Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
KDE neon ve Google Chrome ile aldığım sonuç. Rapor gönderdim.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü_20250513_123211.webp
    Ekran Görüntüsü_20250513_123211.webp
    84,1 KB · Görüntüleme: 112
Son düzenleme:
İkonların neredeyse %90'ını orijinal sayfalarından aldık, bulamadıklarımızı ise kendimiz yaptık. Ama orijinal aldıklarımızda dahi önce Inkscape'ten açıp farklı kaydet ile kaydettim hepsini. Inkscape'in böyle dosyayı doldurduğunu bilmiyordum. Dediğiniz siteyi de ilk defa gördüm, sıradaki sürümlerde oradan da alabiliriz.

SVG sprite kullanmayı da düşünmüştük ama 80 tane SVG'yi bir araya getirip sprite olarak kullanınca %90'ı sayfada gözükmese bile tarayıcı tarafından işlendiğini ve tarayıcıyı yavaşlatabileceğini okumuştum, eğer böyle bir durum yoksa sprite da kullanabiliriz ilerde.

Bu mesaj Symbian işletim sistemli Nokia ile atılmıştır.

Tarayıcı Opera Mini.

Son düzenleme:
Bu sayfaya girip fotoğrafını atma imkânınız var mı? Symbian eklemeyi düşündük ama elimizde cihaz yoktu.

Bu cihazla siteye girmesi farklı bir mucize 😃

Bu mesaj Symbian işletim sistemli Nokia ile atılmıştır.
O cihazla ekran görüntüsü almanız zor olabilir. Sayfanın en altından rapor da gönderebilirsiniz.

Bu mesajı PlayStation 4 Pro'dan yazıyorum.
Sizi de test sayfasına davet edebilir miyim? Pro sürümü tespit edilebiliyor mu kontrol etmek istiyoruz.

Son düzenleme:
Bu sayfaya girip fotoğrafını atma imkânınız var mı? Symbian eklemeyi düşündük ama elimizde cihaz yoktu.

Hocam üç farklı tarayıcı ile denedim. Nokia Browser, Opera Mini ve Opera Mobile kullandım. Üçü ile de rapor gönderdim. Techolay'a girişi ise sadece Opera Mini ile yapabildim. Diğer iki tarayıcı ile maalesef site açılmıyor. Nokia Browser ve Opera Mobile ekran görüntüsünü tek sayfada alamadığım için dosya adlarıyla 1-2 olarak numaralandırdım.

Dosya Ekleri

• Nokia Browser1.webp
    Nokia Browser1.webp
    26,2 KB · Görüntüleme: 105
  • Nokia Browser2.webp
    Nokia Browser2.webp
    19,5 KB · Görüntüleme: 85
  • Opera Mini.webp
    Opera Mini.webp
    18,1 KB · Görüntüleme: 80
  • Opera Mobile1.webp
    Opera Mobile1.webp
    26,6 KB · Görüntüleme: 79
  • Opera Mobile2.webp
    Opera Mobile2.webp
    20,1 KB · Görüntüleme: 85
İkonların neredeyse %90'ını orijinal sayfalarından aldık, bulamadıklarımızı ise kendimiz yaptık. Ama orijinal aldıklarımızda dahi önce Inkscape'ten açıp farklı kaydet ile kaydettim hepsini. Inkscape'in böyle dosyayı doldurduğunu bilmiyordum. Dediğiniz siteyi de ilk defa gördüm, sıradaki sürümlerde oradan da alabiliriz.

SVG sprite kullanmayı da düşünmüştük ama 80 tane SVG'yi bir araya getirip sprite olarak kullanınca %90'ı sayfada gözükmese bile tarayıcı tarafından işlendiğini ve tarayıcıyı yavaşlatabileceğini okumuştum, eğer böyle bir durum yoksa sprite da kullanabiliriz ilerde.
Technopat şu anda regular Font Awesome için 167 kB SVG tutuyor. Favicon 107 kB. Forumdakilerin %1'inin bile kullanmadığı katex.min.js 64,7 kB. PWA logosu 25 kB. Bunlar hep diskte duran şeyler. Sayfa değiştirdiğinizde ise bellekten geliyor. Ama şu anki sistemle başka bir konuda bu konuda olmayan bir işletim sistemi/tarayıcı varsa (daha önce sunucudan indirildiğini ve bellek cache'inin tutacağı kadar kısa sürede görünmediğini varsayarak) diskten geliyor.
Eklentideki her şey ne kadar tutuyor bilmiyorum ama bence sorun çıkaracak kadar büyük değildir.

Zaten Font Awesome da öyle küçük olmak için çok çaba sarf etmiyor. İçinde çember olduğunu bildiğim user SVG'si için path'in uzunluğunu 441 karakter iken 1 dakika bile harcamadan 358 karaktere düşürdüm. Tabii bu büyük çapta elle yapılacak iş değil.

Bilmiyorum dediğiniz site branding sayfası ise eli yüzü düzgün her yerin vardır. "Firma adı branding" şeklinde arandığında çıkar. Techolay medya kit olarak adlandırıyor. Gerçi gradient'ın lineer olduğu açıkça belirtilmemiş.

Son düzenleme:
@Hasan Merkit @MKerem hocam bir önceki mesajımda hata yapmışım. Opera Mobile ile attığım görseller Nokia Browser görselleri. Yanlışlıkla Opera Mobile atayım derken tekrar Nokia Browser görseli atmışım. Opera Mobile görselini aldım.

Dosya Ekleri

• Opera Mobile.webp
    Opera Mobile.webp
    23,4 KB · Görüntüleme: 75
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.