5

5124

Ziyaretçi
Selam,

TCL 75P89K model TV'ye sahibim, bu sabah ekranın en sağ üst köşesinden ekran jelatin gibi bir şey kalktığını fark ettim. Çok fazla kurcalamak istemedim. TV'yi alalı daha 1 ay oldu aslında cihazdan memnunum ama tesadüfen jelatin gibi bir şeyin kalktığını fark ettim. Ekran paneli olduğundan şüpheleniyorum ama ekranda çift katman gibi bir şey var. Biraz köşesinden açılmış gibi. Sizce servis kaydı oluşturmalı mıyım? Görüntüde bir problem yok. Ama biraz rahatsız etti. TCL kullanıp da bu gibi bir sorunla karşılaşan var mı? Yoksa ekranda gizli bir jelatini olabilir mi?

Selam,

TCL 75P89K model TV'ye sahibim, bu sabah ekranın en sağ üst köşesinden ekran jelatin gibi bir şey kalktığını fark ettim. Çok fazla kurcalamak istemedim. TV'yi alalı daha 1 ay oldu aslında cihazdan memnunum ama tesadüfen jelatin gibi bir şeyin kalktığını fark ettim. Ekran paneli olduğundan şüpheleniyorum ama ekranda çift katman gibi bir şey var. Biraz köşesinden açılmış gibi. Sizce servis kaydı oluşturmalı mıyım? Görüntüde bir problem yok. Ama biraz rahatsız etti. TCL kullanıp da bu gibi bir sorunla karşılaşan var mı? Yoksa ekranda gizli bir jelatini olabilir mi?
  • Ekranın en sağ üst köşesindeki katman görsel olarak rahatsız edici olsa da, görüntüde herhangi bir sorun yoksa, endişelenecek bir durum olmayabilir.
  • TV'deki koruyucu film (jelatin) genellikle televizyonun montajı sırasında veya satış öncesi koruma amaçlı olan bir katmandır.
  • Eğer bu görünüm sadece koruyucu film kaynaklıysa, bu filmi dikkatlice çekmek isteyebilirsiniz. Ancak, dikkatli olun; çünkü ekranın kendisine zarar vermek istemezsiniz.
  • Bu filmi çıkarmadan önce, ekranda herhangi bir çatlak veya hasar olup olmadığını kontrol edin.
  • Eğer tehdit edici bir durum olduğunu düşünüyorsanız ya da ekranın içine başka bir şey girdiğinden şüpheleniyorsanız, servis kaydı oluşturmak en doğrusu olacaktır.
  • Ayrıca, eğer garanti kapsamında ise, sorunuzu tescilli servis sağlayıcınıza iletmek ve profesyonel bir değerlendirme almak mantıklı olacaktır.

Son olarak, başka TCL kullanıcılarının benzer sorunları yaşayıp yaşamadığını, markanın destek forumlarından ya da sosyal medya üzerinden araştırabilirsiniz.