hasank0

Üyecik
Selam.
İnternet tarayıcılarında video izlerken ekran karıncalanıp yanıp sönüyor. Sadece YouTube değil tüm sitelerde aynı şey oluyor. Tarayıcıyı, NVIDIA ve Intel hepsini kaldırıp güncel hallerini yükledim olmadı. Donanın hızlandırmayı kapatınca düzeliyor lakin videolarda hız ve verimlilik düşüyor çok yavaş oynatıyor. Her şey güncel. Ekte örnek video koydum.
Sistemim;
  • MSI Crosshair 17 hx D14v(Laptop)
  • Intel Core i7-14700hx
  • 64 GB RAM
  • NVIDIA RTX 4070

Son düzenleyen: Moderatör:
Laptopu DP/HDMI ile bir monitöre bağlayıp test eder misin? Eğer düzgün çalışırsa sorun laptop panelidir. Yine aynı ise GPU veya anakart kaynaklı olabilir.

GPU kaynaklı olabilir, donanım hızlandırmayı açtığınızda GPU'yu kullanır, kapattığınızda varsa dahili GPU'yu yoksa işlemci kendisi renderlamaya çalışır ve bu da kasmaya neden olur.

Ayrıca @SunseTTime'ın dediği gibi kabloları bir kontrol edin derim.

Maalesef şuan da test edebileceğim ikinci ekranım yok. Bilgisayarda video açarken kendi dahili player ve VLC gibi uygulamalarda sorun yok. 3D uygulamalar kullanıyorum Unreal engine çalıştırıyorum sorun yok oyunlarda dahil.

Edge, Opera da aynı problem var. Firefox da yapmıyor. Sanırım chromium tabalı tarayıcılarda oluyor. Bu arada şöyle bir detay veriyim, Pc'yi kapatıp açınca yapmıyor. Bilgisayarı bir süre kullandıktan sonra yapmaya başlıyor video açarken. Sonran düzeliyor tekrardan başlıyor.

Ekran kartınızı güncellediniz mi? Eski bir sürüm güncellemesi ile dener misiniz? GPU kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Bazı tarayıcıların ayarlar kısmında bulunan "Kullanılabilir olduğunda donanım hızlandırmayı kullan" seçeneğini kapatarak dener misin?