Umutlu

Yetkin
Merhabalar. Acaba Techolay hesabı kapak fotoğraflarında ve videoları düzenlemede hangi programları kullanıyor?

Kapak fotoğrafları için neden web tasarım uygulaması kullanıyorsunuz? Photoshop ya da Canva daha uygun olmaz mı? Merakımdan soruyorum.
Hocam figma web tasarım için kullanılmıyor ki? Orada oluşturulacak olan bir sitenin veya mobil uygulamanın bir template'i oluşturulmuyor mu merakımdan soruyorum. Ayrıca Figma'da YouTube video bannerları ve normal banner oluşturmak için de kullanılıyor. Ben kullanıyorum şahsen ama çok amatörce.

Hocam Figma web tasarım için kullanılmıyor ki? Orada oluşturulacak olan bir sitenin veya mobil uygulamanın bir template'i oluşturulmuyor mu merakımdan soruyorum. Ayrıca Figma'da YouTube video bannerları ve normal banner oluşturmak için de kullanılıyor. Ben kullanıyorum şahsen ama çok amatörce.
Figma genel olarak web/mobil uygulama vs. arayüz tasarımı için kullanılıyor. Sadece tasarlanıyor orada, frontend kodlamayla bir alakası yok.

Daha önce kapak fotoğrafı gibi bir işte kullanıldığına hiç rastlamadım. Bu işler için genelde Photoshop daha uygun.

Figma genel olarak web/mobil uygulama vs. arayüz tasarımı için kullanılıyor. Sadece tasarlanıyor orada, frontend kodlamayla bir alakası yok.

Daha önce kapak fotoğrafı gibi bir işte kullanıldığına hiç rastlamadım. Bu işler için genelde Photoshop daha uygun.
Ondan bahsediyorum zaten fronted kodlamayla alakası yok zaten. Web tasarım diyince bir an tuhafıma gitti ondan dolayı.

Hocam bunun hakkında detaylı bir içerik gelir mi? Figma'da YouTube kapak fotoğrafları hazırlama'da.
Zor bir şey değil. Her programda tasarım yapılabilir.

Kapak fotoğrafları için neden arayüz tasarım uygulaması kullanıyorsunuz? Photoshop ya da Canva daha uygun olmaz mı? Merakımdan soruyorum.
Photoshop yıllar süren çarpık gelişimi sebebiyle aşırı şişmiş bir program.

Canva'ya elimi sürmem.

Figma, evet, UI/UX için tasarlanmış bir program ama kapak fotoğrafları için de gayet kullanılabiliyor çünkü yeni nesil bir yazılım. Ne aşırı şişmiş bir program ne de şablon basmak için oluşturulmuş saçma bir şey. İkisinin tam ortasında dengeyi sağlamayı başarıyor.

Sadece arayüz tasarımlarım veya kapak fotoğrafları için değil, başka amaçlar için de kullanıyorum.

Bu işler için genelde Photoshop daha uygun.
Fotoğraflara ekstrem düzey düzenleme yapmıyoruz. Premiere Pro ile After Effects arasındaki ayrıma benzer bir şey.

Ufak çaplı görsel düzenlemeler de artık kişinin yaratıcılığına ve Figma bilgisine kalıyor.