Tatlı krizi, düzensiz beslenme ya da yüksek karbonhidrat tüketiminden kaynaklanıyor. Diyet ve spor yaparken bırak tatlı krizine girmeyi canım nadiren tatlı istiyordu. Düzenli besleniyor ve yeterli karbonhidrat tüketiyordum.

Diyetteyken yaptığım tarif buydu;

Bir gün öncesinden hazırlamak daha iyi oluyor. Çünkü hemen yapıp yediğinde yumurta tadını hissediyorsun. O yüzden bir gün öncesinden hazırlayıp buzdolabında dinlendirmek daha iyi oluyor. Üstüne bir de tavada yulaf patlatıyor döküyordum güzel bir kahvaltı oluyordu benim için.

Şimdi diyette değilim tek yediğim tatlı ektir. Dışarda pahalı olduğu için evde yapıyorum. Tarifi;

Tatlı krizi, düzensiz beslenme ya da yüksek karbonhidrat tüketiminden kaynaklanıyor. Diyet ve spor yaparken bırak tatlı krizine girmeyi canım nadiren tatlı istiyordu. Düzenli besleniyor ve yeterli karbonhidrat tüketiyordum.]
Doğru diyorsun. Bugün mesela iş yerinde yogurt ve üç hurma yedim. Harici olarak az badem ve kuru üzüm. Başka içeriğinde şeker bulunan hiçbir şey tuketmedim ve kriz falan hiç olmadı. O rafine gıdalar insanı mahvediyor, bir kere daha görmüş oldum. Bir müddet böyle devam edip farkı gozlemleyecegim.

Tiramisu yapıyorum. Hem bayağı kolay, hem de hafif.
Belli miktar yulaf, bal, laktozsuz süt, kahve. karıştırıyorsun. krema için de labne, azıcık bal (kıvam için). Üstüne dök. Kahveyi çekirdek kahve kullanıyorum sert olsun diye ama granül kahveyle de güzel olur bence.

Pek abur cubur alışkanlığım olmadığı için tatlı krizine girmiyorum. Zaten tatlıyla pek aram yoktur. Bu sayede diyette zorlanmıyorum :).