Planlanmıyor Techolay forumunda kurallar gevşetilmeli

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 2535
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 75
  • Görüntüleme Görüntüleme 3B
Bu öneri uygulamaya geçirilmeyecektir.

2535

Gelişen
Birden fazla cümleyi tek cümle gibi yazmayın
Bence Techolay forumundaki imla ve yazı kuralları gevşetilmeli çok uzun bir yazı yazmayacağım fakat kısa ve öz olacağından emin olabilirsiniz hemen konuya geliyor olursak benim Technopat'taki hesabım imla kuralları sebebi ile yaklaşık her ceza alışımda 1 ay ekleniyor ve forumu kullanamaz hale geldim o yüzden bu foruma geldim ve Technopat'ta olduğu gibi imla kuralları Türkçe kuralları buradada sert evet Donanım Arşivi forumdaki gibi düzensiz ve imla kurallarına dikkat edilmeyen bir forum olmamalı bunda hemfikiriz ama hakaret algılanmasın Techolay yöneticileride yanlış anlamasın ama burası bir forum TDK kurumu değil ban yemeyeceksem benim görüşüm bu ve bence eğer bu kadar imla kurallarına önem verilecekse acayip gözle görülür bir hata olmadığı vakit mesajı modlar düzenleyip konuyu onaylayabilir 1 saat 1 ay ceza vermek bana mantıksız geliyor forum üyelerininde fikrini öğrenmek istiyorum.

Artı -81 Eksi
Techolay ve Technopat forumlarının imla kurallarını istemiyorsanız Donanım Arşivi veya Donanım Haber forumlarına alabiliriz sizi. Öneriniz uygulansa bi' halt anlamadığımız mesajlar ortaya çıkacak. Ayrıca buradaki moderasyon ekibi yumuşak davranıyor, ama siz gelip milletin beynini cortlatacak kadar kötü yazarsanız tabii ki ceza alırsınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben bir insanın mesajını okurken genelde dil bilgisini değil, teknoloji kültürünü önemsiyorum açıkçası. Bilgi bozuk bir türkçeyle paylaşılabilir, bunda bir sorun yok bence.

Bizde okurken zaten adamın yapacağı bazı hatalara bakmıyoruz. Konu sahibinin mesajları gibi ne yazdığını dahi anlayamadığımız şekilde yazanların mesajlarında kesinlikle sorun var.

Kelimelerine dikkat et. Çocuk çoluk, geri kafalısın da ne demek? Ben diğer forumda moderasyon ekibine tehdit ederken bunları bile kullanmadım. Sana ne oluyor? Kendine gel biraz.

Türkçenin kuralları var. Bilmiyorsanız ve öğrenmek istemiyorsanız hoşça kalın.
Zaten gideceği yerler belli.

Noktalama işaretlerinin icadından haberi olmayan bir kullanıcı daha. Alt tarafı cümleleri nokta ile ayıracaksınız cümlelerde de gerektiği yerde virgül ve noktalı virgül kullanacaksınız. Soru soruyorsanız soru ekini ayırıp cümle sonuna soru işareti ekleyeceksiniz. Kısaltmaları doğru yazacaksınız. Özel isimlere gelen çekim eklerini kesme işaretiyle ayıracaksınız. Özel isim olmayan kelimelerde ekleri (özellikle soru ekini) kesme işaretiyle ayırmayacaksınız. Bir de cümleye büyük harfle başlayacaksınız. Bitti, bu kadar.

İlkokulda, en kötü ortaokulda bunları öğrenmiş olmanız gerekiyor. Öğrenemediyseniz tekrar etmenizde fayda var. Doğru iletişim kurabilmek önemli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…