Planlanmıyor Techolay forumunda kurallar gevşetilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

2535

Gelişen
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın
Bence Techolay forumundaki imla ve yazı kuralları gevşetilmeli çok uzun bir yazı yazmayacağım fakat kısa ve öz olacağından emin olabilirsiniz hemen konuya geliyor olursak benim Technopat'taki hesabım imla kuralları sebebi ile yaklaşık her ceza alışımda 1 ay ekleniyor ve forumu kullanamaz hale geldim o yüzden bu foruma geldim ve Technopat'ta olduğu gibi imla kuralları Türkçe kuralları buradada sert evet Donanım Arşivi forumdaki gibi düzensiz ve imla kurallarına dikkat edilmeyen bir forum olmamalı bunda hemfikiriz ama hakaret algılanmasın Techolay yöneticileride yanlış anlamasın ama burası bir forum TDK kurumu değil ban yemeyeceksem benim görüşüm bu ve bence eğer bu kadar imla kurallarına önem verilecekse acayip gözle görülür bir hata olmadığı vakit mesajı modlar düzenleyip konuyu onaylayabilir 1 saat 1 ay ceza vermek bana mantıksız geliyor forum üyelerininde fikrini öğrenmek istiyorum.

Artı -81 Eksi
Bakıyorum da herkes adama yüklenmiş. Sanki siz kusursuzsunuz.
Ne yapalım istiyorsunuz? Eleştiri yapmak yerine alkış mı tutalım? Kusurumuzu görürsen rapor seçeneğini kullanırsınız. Çözümü de var.

Kendi diline sahip çıkamamayı, başkasına hakaret ederek savunandan gına geldi.

Gördüğüm en yararlı öneri, açık ara. Sosyal Kuralları'nda Türkçe yazım kuralları kısmının ne denli önemli olduğunun altını öyle bir çizmiş ki... Bayıldım.

Büyük ihtimal ibreti alem olmasını istemişler.

Olsun, olsun. Harika oldu. Ders niteliğinde içerik.

Kuralların sadece var olmakla kalıp uygulanmasının yararını bazı arkadaşlarımızın pek fark edememesine üzülüyordum (yani kurallar uygulanmadığında neler olabileceğinin fark edilmemesi). İşte uygulanmazsa bu oluyor ki bu da yine iyi örneklerdendir kesin. Geçen başka bir forumda azıcık gezindim ve görüntü kirliliğine tanıklık ettim. Kurallar yararlı, gerçekten yararlı.

Bir şeyi yazarken 5 kere düşünün, o zaman ceza yemezsiniz; hiç ceza yemedim çünkü.

Katılıyorum. Her mesajımda uygularım. En az birkaç kere gözden geçirir, "Hata yapmış mıyım acaba, kelimeleri doğru yazmış mıyım?" diye kontrol ederim. Gözümde her mesaja ihtiyaç duyduğu özen gösterilmelidir, hiçbir mesaj temiz yazılmayacak kadar önemsiz değildir.

Yazım denetimi aracını daha Techolay'da bir kere bile kullanmadım. Söz konusu araç bazı önemli hataları düzeltemiyor, doğal olarak. Eskiden Technopat'ta aldığım uyarılar beni çok bilinçlendirdi, şu an hep dikkat ede ede yazıyorum. Böyle bir genelleme yapmanız sizin açınızdan sağlıklı değil. Burada sizi Türkçenizi düzgün kullanmaya teşvik etmeye çalışmışlar, siz onları araç kullanmak dışında Türkçe bilgilerinin yeterli olmamasıyla itham etmişsiniz. Kurallara karşı çıkmak yerine uymaya çalışmanız çok yararlı olacaktır.

Bol bol hakaretleri uçurmuşsun @2535...

Konuya da katılmıyorum. Diğer forumların hâlini görmüyorsun galiba!

Bakın mesela Donanım Arşivi'ndeki konulara. Küfürler uçuşuyor, düzensiz mesajlar vb.

Bir de Techolay ve Technopat'a bakın. Ne kadar düzenli değil mi?

Ayrıca konuyu açarken bile kurallara uymamışsınız ki... Size ne anlatsak boş olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…