Technopat Sosyal'in çöplük haline gelmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fan boyun birinin raporu uzerine kanit olarak linkin bile okunmadigini tahmin ettigim bir sebepten uyari aldim. O linkte de benim dedigim destekleniyordu oysa Sonrasinda aksi kanitlarla raporladim ve reddedildi. Bilet actim 10 gun gecti donus yapilmadi.
En sonunda rapor uzerinden 5 paragraflik bir yazi yazinca kaldirdilar, bilete de hemen sonra donus yapildi.
Dalga geciliyor, yemin ederim.

Şu 4-5 aylık süreçte bunun olmasının tek ama tek sebebi moderasyon. Kendi ayaklarına sıktılar. Biraz da onlar eğlenmek istediler sanırım. Kral muamelesi görmek güzel olsa gerek.

O yetkiyi eline alan herkes çocuk gibi davranıyor. İstisnasını da görmedim şu ana kadar.
(4-5 aylik surecte mod olanlar ve "arkadaslari"ndan bahsediyorum).
En sonunda benide bezdirdiler amaclarina ulastilar.
OC ve sogutma kategorisinde bilgili 2-3 hocam kalmıştır. Gerisi ezberden devam.
Dün bir konu açtım TP'de ama doğru düzgün kimse yazmadı. Aynı gün içinde burdan konu açtım baya bir yazan ve ilgilenen oldu. Anlaşılan TP kitlesi ya konuyu okuyup geçiyor ya da cidden bilgisizler.
Bilgili herkesten nefret ettikleri için durum öyle. Tek kralın kendisi olmasini isteyen yetkili bir arkadaş var. Onu denetlemesi gereken kişiyle bile iş birliği yapıyor. Arada buralara da uğruyor da yönetici ekibin ne kadar ilgili olduğunu görüp kıskanıyor mudur bilmem.
@Ruindry Sence?

O forum en sonunda SDN’ye dönecek. Biz techolay olarak 50.000 üyeden fazlasını almayalım. Hepsinin aktif olması şartıyla.

Technopat Sosyal'in kalite kaybettiğini düşünmekle beraber bu konudaki mesajların büyük çoğunluğu bana mantıksız geliyor.
Mesela şu kısım. Bir forumda eğer açılan konu, konu dışı kategorisinde açıldıysa, kategoriyi görmezden gelip "abuk subuk" sorulardan kaçınabilirsiniz. Ayrıca en ufak yazım hatasında ayıplanıyor, utanıyor, zorbalanıyor olmak nasıl pozitif bir şey? SEO açısından, okunaklılık açısından yazım hatalarının uyarı alması ve/veya ceza alması pozitif bir şey mi? Evet. Ancak bunun üzerine zorbalanıyor olmanın, birinin kendinden utanacak pozisyona düşüyor olmasının neresi pozitif?

Yani bir şeyleri eleştirmeli, daha iyi hale gelmesini istemeli... buna karşı çıkmıyorum. Ancak çekinmek, utanmak falan forum ortamlarında olmaması gereken yegane şey. Burası fikir paylaştığın, müzakere ettiğin bir bölge olmalı. Yanlış bilgi vermek ve yanlışta ısrar ceza sebebi olmalı, fakat bir kişinin belirli konularda (spesifik olarak kesin doğrunun olmadığı konulardan bahsediyorum, 2+2=5 diyorsa tabii ki ceza da alsın), fikrini sundu diye başkaları tarafından linç yiyeceğim korkusuyla mesajı atmaktan vazgeçmesi sağlıksız, zehirli bir ortamın göstergesidir.

Bu bir sorun, katılıyorum. Belirli kategoriler aktif, kalanları değil. Ancak şu;
onun yerine konu dışı kategorisinde başlık açıp hadi en alttaki şu an ne yapıyor tahmin edelim ya da alttaki cümlemizi devam ettirsin vs. vs. Gibi tabiri caizse abidik gubidik deli saçması konularla ilgileniliyor.
Bir sorun değil. Bunda da, forum kuralları çerçevesinde insanlar vakit geçirmek için bir şey bulmuşlar. Neyi rahatsız ediyor anlamıyorum. Katılmazsınız, olur biter. Bazı sorunları, sorun haline getiren kişinin kendisi oluyor. Geçtiğimiz yıllarda foruma kategori göz ardı etmek gibi bir özellik bile geldi. Oraların mesaj alıyor olması kötü bir şey de değil. Diğerinin çözümü de bu konuların mesaj almaması değil zaten.

Moderasyon konusunda ben net bir şey diyemiyorum çünkü bahsi geçen problemlerin hiç birini yaşamadım ben. Yani haksız aldığım cezalar olduğunu sıkça düşündüm, ancak kesin haklıyım dediğim cezalarda da kalktı cezam. O yüzden ben bir şey diyemiyorum.

Gruplaşmayın denilen yerde moderasyon gruplaşması olunca denilen bir yer açıklamışsın zaten pek yoruma gerek yok. Değişiklilik iyidir, isimler değişir bizim için pek farketmez. Takılsınlar burda da zaten işlerini iyi yapmadıktan sonra yetkilerinin sorumluluklarını bilmedikten sonra nafile. Onların üst yetkilileri bile böyle olmasını istiyorsa herkes yavaş yavaş dağılır. Kim kaldı ki orda bilen 4-5 kişiden birisi kategorilerdeki bilgili sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor. Banladıkları veya soğuttukları insanlar için ekstra mesai harcamaları lazım.

O forum en sonunda SDN’ye dönecek. Biz techolay olarak 50.000 üyeden fazlasını almayalım. Hepsinin aktif olması şartıyla.
Bence gelen yine gelsin, moderasyon sağlam olduktan sonra sayının artması iyi bir şey. Çünkü TP'nin bu halde olmasının sebeplerinden birisi kötü moderasyon sonuçta. Techolay için konuşmak gerekirse, gördüğüm kadarıyla burada herkes üzerine düşeni yapmaktan memnun. Böyle devam ettiği sürece burası iyi yönde gelişir.

Bir de Techolay Sosyal bana şu an cidden samimi geliyor. Technopat'da garip garip profiller saniye başı ilginç konular aciyor. Burada kargaşa yok en azından. Etkileşim artınca ne olur bilemiyorum.
Bu forumda da garip insanlar bulunmaya başladı, önüne de geçmiyorlar. Yavaş yavaş burası da oranın haline dönecek ki bence Technopat’in bütünlüğü buraya da geldiği için Technopat daha kaliteli bir forum olmaya başladı

TP'nin en büyük kozu keşfet. Şu ürün alınır mı yazdığın gibi TP'nin konular çıkıyor. Techolayda keşfet yok gibi bir şey maalesef. Bunun için kaliteli konular ve rehberler açılmalı. Bu da bir maalesef yıllar alacak bir şey buranın tek sosyal medyada kaynağı @Recep Baltaş . Techolay isminden dolayı keşfette bana kalırsa çıkmıyoruz. Techolay YouTube kanalının en çok izlenen videosu bile 80K. Kullanıcıların ihtiyacına yönelik rehberler ve konular açılmalı yoksa yol haliyle uzun. Nasıl sevgili yapılır? Şu ne yapmış gibi konularla sosyal medya platformuna yönelmek istemeyiz. Konu dışı bölmesinde çok laylaylom yapan var, profilde mesajlarında bomboş takılan insanlar var. Onu yapalım evet ama konuları dolduralım öneri alalım fikir sunalım. Yönetim ekibi başarılı bence ceza sistemini alttan alıyorlar biletlere hızlı dönüş yapıp çözüm odaklılar kullanıcı yönlü bakıyorlar, sürekli foruma güncel yenilikler getiriyorlar. @Enes3078 gibi yetkililerin forumdan kendini ayrı hissettirmiyor bir bütün gibi katılıyor ve işini de yapıyor. Kulllanıcıların da yeri geldiğinde karşılığını vermesi lazım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-26-09-10-29-560_com.google.android.youtube.webp
    37,2 KB · Görüntüleme: 129
  • Screenshot_2024-09-26-09-09-12-337_com.android.chrome.webp
    97,7 KB · Görüntüleme: 128
Technopat Sosyal'in kalite kaybettiğini düşünmekle beraber, bu konudaki mesajların büyük çoğunluğu bana mantıksız geliyor.

Katılıyorum. Çoğunluğu banlı üye ve sanki çamur atmaya yer arıyorlar gibime geliyor. Her platformun illaki eksikliği olur, kullanıcılar olarak da hangisi işimize geliyorsa onu kullanırız. Techolay'da da Technopat Sosyal'in çöplük hâline gelmesi şeklinde konu açılması da bana kalırsa doğru değil çünkü forum içerisinde başka bir forumun kötülenmesine sıcak bakmıyorum. Bir forum işini görmüyorsa sessiz sedasız çeker gider, başka foruma bakarsın. Ben onu yaptım mesela. Technopat'ın artık işimi görmemeye başladığını düşündüm, sessizce farklı foruma baktım. Şimdilik buradayım.

Technopat bir teknoloji forumuydu. Mastürbasyon konusu açacak yer değildi. Kızlar Soruyor forumunda mavi ekran hatası analizi konusu için kategori olmadığı gibi, Technopat'ta mastürbasyon için başlık bulundurmak sence doğru mu?

Şimdi internete "31 çektim beyaz sıvı geldi" yazılınca karşına Technopat çıkarsa, oraya üye olursun ve konuya dair sorularını oraya sorarsın. Böylece Technopat'a üye olan kullanıcı bir teknoloji ilgilisi değil, ergenliğe yeni girmiş bir çocuk.

Bu çocuk 31 konusundan çıkıp sistem önerisi konusuna tıklıyor. Hiçbir fikri olmadan artık teknoloji kategorisine sıçramış durumda, kirlenme böyle başlıyor.

Yani, "Beğenmiyorsan göz ardı et" demek, halı altına süpür demek. O kiri halı altına attın diye kir "yok" olmuyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…