ChatGPT konulara çok iyi hakim olamıyor, burada sorunu gerçekten yaşamış, bilen kişilerin yardımı daha faydalı bence.

Forumlar daha yararlıdır. Çünkü deneyimli insanlar ile karşılaşabilir, paylaşılacak çözümler diğer insanlara da yararlı olabilir. Bu konuda özellikle arama motorları kritik roller alır.

Yapay zekalar ise bazen yardımcı olabiliyor. Bazen de saçmalayabiliyor.
Artık yardım edecek insan kalmadı. Bilenler "Google'la" diye veya farklı sebeplerle bilmeyen kullanıcıları aşağılıyor ya da linçliyor. Çok yaygın. Özellikle yazılımda çok fazla kutuplaşma mevcut.

Uzmanlık gerektiren birçok alanda da böyle. Yapay zeka bayağı yardımcı olabiliyor bu tarz konularda. Sorunu çözmekten daha büyük sorun sorunu çözebilecek insanlara ulaşıp düzgün bir iletişim kurabilmekte.

ChatGPT teknik degil de uzay hakkında cok yardımcı oluyor. Astronomi okumadan 4 senelik fakülteye gitmis gibi eğitim verir bu A.I valla :D

Artık yardım edecek insan kalmadı.
Sadece bu forumda deneyimli Linux kullanıcıları var, 3 günde bir Windows sürümü değiştirmezse eli ayağı titreyenler var, Apple ürünlerini sonuna kadar övenler var, telefonları deneyimleyenler var, yazılımcılar var. Var da var.

Onu da geçtim, yapay zekanın ürün yerleştirme yaptığı dedikodusu çıkarsa bile sistem toplamaya, şu ürün iyi olur mu sorusunu sormaya insanlar yapay zekaya değil foruma gelecek.

Yapay zekadan önce olduğu gibi.

Teknik sorunları İngilizce sorunca kesinlikle verdiği cevaplar inanılmaz bir boyuta erişiyor çünkü İngilizce yazınca direkt olarak yabancı kaynaklarda o kelimelere odaklanıyor, bir de bazı Türkçe kelimelerin İngilizce karşılığı, direkt olarak İngilizce'de kabul edilen o ilk kelime olmuyor. Mesela monitör bazında konuşayım, bazen "panel" şeklinde arattığımda herhangi bir tutarlı cevap alamadığım vakit "matrix" yazdığımda tutarlı ve aradığım cevaba eriştiğim oluyor.

Kısacası yapay zekada biraz laf cambazlığı yaparak kıvama getirmek mümkün lakin forumlarda ya o problemi yaşayıp çözüme kavuşturmuş birisine denk gelmek gerekiyor ya da konuyla alakalı bilgisi olan birisine denk gelmek gerekiyor.

@Morthunel, akademisyenler yapay zeka çıktığından beridir daha hızlı profesörlüğe adım atmaya başladılar :rofl:

Akademisyenleri kovalım. Yapay zeka halleder.(!)

Yakin tanıdığım bir abim sinifta tek kaldıktan sonra bölümü bıraktı. Zaten kimse okumuyor orada, çoğu kişi sınavları geçemeyip bırakıyor. Astronomi cok zor bir alan, akademisyenler kendi aralarında takiliyor diyebiliriz.