatlanabilir. Bilginin sınırı budur! Öyle olduğu için, Yaratıcı olduğunu iddia eden tekil varlık yâni Allah, insanlara göndermiş olduğu iddia edilen son kutsal kitapta insanlara "Ey inananlar!" diye hitap ediyor, "Ey bilenler!" diyemeyeceği için! Çünkü açıktır ki, ölümden sonrası hakkındaki iddialar bilimin konusu olamaz, sadece ve sadece inancın konusu olabilir. Peki ama inanmak için bir sebep var mıdır derseniz, doğrudan kanıt sunulamayacağı için bir çok dolaylı kanıt sunulmuştur. Bunları inceleyip inanmak veya inanmamak size kalmıştır.
(c) "Hz. Ali’nin inanmayan bir komşusu vardı. Ona ''Allah'a, ahirete inanıyorsunuz. Peki ya bunlar aslında yoksa?” demiş. Hz. Ali ise ''Yoksa benim kaybedecek bir şeyim olmaz; ya varsa sen ne yapacaksın?'' der. " şeklindeki ünlü anekdot için ne dersiniz değerli dostum?
Evet Recep Baltaş'a inanıyorum. (!) Bu konu hala bitmedi mi forumda? Sürekli biri inkar etmeye veya kanıtlamaya çalışıyor. Çok kasıyorsunuz.
Dostum bu konu hiç bitmez! Lütfen üyelere sınır çizmeyin bu konuda. Bırakın üyeler fikirlerini yazsınlar. Siz de kendi fikrinizi yazın ama bu konu yazılmasın demeyin lütfen.Evet Recep Baltaş'a inanıyorum. (!) Bu konu hala bitmedi mi forumda? Sürekli biri inkar etmeye veya kanıtlamaya çalışıyor. Çok kasıyorsunuz.
Yazilmasin demiyorum hocam, sadece fazla saçma bir hal aldi. Sadece laf için konuşuyorlar.Dostum bu konu hiç bitmez! Lütfen üyelere sınır çizmeyin bu konuda. Bırakın üyeler fikirlerini yazsınlar. Siz de kendi fikrinizi yazın ama bu konu yazılmasın demeyin lütfen.
@Draugr günümüz şartlarında pek de normal değildir ama 1400 küsur sene öncesi bir sosyo-kültürel yapıdaki o zamanlar olağan kabul edilebilen bir uygulamayı bugüne göre değerlendirmek ne kadar yerinde olur acaba? Fakat daha sonra yaptığım internet site araştırmalarında Hz. Ayşe'nin yaşının 17-19 arasında olabileceğini de okudum. Siz de "Hz. Ayşe evlendiğinde kaç yaşındaydı?" veya "Hz. Muhammed pedofil miydi?" şeklinde arama yaparak birçok yazı okuyabilirsiniz ve doğru zannettiğiniz iddianın pek de doğru olmayabileceğini görebilirsiniz. Fakat asıl konuya dönersek bu pedofil iddiasının, Tanrı'nın varlığına inanma meselesi için zaten bir itiraz gerekçesi olarak öne sürülemeyeceğini anlamanız gerekiyor. Siz lütfen "büyük resmi" görmeye ve anlamaya çalışın ki, o da kendiliğinden var olan tek ve tekil varlığın yâni yaratıcı veya kendi duyurduğu ismi ile Allah'ın var olup olmadığı konusu ve bizlerin bu konuda nasıl hareket etmemiz gerektiğidir. Bir kez daha önceki yazımda sizin
emojisi bıraktığınız satırın hemen üstündeki paragrafı derinlemesine düşünmenizi tavsiye ederim.
(Benim görüşlerim aslında mantıklı olmasına rağmen umarım
emojisi tepkinizin biraz yersiz olduğunu anlar ve kaldırırsınız.)
(Benim görüşlerim aslında mantıklı olmasına rağmen umarım
Son düzenleyen: Moderatör: