Bu öneri hâlihazırda uygulamadadır.
Makaleler
1
Gerçekten bu forumda tartışmak aşırı güzel geçiyor. Herkesin bir fikri var ve birbirimize karşı fikir belirtip konuşuyoruz. Ben karşının fikrine katılmasam bile hakaret etmedim veya küfür etmedim. Konu niye kapanıyor? Lütfen bu konuyu daha önce de konuştuk; artık kapatalım ve konular bir daha kapanmasın. Sıkıldım, çocukla 30 dakika tartışıyorum, daha bir yere varamadan konu kapanıyor.

@Recep Baltaş @Enes3078

Artı 18 Eksi

Örneğin bu konu 12 sayfa sürmüş. Bu 12 sayfada ne konuşuldu? Bu konuşulanlar tartışma değil mi? Tartışma hakkı tanınmış ancak mecburen bir yerden sonra işlem yapmak gerekebiliyor.

Küfür ve hakaret eden kişiler için gerekli yaptırımlar uygulanır. Rapor sisteminden iletin, inceleyelim. Şöyle bir durum da var ki, kimisi herhangi bir cümleyi bile küfür veya hakaret olarak nitelendirebiliyor ve buna göre raporlayabiliyor, istediği sonucu alamayınca da raporum reddedildi deniyor.
Bu durumda konuyu kapatmak yerine hakaret, argo veya gereksiz tartışıp ortalığı karıştıranları banlamak daha etkili bir çözüm olacaktır bence, çünkü birisi gereksiz yere olayı abartıyor ve diğer insanlar normal bir şekilde tartışırken, o kişi yüzünden konu kapanıyor ve tartışamıyorlar.

Gerçekten bu forumda tartışmak aşırı güzel geçiyor. Herkesin bir fikri var ve birbirimize karşı fikir belirtip konuşuyoruz. Ben karşının fikrine katılmasam bile hakaret etmedim veya küfür etmedim. Konu niye kapanıyor? Lütfen bu konuyu daha önce de konuştuk; artık kapatalım ve konular bir daha kapanmasın. Sıkıldım, çocukla 30 dakika tartışıyorum, daha bir yere varamadan konu kapanıyor.

@Recep Baltaş @Enes3078

Katılıyorum, en küçük gerginlikte konu kapanıyor.

Konuya dönersek, Sosyal'in düzeni için öngördüğümüz durumları önlemek adına eylemlerde bulunmamız gerekiyor. Kısa vadede bu size mantıksız, yanlış gelebilir ama uzun vadede faydalı bir işlem.

Bunu neden yapıyorlar ki? Uzun tartışma gören biri ‘Aa, burada çok uzun tartışma oluyor, ben burayı sevmedim,’ mi diyecek? Tartışmanın uzun olması bir sorun mu?

Tartışan biziz, siz anlatılmak isteneni anlamıyorsunuz, mesele şu biz tartışmak istiyoruz ama küfür ve hakaret edeni de banlayın diyoruz, bunu da daha caydırıcı ceza süreleri ile çözebilirsiniz diye düşünüyorum.

Yok hocam, anlatamıyoruz derdimizi ya.

Örneğin bu konu 12 sayfa (yaklaşık 9 saat) sürmüş. Bu 12 sayfada ne konuşuldu? Bu konuşulanlar tartışma değil mi? Tartışma hakkı tanınmış ancak mecburen bir yerden sonra işlem yapmak gerekebiliyor.

Güzel açıklamışsınız ama neden işlem uygulamanız gerekiyor? 30 sayfa konuşsak bir zararı var mı?

• Beğendim
İfadeler: 698