Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu bir test mesajıdır. Bende hala Linux yazıyor. KDE neon kullanıyorum rapor da göndermiştim. Bu arada Android sürümlerine göre renk farkı da güzel olmuş. iOS simgesi ve Windows 11'i tespit edebilmesi de güzel.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250513_095748.webp
    Ekran Görüntüsü_20250513_095748.webp
    127,8 KB · Görüntüleme: 134
1747119773201.webp

Gördüğünüz gibi mümkün değil. Tarayıcınız bize KDE hakkında en ufak bilgi bile göndermiyor. X11 olması bilgisi var ama o da pek işe yarar değil. Firefox halen ısrarla Sec_CH_UA özelliğini eklemedi.

Çok güzel elinize emeğinize sağlık ancak Vivaldi Mobile hâlâ Chrome olarak görünüyor. Şu an bende olduğu gibi.
Maalesef sebebi Vivaldi'nin kendisi. Daha önce de yazmıştım. Dün akşam da bir konuda Vivaldi'yi eleştirdim. Chrome 134 tabanlı olduğunu görüyoruz şu an sadece.

Bağlantısını verdiğim konuyu alıntılıyorum:
Tek sıkıntısı web sitelerine bilgi gönderirken yanlış headerlar göndererek kendini farklı tarayıcı olarak gösterebiliyor. Yani Techolay'a yeni tarayıcı tanıma sistemi gelince de Techolay sizi Chrome olarak görürse şaşmayın.

Bu tarayıcılar ile iletişim kurmaya çalışıp "Header" veya "User Agent" içerisine veri eklemelerini istemekten başka çaremiz yok. Tarayıcının kendisini tespit edemediğimiz zaman hangi tarayıcı tabanlı olduğunu gösterebiliyoruz sadece.

Bu da test sonuçları. Sanırım Vivaldi ile alakalı bir durum ancak yine de tespit edilmesinin bir yolu vardır.
Tespit edilebilmesi maalesef mümkün değil. Vivaldi ısrarla sunuculara yalan söyleyen Header gönderiyor. Ben gene de kodda Vivaldi/ ayrıştırıcı ekledim. (Lütfen ekran görüntüsünü biraz küçültün.)

Eki Görüntüle 147741

Gördüğünüz gibi mümkün değil. Tarayıcınız bize KDE hakkında en ufak bilgi bile göndermiyor. X11 olması bilgisi var ama o da pek işe yarar değil. Firefox halen ısrarla Sec_CH_UA özelliğini eklemedi.https://techolay.net/sosyal/konu/brave-taray-c-da-s-k-nt-n-z-oldu-mu.110710/#post-1053495
Tüm Firefox forklarında da durum aynı mı? Firefox'un mobilinde durum nasıl? Sürümüm Android 10 bu arada bu mesajı da Android telefonumdan atıyorum. Android 10+ yazmış.

Tüm Firefox forklarında da durum aynı mı? Firefox'un mobilinde durum nasıl? Sürümüm Android 10 bu arada bu mesajı da Android telefonumdan atıyorum. Android 10+ yazmış.
Nedense Firefox forkları tespit konusuna önem vermiyor. Floorp, LibreWolf, Waterfox, Zen iletişime geçeceğim tarayıcılar listesinde. Ama kabul ederler mi bilmiyorum çünkü saçma bir şekilde kendilerini tanıtmamayı gizlilik sanan tarayıcılar da var.

Tespit edilebilenleri söyleyeyim. Gecko (Firefox) ve Gecko forku olan Goanna motoruna sahip olan Netscape Navigator, Mypal, K-Meleon, r3dfox, Pale Moon, Basilisk tarayıcıları kendilerini tanıtıyor. Onların desteklerini ekledik.

Nedense Firefox forkları tespit konusuna önem vermiyor. Floorp, LibreWolf, Waterfox, Zen iletişime geçeceğim tarayıcılar listesinde. Ama kabul ederler mi bilmiyorum çünkü saçma bir şekilde kendilerini tanıtmamayı gizlilik sanan tarayıcılar da var.

Tespit edilebilenleri söyleyeyim. Gecko (Firefox) ve Gecko forku olan Goanna motoruna sahip olan Netscape Navigator, Mypal, K-Meleon, r3dfox, Pale Moon, Basilisk tarayıcıları kendilerini tanıtıyor. Onların desteklerini ekledik.
Hocam bu mesajı da Android 9 yüklü cihazımdan yazıyorum. Tarayıcı tespitten baktığımda Android 10+ yazdı. Sanırım Android 10 ve öncesi tespit edilemiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.