Soru kökünü vermişsiniz eğer sorunun devamında tarih ile ilgili bir bilgi istenmediyse biraz yanlış olmuş ben olsaydım puanı verirdim yalnız adı Tarih olan bir derste de savaşların tarihini vermemenin biraz abes kaçtığını söylemem lazım. Ayrıca öğretmeniniz 1. soruda da hata yapanların hatasına göz yumduklarını söylemiş bence bir hata bir iyi niyeti nötrler. O yüzden fazla ortalığı karıştırmanızı önermem eğer öğretmeniniz bunu kabul etmiyorsa başta o öğretmeninizi gıcık ettirerek 5-10 puan alacaksınız diye sözlü notlarınızı yakma ihtimalini göze almayın.

Soru kökünü vermişsiniz eğer sorunun devamında tarih ile ilgili bir bilgi istenmediyse biraz yanlış olmuş ben olsaydım puanı verirdim yalnız adı tarih olan bir derste de savaşların tarihini vermemenin biraz abes kaçtığını söylemem lazım. Ayrıca öğretmeniniz 1. soruda da hata yapanların hatasına göz yumduklarını söylemiş bence bir hata bir iyi niyeti nötrler. O yüzden fazla ortalığı karıştırmanızı önermem eğer öğretmeniniz bunu kabul etmiyorsa başta o öğretmeninizi gıcık ettirerek 5-10 puan alacaksınız diye sözlü notlarınızı yakma ihtimalini göze almayın.

Kusura bakmayın ama 1.soruyu yanlış yapıp o soruyu doğru yapanı neden günah keçisi ilan ediyoruz? Veya o kişi neden hocaların hatası yüzünden 7 puan daha az alıyor hem de soru köküne göre doğru yaptığı bir sorudan? Eğer ben bugün haksızlık için elimden geleni yapmazsam yarın o haksızlık beni bulduğunda kimse sesini çıkarmaz.

Tarih sınavından 80-90 civarı bir not bekliyordum fakat 73 almışım çoğu kişi beklentisinin altında not almıştı, hocayla kağıtlara bakan arkadaşlarım hocanın bir yerden puan kestiğini kestiğini fark etmiş soruda şöyle "1453-1502 yılları arasındaki savaşlardan 4 tane savaş yazınız" soru kökü böyleydi 4 tane savaş yazdım fakat savaşların tarihlerini yazmadığım için 15 puanlık sorudan 8 puan nedenini sorduğumuzda, tarihleriyle beraber yazan kişilerin çok olduğunu o yüzden bu soruyu zümrece öyle kabul ettiklerini söyledi ardından 1.soruda örnek istememize rağmen sadece sebebini yazanlara tam puan verdik ona laf etmiyorsunuz neden buna laf ediyorsunuz gibi şeyler söyledi, sizce bu durumda kim haklı, ayrıca ne yapmalıyım, müdür yardımcısı ile konuştuğumda tarihle aram çok iyi değil belki de savaş istediğinde tarihleriyle yazmalısınızdır kalıplaşmış bir şeydir ben bilemiyorum dedi.

Özellikle tarih belirtin yazmıyorsa zümre haksızdır.

Kusura bakmayın ama 1.soruyu yanlış yapıp o soruyu doğru yapanı neden günah keçisi ilan ediyoruz?

İyi tamam hocam. Attığım taslağı kendi okul türünüze ve bilgileriniz ile doldurun okul yönetimine teslim edin. Gereken işlemler yapılır. Tabi bunu istediğiniz zaman hocanızın bütün sorularınızı kötü niyetle okuyup sizi cezalandırabileceği veya 1. sorudan fazla puan aldıysanız onu silip 3. soruya ekleyeceğini hatta bütün sınav kağıtlarını okuyup herkesten 1. sorudaki puanları silip "Leovidas arkadaşınız şikayet ettiği için bunu yapmak zorunda kaldım" diyerek işin içinden sıyrılıp sizi hedef tahtasına oturtacağı ve sözlü notunuzu hiçbir sebep göstermeden düşük girme ihtimali olduğu gibi durumları göz önüne alarak hareket edin.

Bu olayda hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız ve 2 kredilik tarih dersindeki 5-10 puan sizin için çok önemliyse hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Ben bu işte uğraşacağınız şeye kıyasla kazanacağınız şeyin hiçbir anlam ifade etmediğini düşündüğümden dolayı uğraşmanızı tavsiye etmiyorum ama meydan sizin.

1742917817635.webp

İyi tamam hocam. Attığım taslağı kendi okul türünüze ve bilgileriniz ile doldurun okul yönetimine teslim edin. Gereken işlemler yapılır. Tabii bunu istediğiniz zaman hocanızın bütün sorularınızı kötü niyetle okuyup sizi cezalandırabileceği veya 1. sorudan fazla puan aldıysanız onu silip 3. soruya ekleyeceğini hatta bütün sınav kağıtlarını okuyup herkesten 1. sorudaki puanları silip "leovidas arkadaşınız şikayet ettiği için bunu yapmak zorunda kaldım" diyerek işin içinden sıyrılıp sizi hedef tahtasına oturtacağı ve sözlü notunuzu hiçbir sebep göstermeden düşük girme ihtimali olduğu gibi durumları göz önüne alarak hareket edin.

Bu olayda hakkınızın yendiğini düşünüyorsanız ve 2 kredilik tarih dersindeki 5-10 puan sizin için çok önemliyse hakkınızı aramaktan çekinmeyin. Ben bu işte uğraşacağınız şeye kıyasla kazanacağınız şeyin hiçbir anlam ifade etmediğini düşündüğümden dolayı uğraşmanızı tavsiye etmiyorum ama meydan sizin.

Eki Görüntüle 135208

Hiç sıkıntı değil hocam hedef tahtası olayım ben haklı olanı savunduğum sürece en azından kendi içimde rahat ederim. Şunu unutmayın bugün başkasına yapılan bir haksızlığa sesiniz çıkmaz ise yarın o haksızlık size yapıldığında diğer insanlar üç maymunu oynar :)

Bu durumu maalesef hocaya anlatamıyorum, diğer müdür yardımcısına gideceğim eğer bir sonuç alamazsam ne yapmalıyım sizce?
CİMER'e şikayet edebilme hakkınız var diye biliyorum. Olmazsa şansınızı deneyin.

Soru kökünü vermişsiniz eğer sorunun devamında tarih ile ilgili bir bilgi istenmediyse biraz yanlış olmuş ben olsaydım puanı verirdim yalnız adı Tarih olan bir derste de savaşların tarihini vermemenin biraz abes kaçtığını söylemem lazım.
Adı "Tarih" diye soruya savaşların tarihini yazmak? Sizin dediğiniz şey mantıksız, dersin adı olan "Tarih" geçmişte ülkelerin ve Dünya'nın yaşadığı olayları simgeleyen bir isim. Ayrıca isterse coğrafya isterse başka bir ders olsun soru kökü tam yazılmak zorunda. Mesela Coğrafya dersinde toprakları sorsa ekstra olarak toprağın nerede bulunduğunu hiçbir öğrenci yazmaz.

Gidip en iyi tarihçilere bile sorsanız kesin tarih veremezler. Dönem söylerler muhtemelen. Çünkü hepsini akılda tutmak lüzumsuz.
Öğretmenler bile akıllarında tutmuyorlar zaten. Daha geçen hafta Tarih sınavı oldum. Öğretmenimiz kendi söyledi konuları anlatırken "Tarihleri ben bile tam bilmiyorum size neden sorayım" dedi. Konu sahibinin öğretmeni tuhafmış biraz.

Son düzenleme:
CİMER'e şikayet edebilme hakkınız var diye biliyorum. Olmazsa şansınızı deneyin.
CİMER şikayet hakkı diye bir şey yok çünkü CİMER amacını kaybetmiş bir kuruluş şu an gidip komşum fazla ses yapıyor diye dahi şikayet oluşturabilirsiniz. Bir denetime sebep olmuyor sadece şikayetinizi ilgili kuruma gönderiyor. Siz CİMER yazarsınız o İl MEB yöneltir o da ilçe MEB'e yöneltir oradan da sistem üzerinden müdüre yöneltilir. Okul müdürü de formaliteden "gerekli incelemeler yapılmıştır yönetmeliğe aykırı bir durum tespit edilememiştir" cevabı yazar ve geri yollar. Zaten CIMER şikayetine dönüş gelene kadar dönem bile bitebilir. Maalesef kamu böyle işliyor.

Adı "Tarih" diye soruya savaşların tarihini yazmak? Sizin dediğiniz şey mantıksız, dersin adı olan "Tarih" geçmişte ülkelerin ve Dünya'nın yaşadığı olayları simgeleyen bir isim. Ayrıca isterse coğrafya isterse başka bir ders olsun soru kökü tam yazılmak zorunda. Mesela Coğrafya dersinde toprakları sorsa ekstra olarak toprağın nerede bulunduğunu hiçbir öğrenci yazmaz.
Sorunun kökünün tam yazılması gerektiği konusunda aynı fikirdeyim. Zaten ilk yorumumda da hata olduğunu ve ben olsam hatamı kabul edip tam puan vereceğimi kabul etmişim.

Öğretmenler bile akıllarında tutmuyorlar zaten. Daha geçen hafta Tarih sınavı oldum. Öğretmenimiz kendi söyledi konuları anlatırken "Tarihleri ben bile tam bilmiyorum size neden sorayım" dedi. Konu sahibinin öğretmeni tuhafmış biraz.
Bütün savaşları akılda tutmamak ile sınav tarihlerini akılda tutmamak aynı şey değil. Sallıyorum bende Mercidabık savaşının tarihini şu an bilmiyorum ama lisede sınava girmeden ezberleyip ya da bir yere yazıp(ehe ehe) öyle girmiştim.

Muhalefet olmak için yazmıyorum sadece birebir CIMER ile sorumlu bir eski kamu çalışanı olarak size sistemin işleyişini söylemek istedim. CIMER'i umursayan pek yok artık çünkü vatandaş suyunu çıkardı.