Merhaba,

Sizce yapay zeka mı yoksa Techolay Sosyal gibi yerler mi daha iyi oluyor?

Mesela ben bunları kullanıyorum:

->ChatGPT
->Grok
->Gemini
->Copilot

Doğrulama amaçlı bazen birden fazla LLM'ye başvuruyorum.

Sizin yorumnuz nedir?

İyi Sosyaller.

Merhaba,

->Chatgpt
->Grok
->Gemini
->Copilot

Doğrulama amaçlı bazen birden fazla Llm'ye başvuruyorum.

Sizin yorumnuz nedir?

İyi sosyaller.

Konunun kategorisine göre değişir. Yapay zeka özellikle karmaşık sorunlarda modemi resetleyen müşteri hizmetleri gibi genel prosedürden konuşuyor.

Küçük bir sorunsa GPT halledebiliyor nokta atışı yapıp. Ciddi bir sorun varsa genelde yapay zekâ yeterli bilgiyi veremiyor. Foruma sormak daha mantıklı oluyor çünkü o konuda tecrübesi olan birisine denk gelebiliyorsun.

Forumlar daha yararlıdır. Çünkü deneyimli insanlar ile karşılaşabilir, paylaşılacak çözümler diğer insanlara da yararlı olabilir. Bu konuda özellikle arama motorları kritik roller alır.

Yapay zekalar ise bazen yardımcı olabiliyor. Bazen de saçmalayabiliyor.

Sorunu anlık olarak iletip, adımları anlık olarak iletip hemen sonuç aldığınız için yapay zeka sorununuzu daha verimli şekilde çözer muhtemelen. Ama çözemediği şeyler olabilir, daha önce insanların başına gelmemiş sorunlar olabilir, forumlarda olmayan bir sorun olabilir.. O zaman yapay zeka etkili bir çözüm üretemez, onu besleyen zaten forumlar.

Teknik sorunlarda yapay zeka yanlış ve/veya yetersiz çözüm önerisi sunduğu için genellikle önermiyorum ve kullanmıyorum.

Merhaba,

->Chatgpt
->Grok
->Gemini
->Copilot

Doğrulama amaçlı bazen birden fazla Llm'ye başvuruyorum.

Sizin yorumnuz nedir?

İyi sosyaller.

Ben genellikle önce araştırırım yine bulamaz isem yapay zekaya başvururum orada da bir sonuç çıkmazsa foruma başvururum. Böyle yapınca %90 ihtimalle sorunum çözülüyor.

Forumlar daha yararlıdır. Çünkü deneyimli insanlar ile karşılaşabilir, paylaşılacak çözümler diğer insanlara da yararlı olabilir. Bu konuda özellikle arama motorları kritik roller alır.

Yapay zekalar ise bazen yardımcı olabiliyor. Bazen de saçmalayabiliyor.
Kafama takılan şeyleri zaten burada daha hızlı cevap buluyorum. Sosyal'i kullanmaya devam.

Yarı yarıya gibi bir şey bence. Bazı çok karmaşık ve çözülmesi zor teknik sorularda özellikle de Türk forumlarında pek bilgili kişiler bulmak zor oluyor, buna örnek olarak burası ve Technopat'ta çözülmemiş yüz binlerce konuyu ele alabiliriz. Yapay zeka, çok karmaşık ve ciddi bilgi, deneyim isteyen konularda forumlara göre bir tık daha başarılı diye düşünüyorum.