Detaylar
Kim cevapladı?Çevirme işinde bilgili olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir mi? Çevirmek istediğim bir oyun var ismi seablip. Tamamen gönüllü şekilde çevirmek istiyorum. Bir Unity oyunu. Unity oyunlar daha kolay çeviriyormuş öyle duydum.
Son düzenleyen: Moderatör:
Çok güzel, çok faydalı bir girişim. Bu konunun Techolay gibi güvendiğimiz bir yerden çıkması çok önemliydi. Hem dağınık çeviri ekiplerini toparlama hem de güvenilir bir şekilde kullanıcıya ürünü ulaştırma açısından çok güzel bir fikir. En azından güvenlik derdinden kurtuluruz.
Evet, konu temelde Türk düşmanlığı zaten. Satış rakamı olarak da nüfus yoğunluğu olarak da, anlık aktif olma sayısı olarak da çeviri yapılan çoğu ülkelerden iyi durumdayız. Konu çok net bir şekilde Türk düşmanlığı ve diaspora eksikliği. Tabii bir de günümüz dünyasından haberi olmayan bir grup yönetici var ki her şey bunlara bağlanıyor.
Ben aksini düşünüyorum açıkçası. Oyun yapımcıları o kadar fazla dil eklemesi yaparken, Türkçeyi hiçe saymalarına anlam veremiyorum. Türk düşmanlığı olarak görüyorum. Ve en az 10 dil desteği ile çıkmış bir oyunun satın alınmasını ve hatta yapımcı firmanın diğer çıkarmış olduğu oyunların da oynanmasını doğru bulmuyorum. Tekrar tekrar Crysis bitirmeye devam.
Evet, konu temelde Türk düşmanlığı zaten. Satış rakamı olarak da nüfus yoğunluğu olarak da, anlık aktif olma sayısı olarak da çeviri yapılan çoğu ülkelerden iyi durumdayız. Konu çok net bir şekilde Türk düşmanlığı ve diaspora eksikliği. Tabii bir de günümüz dünyasından haberi olmayan bir grup yönetici var ki her şey bunlara bağlanıyor.
Faydalı bir girişim, umarım iyi sonuçları olur.
eonder87
Başarılı
Çok güzel, çok faydalı bir girişim. Bu konunun Techolay gibi güvendiğimiz bir yerden çıkması çok önemliydi. Hem dağınık çeviri ekiplerini toparlama hem de güvenilir bir şekilde kullanıcıya ürünü ulaştırma açısından çok güzel bir fikir. En azından güvenlik derdinden kurtuluruz.
Hocam kesinlikle Türk ya da Türkçe düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum. CD Projekt Red gibi bir firmanın bile başı az daha istikbal g.tlerdedir çevirisi yüzünden belaya giriyordu ve bu tarz çevirileri anlayamadıkları için buna bütçe ayırmak istemedikleri ve oyunda bu kadar detay varken belirli diller dışında başka bir dil eklemeyi düşünmedikleri için eklemiyorlar diye düşünüyorum ben.
----------------------------------------------------------------------------------------
@Enes3078 hocam bence ortak file server olayı çok ama çok mantıklı bir şey değil. En azından şimdilik. Yapacağınız iş tamamen Türkçe yama piyasasındaki çürük çeviri projelerini de temizleyecektir diye düşünüyorum. Mesela piyasada aynı oyunun hem makine çevirisi hem de bireysel çeviri projesi var diyelim. Hangisi ünlü ise onun öne çıkma ihtimali var iken burada aynı oyunun 2 çeviri projesi de yer alacak belki de hangisinin makine çeviri hangisinin el çevirisi olduğunu görebileceğiz. Belki bir oy mekaniği ile indiren kişilerin hangi yamaları daha çok sevdiği ücretli olup olmaması gibi veya Türkçe yamaya sahip oyunlar başlığı gibi bir künye bile bu topluluk için mükemmel bir iş.
Biz üyelere de kırık linklerin bildirimi eğer yeni bir yama varsa bunun ekip ile paylaşılması ve benzeri şeyleri içeriyor. Umarım güzel bir sonuç elde edilir. Eğer ciddi ciddi bir sunucu düşünülüyor ise bunun 15GB ücretsiz hesaplardan oluşan bir Google Drive hesap grubu olması güzel olabilir Google Drive Yandex disk mega.nz gibi bir sürü bulut hizmeti var sonuçta ücretsiz işlem yapan.
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kesinlikle Türk ya da Türkçe düşmanlığı olduğunu düşünmüyorum. CD project red gibi bir firmanın bile başı az daha istikbal g. Tlerdedir çevirisi yüzünden belaya giriyordu ve bu tarz çevirileri anlayamadıkları için buna bütçe ayırmak istemedikleri ve oyunda bu kadar detay varken belirli diller dışında başka bir dil eklemeyi düşünmedikleri için eklemiyorlar diye düşünüyorum ben.
----------------------------------------------------------------------------------------
@Enes3078 hocam bence ortak file server olayı çok ama çok mantıklı bir şey değil. En azından şimdilik. Yapacağınız iş tamamen Türkçe yama piyasasındaki çürük çeviri projelerini de temizleyecektir diye düşünüyorum. Mesela piyasada aynı oyunun hem makine çevirisi hem de bireysel çeviri projesi var diyelim. Hangisi ünlü ise onun öne çıkma ihtimali var iken burada aynı oyunun 2 çeviri projesi de yer alacak belki de hangisinin makine çeviri hangisinin el çevirisi olduğunu görebileceğiz. Belki bir oy mekaniği ile indiren kişilerin hangi yamaları daha çok sevdiği ücretli olup olmaması gibi veya Türkçe yamaya sahip oyunlar başlığı gibi bir künye bile bu topluluk için mükemmel bir iş.
Biz üyelere de kırık linklerin bildirimi eğer yeni bir yama varsa bunun ekip ile paylaşılması ve benzeri şeyleri içeriyor. Umarım güzel bir sonuç elde edilir. Eğer ciddi ciddi bir sunucu düşünülüyor ise bunun 15GB ücretsiz hesaplardan oluşan bir Google Drive hesap grubu olması güzel olabilir Google Drive Yandex disk mega. Nz gibi bir sürü bulut hizmeti var sonuçta ücretsiz işlem yapan.
Moğolca çevirisi bile bulunan oyunlarda Türkçe çeviri olmaması sence maliyet hesabı yüzünden midir? Ciddi ciddi birkaç kişilik çeviri ekibi 3-5 milyon dolar tutacak diye mi düşünüyorsun? Dünyadaki Türk düşmanlığı apaçık ortada, dünyayı geçtim kendi ülkemizde bile Türk düşmanlığı ayyuka çıkmış durumda. Proje yöneticilerinin çeviriyi anlama zorunluluğu yok, bir çeviri ekibi ve yeminli tercümanla çözülebilecek bir şey o. Konu her zaman ırk bazlıydı, bundan sonra da ırk bazlı olacak.
RewAdIs Çeviri
Başarılı
- Makaleler
- 1
Herkese selamlar!
Arka planda çevirdiğimiz güzel oyunlar mevcut. Zamanı geldiğinde bu çevirilerin duyurusu kendi kanallarımız haricinde sadece burada yapılacaktır.
Herkese iyi oyunlar dilerim!
Arka planda çevirdiğimiz güzel oyunlar mevcut. Zamanı geldiğinde bu çevirilerin duyurusu kendi kanallarımız haricinde sadece burada yapılacaktır.
Herkese iyi oyunlar dilerim!
Patriots Çeviri
Uzman
- Makaleler
- 3
Merhaba!
Öncelikle kendimizi tanıtayım, bizler tamamen gönüllülük esaslı olarak şu anlık sadece metal Gear serisindeki oyunlara Türkçe yama yapmakta ve oyuncuların bu yamalara ulaşmasını sağlamaktayız. Metal Gear serisi dışında birkaç planımız daha var ancak onlar daha çok erken aşamalardalar. Yamalara kesin bir şekilde başlandığında ve bittiğinde buradan duyuracağız.
Şimdiden destekleriniz bekliyoruz, herkese iyi sosyaller!
Öncelikle kendimizi tanıtayım, bizler tamamen gönüllülük esaslı olarak şu anlık sadece metal Gear serisindeki oyunlara Türkçe yama yapmakta ve oyuncuların bu yamalara ulaşmasını sağlamaktayız. Metal Gear serisi dışında birkaç planımız daha var ancak onlar daha çok erken aşamalardalar. Yamalara kesin bir şekilde başlandığında ve bittiğinde buradan duyuracağız.
Şimdiden destekleriniz bekliyoruz, herkese iyi sosyaller!