Forum kültürünün yavaştan öldüğü bir zamanda yaşıyoruz. Bu sebeple eski kaliteli dönem diyeceğiniz zamanın kalmaması çok normal. Bir de zamanla büyüyen toplulukların zamanla kalitesizleşmeside kaçınılmaz. Bunu ister forum, ister discord sunucusu, isterseniz face grupları için söyleyin. Herkese açık, katılımın serbest olduğu, üye oranının hızla yükseldiği, popülerleştiği topluluklar zamanla çürür. Buna en çok discord sunucularında ya da izlediğimiz yayıncıların chat ortamlarında şahit oluruz.
Yazınız da hiç beğenmedi bir kısım olduğunu söylemek istiyorum. "abuk sabuk sorular sormayı, fanboyluk yapmayı yorum yazmaya bile çekinirdik, çünkü yaptığımız en ufak noktalama yanlışında bile ayıplanırdık, utanırdık" bana kızabilirsiniz ama bu cümleler çok kibirli ve yanlış.
Saçma sapan soru kısmında ben de başlıkları okuken acı çekiyorum ya da üye ile bir türlü iletişim kuramamaktan. Ama burada bir sorunun abuk sabuk olduğunu belirlemek bence yanlış. Hangi soru kime göre neye göre saçma? Belki de senin abuk sabuk dediğin soru karşı tarafın stresten uyuyamadığı bir problem.
Özellikle internetin bu kadar korkutucu olduğu, anksiyete, okb gibi durumları inanılmaz tetiklediği yerde.
Bunu yazmama sebep belki de "ayıplanırdık" dediğiniz yerde kendini mısır firavunu sanan sözde kaliteli üyelerin pişkinliğine şahit olmam. Keza burda bile bu tarz insanların sanki her şeyi bilip ahkam kesmesine şahit oldum.