Ben kanıtlayıcı bir delil görsem inanırdım demek istedim. O insanlar delil görmediği için inanmamayı tercih etmiş olabilirler.Yine aynı şekilde kitaplarda geçen insanlar niye inanmadı o halde. O zamanda bir insan olarak hayal etmek lazım. Şu ankinden bağımsız.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
@Ozzytaste bu kanıt mı?
SoldierBoyBabam
Üstün
Çayın içine şeker at.
Videonun başına adam "parodi" yazmış. Biraz dikkatli bak.
Kanıtlanan bir şey "inanç" kapsamından çıkar. Deney ve gözlem yoluyla kanıtlanan olgular için inanç kavramını kullanmayız mesela. Varlığı kanıtlanan bir şey için de inanç kavramını kullanamazdık.
- Makaleler
- 4
Tanrının varlığını kanıtlayabiliyorsak zaten tanrıyla eş güçte olurduk. Yani tanrı ve insan arasında fark kalmazdı olsaydı.
Qhan
Yetkin
@Cruslan @Qahnaarin Onu sormamış konu sahibi. Daha çok kitaplarda vs. bahsedilen mucizeleri kendi gözlerinizle görseniz inanır mıydınız, diye sorulmuş.
Tanrı varlığını kanıtlar ise Tanrı olmaktan çıkar. Bizim seviyemize inmiştir ve ondan daha üst makamların olup olmadığı hakkında bir fikrimiz kendini kanıtlasa dahi yok. Uzaydan gelen bir organizmanın biz insanlara göre alışılmadık şeyler gerçekleştirmesi onu anlamadığımız için elbette mucize gibi gelir fakat bu onu Tanrı yapmaz, cahil olan insanlardır. Tanrı nedir diye sormak lazım aslında. Kafamızda kurduğumuz veya hikaye kitaplarında yazan gibi bir şey mi yoksa onun hakkında bildiğimiz her şey bir yanılgı mı?
Üstteki arkaşadın dediği gibi bir mucize görüyorsak yine dediklerim geçerli. Koskoca Tanrı'nın kendini minicik ona göre bir hiç olan insancıklara kanıtlamaya çalışması zaten başlı başına saçmalık.
Üstteki arkaşadın dediği gibi bir mucize görüyorsak yine dediklerim geçerli. Koskoca Tanrı'nın kendini minicik ona göre bir hiç olan insancıklara kanıtlamaya çalışması zaten başlı başına saçmalık.