Tavsiye: Linux'ta oyun oynayın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mr.esat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 30
  • Görüntüleme Görüntüleme 1B
  • Etiketler Etiketler
    linux oyun

mr.esat

Üstün
Gerçekten. Sadece Linux'ta oyun oynayın.

Çoğu şey sorunsuz, hatta ve hatta bazen Vulkan sayesinde frametime daha stabil.

12500H'lı satmış olduğum eski laptopumda Elden Ring oynayamıyordum Windows 11 var iken. Bunun sebebin tamamen Elden Ring'in ve Windows Kernel'inin çekirdek yönetim merkezinin berbat çalışmasıydı. 4P core, 8E core var. Elden Ring'teki çekirdek önceliğini ayarlarken deneyim berbat oluyordu. Görev yöneticisinden saçma sapan ayarlar yapmanız gerekiyor, bunu da otomasyona bağlamak için 3. parti idle çalışan şeyler kullanmanız gerekiyor. Windows bu ayarladığınız çekirde yönetimini kalıcı hale getirmiyor malesef. Saçma sapan şeylerle uğraşıyorsunuz, çekirdeği ben yöneteceksem OS'un ne anlamı kaldı yani. Bir tane işin var onu da adam gibi yap.
Linux'ta oyun kaymak gibi akıyordu. POP_OS kurmuştum ve tertemiz çalıştı her şey.

Proton süper. Çoğu zaman iyi iş çıkarıyor. Daha hiç uyumsuzluk gibi bir şeyle karşılaşmadım. Gerçekten çok nadir sıkıntı yaşattığı oyunlar.

Kernel seviyesinde çalışan anticheat?
Eğer bir oyun kernel seviyesi anticheat kullanıyorsa ve Linux kullanıyorsa çözüm basit. Oynamayın direkt.
Benim sistemimde benden üst seviye bir erişim düzeyine sahip kapalı kaynak bir 3. parti yazılımı asla ve asla çalıştırmam. Oyun bunu zorunlu tutuyorsa oyunu da oynamam. Çok basit çözüm. Bazı şeyleri normalleştirmemek gerek.

Bence kendinize güzel bir Linux dağıtımı bulun ve deneyin. Elimde bir Steam Deck var, hiçbir yazılım seviyesinde sorunla karşılaşmadım. Bence siz de Linux'ta oyun oynamaaya bir şans verin. Windows kullanmaya neredeyse hiçbir insanın ihtiyacı yok. Açık kaynak, özgür, verilerinizi pazarlamayan ücretsiz bir yazılım tercih edin. Kendinize güzel bir distro bulun ve bilgisayarınızın asıl sahibi siz olun.

Sağlıcakla kalın.

Steam Deck eğlence faktörü olarak harika ve bir F/P canavarı. Emülasyoncular için bir lütuf zaten. PS2 klasikleri güzel gidiyor.
Bir de o var.
Emülatörlerin çoğu sorunsuz, ki zaten emülatörlerin de genellikle en iyi çalışan graphic API'leri Vulkan oluyor.

Oynadığım 100 oyunun 95'inden fazlası Linux'ta tertemiz çalışıyorsa Windows kullanmanın benim için hiçbir manası mantığı yok gerçetken.

Eğer bir PC sahibi olursam kesinlikle Linux ayrıca kuracağım. Oynayacağım oyunlar çalışır umarım. AOE 4, BF 6 gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bir PC sahibi olursam kesinlikle Linux ayrıca kuracağım. Oynayacağım oyunlar çalışır umarım. AOE 4, BF 6 gibi.
Anticheat'li oyunlara özellikle dikkat etin. Linux kullanma amacınız varsa GPU tarafında özellikle AMD ekran kartı almaya çalışın. AMD driverları temiz oluyor, Vulkan performansları / destekleri iyi oluyor.

Hocam, sadece ama sadece oyun için PC kullanan biriyim. Optimizasyon gibi olaylar Linux'ta kötü diyorlar. Ayrıca, oynadığımız oyunların Linux'ta çalışıp çalışmayacağına bakabileceğimiz bir site var mı? Çünkü Linux'un tasarımı aşırı hoşuma gidiyor (Mac'e benzeyen tasarımları).

Anticheat'li oyunlara özellikle dikkat edin. Linux kullanma amacınız varsa GPU tarafında özellikle AMD ekran kartı almaya çalışın. AMD driverları temiz oluyor, Vulkan performansları / destekleri iyi oluyor.
Zaten Vulkan olayından sonra bu Linux'ta oyun oynama olayı gelişmeye başladı, yanlış hatırlamıyorsam tabii ki.

Bilgisayarımı genel anlamda iş odaklı kullanmasam kesinlikle Linux'e geçerdim. Diğer mini PC'de bazzite OS ve emudeck kombinasyonuyla aşırı rahat bir deneyim yaşıyorum.

Tabi ki var: https://www.protondb.com/

Zaten Vulkan olayından sonra bu Linux'ta oyun oynama olayı gelişmeye başladı, yanlış hatırlamıyorsam tabii ki.
Vulkan'dan ziyade Wine / Proton ile gelişmeye başladı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…