Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Technopat'ta çok fazla mesajım yoktu, aktif değildim. 4-5 yıldır da siteye üyeyim. Recep Bey bu siteye geçince buraya da kaydoldum ama aktif olmaya başladım. Orayı da hiç kullanmıyorum artık.

Merak ediyorum: Önceden Technopat kullanıyor muydunuz veya halen kullanıyor musunuz?
Orayı kullanma sebebim kitleydi, hem Linuxcular hem geliştiriciler herkes oradaydı fakat biliyorsunuz ki kalite dibi gördü ve Recep Bey çıkınca/çıkartılınca YT tarafı da gözümden hepten düştü.

Aradığım bütün adamlar burada, hoş artık okuldur kulüptür derken buraya da vakit veremiyorum öyle fazla ve makalelerimizi (yani yeni gelecek olanları ve revizyonları) yeni açacağımız bloğumuza koymayı planlıyoruz.

Bu konuya geçenlerde yorum yapmışım, ama fazla iyimser olmuş. Ufak bir güncelleme yapmak istiyorum.

Geçen gün girip biraz bakayım dedim. Bazı moderatörler kör sanırım orada. Konu onaylamış, ama konuyu yazan eleman o kadar berbat yazmış ki ne anlattığı mevzu anlaşılıyor, ne de ne yaptığı belli. Şu video gibi aynı.

Bazı konulara giriyorsun, resmen saçmalayanlar var. Verdiği tavsiye o kadar berbat ki, git Turbox al demediği kalmış bir, üstelik de yaptığı saçmalığın arkasında duruyor bir de.

"knk o öyle değil ya bende mahallemde ki bilgisayarcıya gitcem ama parça çalar" gibi yazımlarla dili paramparça edip sonra LGS'de, YKS'de yüksek nasıl yapılır diye konu açanlara da buradan selam olsun. Bir kere forumun kendisinde kötü görünüyor böyle bir cümle, nasıl yazabiliyorsun yahu?

Önce forum kültürünü anlamayan ve forumu Instagram zannedenlerin doluşması, sonra da Recep Hoca'nın ayrılması net bir kalite düşüşü yarattı orası üzerinde. Buraya da forumu Instagram sananlar ve düzgün bir yazımı ilke edinemeyenler doluşmaz umarım.

Dipnot: Technopat'a 2018'den beri üyeyim. İlk girdiğimde ben de acemi olduğum için elbette hatalarım oldu, bu herkes için normal. İlk haftamda üç tane uyarı yedim, son uyarımın üzerinden 5 sene geçmiştir diye tahmin ediyorum. Lakin adama bakıyorsun 2000 veya 3000 civarında mesajı var, ama ucube ucube hatalar yapmaya devam ediyor. Yani haklı bir sebepten uyarı yiyorsan otur şu yanlışını düzeltmeye bak. Moderasyona da raporlanıyor mu bilmiyorum ama yanlış bilgiler de eskisi kadar bulunmuyor.

Son düzenleme:
Foruma mesaj dahi yazmayan, hiçbir başlıkta olmayan ama her sebebi "tespit edip" ölümüne ceza yağdıran kişiler olduğu için kullanmayı bıraktım yakın bir süre önce. Elemanın teki bir gün önce başlık açıp sistem topladım nasıl olmuş diye sorup DDR4 anakarta R5 5600X takıp üstüne GTX 1660Ti aldığı bir sistem sormuş sonraki gün ise başka bir başlığa "gardaşım AMD çöp Nvidia al" yazmış, sen gidiyorsun adama insan gibi anlatıyorsun şöyle böyle durumlar var öyle genelleme yapılması sağlıklı değil diyorsun. Hop ne oluyor sizce ? Konuyla alakasız mesaj diye ceza yiyorsun, kullanıcıya sataştın diye ceza yiyorsun.

1 yıl hadi gene iyi. Benim 2027'ye kadar. İsmim Terminator_3420.
2021 yılında ben de modlara çok sinirlenip rapor sisteminden hakaret etmiştim. 2026'ya kadar ceza vermişlerdi, neyse 1-1.5 yıl sonra bize ulaşın diye bir kısım olduğunu keşfedince özür falan diledim, kaldırdılar cezayı 😅.

2021 yılında ben de modlara çok sinirlenip rapor sisteminden hakaret etmiştim. 2026'ya kadar ceza vermişlerdi, neyse 1-1.5 yıl sonra bize ulaşın diye bir kısım olduğunu keşfedince özür falan diledim, kaldırdılar cezayı 😅.
Maalesef defalarca özür dilememe rağmen kaldırmadılar benim cezamı. Açıkçası kalkmasını da istiyorum çünkü sevdiğim bir forum.

Dün gece olan olaydan sonra sosyali bırakmaya karar verdim. Toksik kitle gelmiş.
Umarım bu yönetim, sosyaldeki hatalardan ders çıkartır. Saçma sapan konular açılıyor aynı konular yüz binlerce var. Eskisi gibi bakayım diyorum aynı konudan günde 2 3 tane görüyorum.
Girer girmez fark ettiğim sosyal gibi olacağını düşünüyordum ama üyelere çok daha farklı bakıldığını gördüm.
Arada girer eski konulara bakar bir şey öğrenmeye çalışırım. Belli demirbaş üyeler var onlara saygımdan sadece.
İyisiyle kötüsüyle Technopat bana çok şey kattı. Emeği geçen herkese teşekkürler.
Cezam kalksın bir mesaj yazar çıkarım. Eski konulara bakıp bir şey öğrenmeye çalışırım sadece ya da havacılık konusunda takılırım.

Son 2 yıldır belli başlı üyeler var deli gibi çalışan. @5066 ya da Yiğit Kaan vb. üyeler var mesela. Önceden çok daha fazla insan vardı. Sanırım eskisi gibi olmayacak.
Ben orada 4 yılık üyeyim çok bir şey yapmadım ama üzülüyorum Forum adına.
Zaten artık yoğun bir hayatım var sosyalde yokken çok zor şeyler geçirdim geri döndüğümde hayal kırıklığı yarattı bende.
Burayı sevdim 😊

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.