Merhaba,

Sizce yapay zeka mı yoksa Techolay Sosyal gibi yerler mi daha iyi oluyor?

Mesela ben bunları kullanıyorum:

->ChatGPT
->Grok
->Gemini
->Copilot

Doğrulama amaçlı bazen birden fazla LLM'ye başvuruyorum.

Sizin yorumnuz nedir?

İyi Sosyaller.

Forumlar tabii ki. Ben sorunlarımın yüzde 90 ına ChatGPT'de çözüm bulamadım. Ama forumdaki bu aslanlar bana neler neler öğrettiler. Hepsinin canını yerim.

Geçen Windows Explorer'ın kendi kendine yenilenmemesi (örneğin bir arşivi çıkarttığımda klasör ekrana ben yenile demezsem asla gelmiyor) gibi bir sorun yaşadım. Claude, anında çözümü elime verdi. Şimdi bunu aramaya kalksam önce Microsoft'un mesajların %90'ının doldurma olduğu forumlarında belki çalışacak bir şeyler ayıklamaya koyulmam gerekecekti.

2 forumda 7000 mesajım var. Ben yaşlanıp moruklamadığım sürece forumda kalacağım. Beni daimi dost olarak görebilirsiniz.

Teknik sorunlarda yapay zeka genellikle daha iyi sonuçlar verebilir, çünkü hızlı bir şekilde bilgiye erişebilir, verileri analiz edebilir ve öneriler sunabilir. Yapay zeka, geçmiş verileri kullanarak daha doğru çözüm önerileri geliştirebilirken, forumlar genellikle kullanıcı deneyimlerine dayalı yanıtlar sunar ve çoğu zaman daha yavaş bir etkileşim süresi vardır. Bununla birlikte, forumlar, belirli bir sorunla ilgili özel deneyim veya ipuçları arayan kullanıcılar için yararlı olabilir. Sonuç olarak, yapay zeka genelde daha verimli olurken, forumlar insan deneyimine dayalı geniş bir bakış açısı sunabilir.

Teknik sorunlarda yapay zeka genellikle daha iyi sonuçlar verebilir, çünkü hızlı bir şekilde bilgiye erişebilir, verileri analiz edebilir ve öneriler sunabilir. Yapay zeka, geçmiş verileri kullanarak daha doğru çözüm önerileri geliştirebilirken, forumlar genellikle kullanıcı deneyimlerine dayalı yanıtlar sunar ve çoğu zaman daha yavaş bir etkileşim süresi vardır. Bununla birlikte, forumlar, belirli bir sorunla ilgili özel deneyim veya ipuçları arayan kullanıcılar için yararlı olabilir. Sonuç olarak, yapay zeka genelde daha verimli olurken, forumlar insan deneyimine dayalı geniş bir bakış açısı sunabilir.
Yanlış sonuçlar da veriyor ama. Buna ne demeli?

Yapay zekalarla ben fotoğraf yapma, dertleşme, Grok'la hafif sağa sola kayma amaçlı takılıyorum. Çok bir şey beklememek lazım.