Tüm dünyayı Güney Kore'yle eşdeğer varsayıp, oranlarla tümevarıp "inançlılar zeki değildir" diyecek kadar da zekiymişsiniz.
Bi' sallamadan olmuyor değil mi, efendi efendi inanç tartışılması yapılamıyor değil mi?

Ben bu teistfobikliği, islamafobikliği anlayamıyorum. İnanmayan bir arkadaş hakkında ben nötr düşünürken, inanmayan bir arkadaşın teist birisi hakkında abuk subuk çıkarımlarda bulunmasını anlayamıyorum.

Çünkü sadece sen sorguladın, ötekiler sorgulamadı 😁 tebrikler.

Onları salla, her kesimden oldukça donanımlı bireyler var. Ateisttir ama senden benden çok Kuran bilir, o kadar yani. Araştırıp kendi kafasına yatanı seçtiyse bence saygıyı hakeden birisidr. Miilleti aşağılayacaksa haketmiyor ama.
Bir medeniyetin gelişmişlik seviyesini ne belirler? O medeniyetin/ülkenin toplumunu yöneten kesim mi yoksa toplumun kolektif zeka mı?

Söyler misin? Neden bütün gelişmiş ve berbat ülkelerde...

Bir medeniyetin gelişmişlik seviyesini ne belirler? O medeniyetin/ülkenin toplumunu yöneten kesim mi yoksa toplumun kolektif zeka mı?

Söyler misin? Neden bütün gelişmiş ve berbat ülkelerde...
Bir ülkenin gelişmişlik seviyesini insanların birbirine olan saygısı, hoşgörüsü belirler.
Sende mâlesef bunlar yok gibi gözüküyor.
Çalışkanlığı da belirler ayrıca. Dünyada son 10 senede dinden başka inançlara büyük bir geçiş var. ABD 10 sene önce gelişmiş değil miydi? 🤔

Soru basit, düşüncelerinizi merak ettim. İnanıyorsanız neden, hangi Tanrı'ya inandığınızı, inanmıyorsanız neden inanmadığınızı belirtirseniz sevinirim.

Bence şu duvarın arkasında 3 başlı ejderha var. Duvarın arkasında ejderha olduğunu düşünmek gerekli bir eylem mi?

Bir gece panikatak ve anksiyete krizim tutmuştu berbat haldeydim kuran dinleyince Allah'a olan inancım daha da arttı içim huzur doldu başka hiç ses hiçbir müzik bu etkiyi yapamadı.
Aynısını İncil'le, Tevrat'la yaşayan insanlar da çok var. Olay Kur'an'da değil senin inancında. Sen inandığın için sana bu etkiyi yapıyor. Kendi kendini kandırıyorsun bir nevi.

Samimiysen duvarın ardında olduğunu söylediğine göre düşünüyorsun. Bununla gerekliliğin hiçbir ilgisi yok.

Varlığını aramak gereksiz çünkü Tanrı kavramı çok gereksiz gelmekte ,en azından bana. O yüzden var mı yok mu? Ne bileyim ejderha kafalılar gençlik kollarında değilim.

Herkesin inancı kendinedir. Ben Müslüman'ım, Allah'a inanıyorum. Hristiyan'ım Ateistim Deistim Agnostiğim. .Diyen diyebilen görüşünü rahatça ifade edebilen herkese saygım var. Tamamen bu konularda hoş görülü olmaktan yanayım. Herkesin yetişme şekli, coğrafyası, maddi ve manevi değerleri, anne baba etkenleri gibi pek çok şeyleri farklıdır (ki farklı olmasa bile tek tip dünyaya gelen canlılar değiliz) buna göre de inanma mekanizmasına kadar her konuda farklılık görülebilir insan anne babasıyla bile aynı düşüncede olmak zorunda değildir. İnsanları fabrika çıkışlı bir ürün olarak görmek zaten saçma herkesin inançsız veyahut herkesin Müslüman olması gibi bir şeyde asla olası değildir.

Fakat gel gör ki şu anki durumda inananlar inanmayanlara, inanmayanlarda inananlara karşı düşman gibiler. Siyasi bir konuda tek yürek olabilen memleketimiz din konuşmaya geldiğinde karşısındakinin inancına göre saygı göstermeye başlayacak kadar aşağı seviyelere inebiliyor. Bu iki durumda aşırı yanlış düşünce ve yaklaşımlar.

Senin inancın yok mu kardeşim, tamam kimse sana karışamaz bu düşüncenle de alay edemez, kendi inandığın değerleri yaşayabilmen ne kadar hoş aynı şekilde bende kendi inandığım değerleri yaşarım her ne kadar seni ikna edecek bir inanç olmasa da ben inanıyorum birbirimize karşı saygı çerçevesinde olduğumuz sürece istersen gram inancın olmasın biz seninle yine de kardeşiz öylede kalırız. Dine mensup olmayanından tut her türlü dine mensup olan çok sayıda arkadaşım var, çocuk değiliz inanç mevzuları aklın yanında bahsettiğim etkenleri de içinde barındırıyor bu sebepten -benim fikrimce- en doğru yaklaşım budur.

Bir gece panikatak ve anksiyete krizim tutmuştu berbat haldeydim kuran dinleyince Allah'a olan inancım daha da arttı içim huzur doldu başka hiç ses hiçbir müzik bu etkiyi yapamadı.

O kadar kötü durumdayken ben size şarkı söylesem bana bağlanırsınız zaten.

Soru basit, düşüncelerinizi merak ettim. İnanıyorsanız neden, hangi Tanrı'ya inandığınızı, inanmıyorsanız neden inanmadığınızı belirtirseniz sevinirim.

Bak şimdi şekeri çaya at, sonra laptopun üstüne dök.

Son düzenleme: