Sevgili oyunseverler ve Türkçe çeviri yapımcıları,

Techolay, ana dilimiz olan Türkçeye ve bir o kadar da Türkçe oyun deneyimine değer veren bir topluluktur. Oyunların sadece eğlence değil, aynı zamanda bir kültür ve dil öğretme aracı olduğunu düşünen bir topluluğuz. Ne yazık ki birçok oyun şirketinin Türkçe dil desteği vermemesi, oyunseverleri o oyunları oynamaktan alıkoymakta.

Türkçe çeviri grupları da, oyunları ana dilimize çevirerek hem oyunun keyfini artırıyor hem de oyun dünyasındaki bilgi birikimine katkı sağlıyor. Ancak her çeviri aynı kalitede olmuyor ya da zararlı yazılım içerikli olabiliyor. Yanlış çeviriler, oyunun dengesini bozan hatalar ve güvenlik riskleri Türkçe çeviri kullanımını zorlaştırabiliyor.

Techolay olarak bu soruna çözüm olmak istiyoruz. Türkçe çeviri gruplarını bir araya getirerek oyunseverlere en güvenilir ve kaliteli Türkçe çevirileri sunmayı hedefliyoruz. Bu bağlamda Türkçe çeviri yapımcılarını forumumuza katılmaya ve oyunseverlere kaliteli Türkçe çeviriler sunmaya davet ediyoruz. Hep birlikte Türkçe oyun deneyimini daha da geliştirebileceğimize inanıyoruz. Bunun için değerli çeviri gruplarına çeşitli destekler sağlamak istiyoruz. Bunlar şu şekilde:
  • Çeviri gruplarının Destek sistemi üzerinden resmî hesaplarını oluşturma talepleri sonrası doğrulanmış üye rozeti hesaplarına tanımlanacaktır.
  • Çeviri konularına Destek sistemi üzerinden talep edilmesi durumunda sınırsız düzenleme sağlanacaktır. Ek olarak ihtiyaca göre direkt tüm düzenleme sınırı 1-3 aya çıkarılabilir.
  • Techolay.net ana sayfasında Sosyal üzerinde paylaşılan çevirilerin haberi oluşturularak daha fazla insana ulaştırılması sağlanacaktır.
Ayrıca Techolay'ı Türkçe çeviri konusunda duyurabilmek için siz çeviri gruplarından da bu çağrımızı iletişim kanallarınızdan paylaşmanızı rica ediyoruz.

Techolay olarak oyunları Türkçe oynamamızı sağlayan tüm çeviri ekiplerine teşekkür ederiz.
Şu türkçe yama muhabbetini paralı sisteme çevirmeseler iyi olacak. Ne güzel eskiden ücretsiz olarak yapılıyordu. Abidik gubidik üyelik sistemi tarzında şeyler çıkarıp içine ettiler. İstedikleri ücretlerse çok fazla sanarsın Netflix kullanıyoruz. Bu şekilde yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. Zaten her şey pahalı bir de yamaya para vermeyeceğiz.

Şu türkçe yama muhabbetini paralı sisteme çevirmeseler iyi olacak. Ne güzel eskiden ücretsiz olarak yapılıyordu. Abidik gubidik üyelik sistemi tarzında şeyler çıkarıp içine ettiler. İstedikleri ücretlerse çok fazla sanarsın Netflix kullanıyoruz. Bu şekilde yapacaklarsa hiç yapmasınlar daha iyi. Zaten her şey pahalı bir de yamaya para vermeyeceğiz.
Hocam bence Anonymous iyidir. Çünkü diyelim bir kere üyelik aldınız ve tüm oyunlarınıza yama yapıp, üyeliğinizi iptal etseniz bile o yama duruyor sizde.

Ben de oyun satın alamıyorum maalesef çok ama çok pahalı lakin yama için böyle bir kere ücret ödemek cazip geliyor. Şimdi FF7 Rebirth çıktı mesela. Buna en iyi yamayı Anonymous yapar. Birazcık ücret almalarında sorun yok yani.

Bence çevirilerden para istenmesi doğru yani bu neden garipseniyor ki? Yani bu işlerle uğraşanlar neden size bedavaya Türkçe çeviri yapsın anlamadım ben? Ayrıca kimseye zorla aldırtmıyorlar ya bu çevirileri yani istemezsen almazsın?

Lakin ben bu çevirilere ücretli de olsa ücretsiz de olsa şahsen direkt güvenmezdim. Bazı konular vardı Türkçe yama kurarken virüs falan yiyenler olmuş sanırım. Bu yamaları nereden indirmişler tam bilmiyorum.

Bence çevirilerden para istenmesi doğru yani bu neden garipseniyor ki? Yani bu işlerle uğraşanlar neden size bedavaya Türkçe çeviri yapsın anlamadım ben? Ayrıca kimseye zorla aldırtmıyorlar ya bu çevirileri yani istemezsen almazsın?

Lakin ben bu çevirilere ücretli de olsa ücretsiz de olsa şahsen direkt güvenmezdim. Bazı konular vardı Türkçe yama kurarken virüs falan yiyenler olmuş sanırım. Bu yamaları nereden indirmişler tam bilmiyorum.

Oyun firmasına ücret ödüyorsa resmiyse bizdende ücret istesin. Yaptıkları şey teknik olarak satış yapması illegla bir durum.

Oyun firmasına ücret ödüyorsa resmiyse bizdende ücret istesin. Yaptıkları şey teknik olarak satış yapması illegla bir durum.
Evet sanırım sizin dediğiniz de doğru ama şöyle düşününce adam zaten bu işten para kazanmayacaksa oyunu yapanların bile Türkçe koymadığı oyuna neden zaman ayırıp çevirip ücretsiz paylaşsın?

Ben zaten FPS oyunu oynuyorum yani Türkçe yama ile işim yok oynadığım oyun zaten Türkçe. Sadece düşüncem böyle yani bu konuda.

Evet sanırım sizin dediğiniz de doğru ama şöyle düşününce adam zaten bu işten para kazanmayacaksa oyunu yapanların bile Türkçe koymadığı oyuna neden zaman ayırıp çevirip ücretsiz paylaşsın?

Ben zaten FPS oyunu oynuyorum yani Türkçe yama ile işim yok oynadığım oyun zaten Türkçe. Sadece düşüncem böyle yani bu konuda.

Dostum oyun yapan koymadıysa sen parayla koyamazsın. Üstüne bir de dolara geçmeden önce fiyatlar oyun fiyatıyla aynıydı. Biri niye Türkçe oynamak istiyor diye bir de oyun parası versin?