Burkie1460

Uzman
Ekran kartını 2. el olarak aldım. Satıcıyla birlikte test yaparken test sırasında bu LED'lerin yanıp söndüğünü fark etmedim (ya da hiç yanmıyordu).
Eve getirdikten sonra kartı yaklaşık 2 gün normal şekilde kullandım, herhangi bir sorun yoktu.

Daha sonra RDR 2'yi yükledim ve oyunu oynarken fark ettim ki ekran kartının üzerindeki beyaz LED yanıp sönüyor. Bildiğim kadarıyla bu LED'in böyle davranmaması gerektiğini düşündüğüm için tedirgin oldum.
Oyunu kapattığımda LED tamamen sönüyor.

Sıcaklıklar normal:

RDR 2'de maksimum 69°c
Boşta 45-46

Sistemim:

PSU: MSI MAG A600dn (600W)
Anakart: Gigabyte A520M k V2.
RAM: 16 GB.
Ekran kartı: Gigabyte RX 5700 XT.

İşlemci: Ryzen 5 5600.

Dosya Ekleri

• IMG_20251214_191511_214~2.webp
    IMG_20251214_191511_214~2.webp
    2,9 MB · Görüntüleme: 33
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu sorun genellikle PSU kaynaklıdır, düzgün voltaj aktarımı yoktur. Günlük kullanımda sıkıntı çıkarmıyor ise dert etmeyin derim. PCI-E kabloları ayrı ayrı şekilde takılı de mi hocam? İstersen kontrol edin, temassızlık olabilir.

O LED oradaki 8 pin PCI-e girişlerinin tam oturup oturmadığını gösteriyor. Eğer sistem herhangi bir sorun arıza gibi bir durum yoksa görmezden gelebilirsin sonuçta 6 yıllık bir ekran kartı olduğunu unutmayın.

Normal kullanımda değil de RDR oynarken oluyor.

Bu sorun genellikle PSU kaynaklıdır, düzgün voltaj aktarımı yoktur. Günlük kullanımda sıkıntı çıkarmıyor ise dert etmeyin derim. PCI-e kabloları ayrı ayrı şekilde takılı de mi hocam? İstersen kontrol edin, temassızlık olabilir.

Nasıl yani?
Anlamadım.
2 tane (6+2) kablo var diye biliyorum