Technopat Sosyal'in kalite kaybettiğini düşünmekle beraber bu konudaki mesajların büyük çoğunluğu bana mantıksız geliyor.
Şöyle söyleyeyim 2015'li yıllarda bırakın Technopat'a girip abuk subuk sorular sormayı, fanboyluk yapmayı yorum yazmaya bile çekinirdik, çünkü yaptığımız en ufak noktalama yanlışında bile ayıplanırdık, utanırdık, yani kesinlikle yazdığınız içeriğin konu dışı olmaması, anlamsız olmaması gerekirdi, aksi takdirde ban yerdiniz, yazdığınız konuda sonuna kadar bilgi sahibi olmalıydınız.
Mesela şu kısım. Bir forumda eğer açılan konu, konu dışı kategorisinde açıldıysa, kategoriyi görmezden gelip "abuk subuk" sorulardan kaçınabilirsiniz. Ayrıca en ufak yazım hatasında ayıplanıyor, utanıyor, zorbalanıyor olmak nasıl pozitif bir şey? SEO açısından, okunaklılık açısından yazım hatalarının uyarı alması ve/veya ceza alması pozitif bir şey mi? Evet. Ancak bunun üzerine zorbalanıyor olmanın, birinin kendinden utanacak pozisyona düşüyor olmasının neresi pozitif?
Yani bir şeyleri eleştirmeli, daha iyi hale gelmesini istemeli... buna karşı çıkmıyorum. Ancak çekinmek, utanmak falan forum ortamlarında olmaması gereken yegane şey. Burası fikir paylaştığın, müzakere ettiğin bir bölge olmalı. Yanlış bilgi vermek ve yanlışta ısrar ceza sebebi olmalı, fakat bir kişinin belirli konularda (spesifik olarak kesin doğrunun olmadığı konulardan bahsediyorum, 2+2=5 diyorsa tabii ki ceza da alsın), fikrini sundu diye başkaları tarafından linç yiyeceğim korkusuyla mesajı atmaktan vazgeçmesi sağlıksız, zehirli bir ortamın göstergesidir.
Günümüz technopatında ise teknolojik sorunlarınız hiçbir şekilde çözülmüyor, yaşadığınız yazılımsal ya da donanımsal sorun konusunda kimse size yardımcı olmuyor, genelde teknolojik konularda kimse yanıt alamıyor
Bu bir sorun, katılıyorum. Belirli kategoriler aktif, kalanları değil. Ancak şu;
onun yerine konu dışı kategorisinde başlık açıp hadi en alttaki şu an ne yapıyor tahmin edelim ya da alttaki cümlemizi devam ettirsin vs. vs. Gibi tabiri caizse abidik gubidik deli saçması konularla ilgileniliyor.
Bir sorun değil. Bunda da, forum kuralları çerçevesinde insanlar vakit geçirmek için bir şey bulmuşlar. Neyi rahatsız ediyor anlamıyorum. Katılmazsınız, olur biter. Bazı sorunları, sorun haline getiren kişinin kendisi oluyor. Geçtiğimiz yıllarda foruma kategori göz ardı etmek gibi bir özellik bile geldi. Oraların mesaj alıyor olması kötü bir şey de değil. Diğerinin çözümü de bu konuların mesaj almaması değil zaten.
Moderasyon konusunda ben net bir şey diyemiyorum çünkü bahsi geçen problemlerin hiç birini yaşamadım ben. Yani haksız aldığım cezalar olduğunu sıkça düşündüm, ancak kesin haklıyım dediğim cezalarda da kalktı cezam. O yüzden ben bir şey diyemiyorum.