Aktif kullanıyorum, evet. Yönetimin dört dörtlük olduğunu, her zaman doğru kararların alındığını ne yazık ki söyleyemem; sevmediğim tek yanı da belli bir süreden sonra üye olup siteyi aktif kullanmaya başlayan insanların hareketleri ve raporlarda yaşadığım saçmalıklarla birlikte bi' bu sanırsam.
Tüm bunlar haricinde şu konuya da değinmek isterim ki uyarı konusunun tamamen üyelerin elinde olan bir şey olduğunu düşünüyorum aslında, bunların elbette abartılı rakamlar olduğunu savunmuyorum ancak 2 yıldan biraz daha fazla bir sürede 8 bine yakın mesaj yazdığım TP serüvenim boyunca toplamda 18 tane uyarı almış birisi olarak söylüyorum bunu. Şu anda yeni üyelere, zor durumda olduğu için yazım kurallarına uyamayan üyelere çeşitli ayrıcalıklar tanınıyor oluşu bir kenara; en az 5-6 bin mesaja ve rahat rahat mesaj yazabileceği, uygun ortama sahip bir üye bu kadar fazla mesaj yazdıktan, site için tüm bu mesajlara ayırdığı süresini heba edişinden sonra yine hem Türkçe yazım kurallarına hem de forum içi kurallara uymuyorsa o üyenin vay hâline.
Sonuç olarak dediklerimden anlaşılacağı üzere amacım ne oranın poposunu yalamak, ne de burayı kötülemek değil -ki istatistiklerimden anlaşılacağı üzere burada çok takıldığım söylenemez- ancak tüm bunlara değinmeden geçemem. Kimse kusura bakmasın. Her yerin kendine göre ayrıcalıkları, iyi ve kötü olduğu yanları var; umarım dediklerimden tam olarak bunlar çıkarılır.
Ha şunlar da var ki bu konu ve bu konuya benzer her konuda illaki aynısı söyleniyor, bu sefer ben söyleyeyim; üye rastgele bir forum sitesine iyimser davranınca veya kötüleyince, çamur atınca üyenin eline hiçbir şey geçmiyor ve de hiçbir zaman geçmeyecek maalesef. Elbette millete karışamayacağım bir şey olan eleştiri yapılmasına da karşı çıkmıyorum ancak üye rahat hissettiği yerde, sağ sola laf atmadan, sessiz sedasız takılmalı bana kalırsa.
Genel sorunlardan birinin gereğinden fazla gerginlik olduğu bile söylenebilir, forum sitelerinde de bunun örneğini oldukça iyi bir şekilde görüyoruz, umuyorum ki görmeye devam etmeyiz.