Merhaba arkadaşlar, başlıktan da anlayacağınız üzere PSP emülatörü olan PPSSPP Gold kullanıyorum, cihazım TCL 30 SE. Oynanan oyun God of War: Ghost of Sparta. Fakat genellikle 30-35 saniyede kare hızı ile çalışıyor ve ses dalgalanmaları oluyor. Olabildiğince daha yüksek saniyede kare hızına ulaşmak için elimden gelenini yaptım fakat olmadı. Ne önerirsiniz? Not: 60 saniyede kare hızına ulaştığımda ses dalgalanmaları olmuyor.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 27 Ocak 2024
- Makaleler
- 7
V-Sync kapatmayi deneyin. 60 FPS almaya zorlamayin bence, cogu PSP oyunu 30 FPS ustunde bozuk calisir zaten. Buna ek olarak auto frame skip ayarini acin. Bir de ses ayarlarinda ses gecikmesi ayariyla biraz ugrasabilirsiniz.
Oyunu 60 FPS'te zorlamayın. Hem oyun eski hem de el konsoluna uyarlamak için herMerhaba arkadaşlar, başlıktan da anlayacağınız üzere PSP emülatörü olan PPSSPP Gold kullanıyorum, cihazım TCL 30 SE. Oynanan oyun God of War: Ghost of Sparta. Fakat genellikle 30-35 saniyede kare hızı ile çalışıyor ve ses dalgalanmaları oluyor. Olabildiğince daha yüksek saniyede kare hızına ulaşmak için elimden gelenini yaptım fakat olmadı. Ne önerirsiniz? Not: 60 saniyede kare hızına ulaştığımda ses dalgalanmaları olmuyor.
V-Sync kapatmayi deneyin. 60 FPS almaya zorlamayin bence, cogu PSP oyunu 30 FPS ustunde bozuk calisir zaten. Buna ek olarak auto frame skip ayarini acin. Bir de ses ayarlarinda ses gecikmesi ayariyla biraz ugrasabilirsiniz.
Zaten 60 FPS almaya zorlamıyorum, ara sahnelerde 60 FPS sadece zaten. Nedense 60 FPS olunca ses dalgalanmaları kesiliyor, normale dönüyor. Oyunun oynayış kısmında 30-35 FPS oluyor ve ses dalgalanmaları oluyor. Benim istediğim şey ses dalgalanmaları çözümü. 30-35 FPS ile de akıcı oynanıyor zaten.Oyunu 60 FPS'te zorlamayın. Hem oyun eski hem de el konsoluna uyarlamak için herçıkarılıyor. Bu yüzden yüksek FPS'lerde oyun bozuluyor.
- Makaleler
- 7
60 FPS oldugunda ses dalgalanmalarinin kesilmesinin sebebi, oyunun hizinin normale donmesidir. FPS dustugunde hizin dusup dusmedigine bakmak icin hiz gostergeci var, onu da acin, FPS'in yaninda oyunun calistigi hiz da gozukur. Normalde oyun hep %100 hizda calismalidir, %100 asagisinda veya yukarida ses sorunlari olacaktir. Bu yuzden stabil bir 60 alamiyorsaniz 60'a zorlamayin, 30 FPS oynayin ve V-Sync acin. V-Sync acik emulasyon yapmak genelde hep daha iyidir.
Ozellikle eski konsol oyunlarinin yuksek FPS'lerde bozulmasi da el konsoluna uyarlamak icin cok ugras vermekle veya donanimin her seyini kullanmakla falan alakali degildir, FPS ile oyun veya fizik hizi iliskisi daha farkli bir sebeple yapilan bir seydir.
Ozellikle eski konsol oyunlarinin yuksek FPS'lerde bozulmasi da el konsoluna uyarlamak icin cok ugras vermekle veya donanimin her seyini kullanmakla falan alakali degildir, FPS ile oyun veya fizik hizi iliskisi daha farkli bir sebeple yapilan bir seydir.
Teşekkürler deneyeceğim.60 FPS oldugunda ses dalgalanmalarinin kesilmesinin sebebi, oyunun hizinin normale donmesidir. FPS dustugunde hizin dusup dusmedigine bakmak icin hiz gostergeci var, onu da acin, FPS'in yaninda oyunun calistigi hiz da gozukur. Normalde oyun hep %100 hizda calismalidir, %100 asagisinda veya yukarida ses sorunlari olacaktir. Bu yuzden stabil bir 60 alamiyorsaniz 60'a zorlamayin, 30 FPS oynayin ve V-Sync acin. V-Sync acik emulasyon yapmak genelde hep daha iyidir.