Makaleler
5
Yer
Winterfell
Moderatörler alınırken belli bir kriter var mı? Mesela Türkçe bilmeleri lazım sanırım. Çünkü yanlış yazılan yazıları düzeltmek de onların görevleri arasında. Belki belirli bir ego alt limiti de vardır; altında kalanlar alınmıyordur.

Bugün rapor gönderdiğim ve inceleyen moderatör belli ki ikisinden sadece birine sahip. Aslında çok büyük bir olay da değildi ama belli ki moderatör yanlışını düzeltmek konusunda da eksikleri olan biri.

Mesele olan yazı bu:
Kuzenim kullanıyor; her bir şey yemek istediğinde çıkartmak zorunda kalıyor plağı. Ayrıca başlarda takarken ağrıttığını söylemişti.
Cümlede virgül kullanmam gerekirken hata yaptım ve virgül koymadım. Görevini yerine getirmekten yana çok istekli olan işbu moderatör, düzenlemek istemiş ve nedense virgül bile olmayan cümleye noktalı virgül koymuş. Her şey doğru bile olsa bu cümlede noktalı virgül konulacak hiçbir durum yok.

Rapor gönderdim ve "Cümlede virgül bile yokken noktalı virgül konmuş, düzeltilmesi gerek" minvalinde bir rapor gönderdim ve bana gelen cevap:
1788203187755.webp

Ardından anlam veremedim çünkü düzeltilen cümlede hata olmaması lazım; hata varsa bile bildirildiğinde düzeltilmesi gerek. Ardından TDK'nın sitesinde bulunan 3 maddelik kuralı gönderdim ve ilk raporumu yineledim. Moderatör her kimse artık mesajı düzeltmek yerine yine reddetti.

Daha önce en son Technopat'ta buna benzer bir durum yaşamıştım; bu forumda genelde makul moderatörler var çünkü.
Eğer cümle yine değişmeyecekse moderatör arkadaş neden noktalı virgülde bu kadar ısrarcı söyleyebilir mi? Belki ben kurallardan bihaberimdir.