Nasıl fark edildiğini birde ben anlatayım: Dijital iz dediğimiz dijital de bırakılan her iz sayesinde kişi/üye bulunabilir, peki nedir bu dijital izler?
  • Donanım Bilgileri
  • Yazılımlar detayları; tarayıcı sürümü, işletim sistemi sürümü, çerezler
  • IP ve Mac adresi çakışması; (IP ve Mac değiştirmeyi gözünüzde büyütmeyin çünkü tarayıcıların birçoğu zaten MAC adresimizi göremiyor :D)
  • VPN/Proxy; bot kullandığı için botların çoğu bu iş için eğitilir ve bazı IP blokları otomatik işaretlenir
  • ISS erişim izini ile ISS konumu veya aynı ISS gibi ISS etkeni de düşük ihtimalle önemlidir.
  • Yazı tarzı, İlgi alanı, verdiğin/yaptığın etkileşimler
gibi bazı etkenler botlar ve mod'lar tarafından fark edilebiliyor. Gizlenmek mümkün mü? Tabi ki mümkün devletlerden bile kaçmak mümkünken bir siteden gizlenmek mümkündür elbette ama buna ayıracağınız zaman ile başka konularda çok daha faydalı şeyler yapılabilir 🤷‍♂️

Çoğu zaman tespit edemediklerini düşünüyorum. Başka bir cihaz kullanıp VPN açıp başka tarayıcı kullanan yan çar için çok kişi var. Hesabını silenlerin çoğunun pişman olduğunu düşünüyorum.

Browser fingerprint ile anlaşılıyor. VPN detect etmek işin en kolay kısmı. Mesela eğer servis sağlayıcı bilgisi 'datacamp', 'mullvad' vs. ise hemen yakayı ele veriyorsunuz. :D

Kişisel tercih. Mullvad anonlimliğe değer veren en iyi VPN.

Evet, doğru 'datacamp' gibi bilgiler çıkıyor. Ben Kaspersky Premium kullanıyorum. Yanında VPN geldi. Azerbaycan'a bağlanıyorum. Amerika Birleşik Devletleri olarak gözüküyor. Peki, 'datacamp' gibi bilgi gözükmemesi için ne yapmalıyım? Normal bir insan kullanıyormuş gibi gözüksün isterim.

Çoğu zaman tespit edemediklerini düşünüyorum. Başka bir cihaz kullanıp VPN açıp başka tarayıcı kullanan yan çar için çok kişi var. Hesabını silenlerin çoğunun pişman olduğunu düşünüyorum.

Ben de hesabımı sildim. Ama Techolay şunu diyor: "Biz sunucularımızda vesaire saklıyoruz hesabınızı." Bana böyle dediler. Yani aslında ben de hesabı silip yeni hesap açmıştım. Ama ceza attılar yeni hesaba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çoklu hesap yasağını bir yönden saçma bir yönden iyi buluyorum. Benimle aynı evde olan bir insan evin ortak bir bilgisayarından yine diğer hesabına giripte ban yemesi saçma olurdu(sadece bu nedenden değil farklı komplikasyonlarla bile çoklu hesap banı yenebilir). Bir ara 2 hesabım vardı sadece birini yakalamak için yapmıştım. Tabii ki yaptığım yöntemler ile yakalamaları mümkün değil moderatörlerin ama gereksiz bu tarz durumlar. Bu gibi şeylere zamanınızı çöpe atacağınıza daha verimli işlere girişebilirsiniz, o yüzden pek de bir önemi olmasa gerek.