em1rr

Uzman
Merhaba. 13 Temmuz 2023 tarihinde HP Victus 15 satın aldım. Bu bilgisayarda fanlar çalışıyor klavye ışıkları yanıyor ama ekran gelmiyordu. Teknosa'ya geri götürdük ve 15 Temmuz 2023'te doa garanti kapsamında cihazın değişimi yapıldı. 1,5 senedir değişim yapılan sıfır cihazı kullanıyorum. Fakat bu cihazda da 4 adet ölü piksel var ve yeni bir pencere açtığım zaman, yeni bir sekme açtığım zaman ekran milisaniyelik gidip geliyor. Bu cihazı şu anlık kullanmak zorundayım. Haziran'ın başı gibi bu sorunları görüntü olarak kayıt alıp garantiye gönderirsem. Satın aldığım cihazda da değişim yapılan cihazda da ekran problemi var, ben bu sorunun kronik sorun olduğunu düşünüyorum ve model değişimi talep ediyorum dersem HP bir üst model ile değiştirir mi? Şu an kullandığım modelin üretimi ve stoğu yok.

Merhaba. 13 Temmuz 2023 tarihinde HP Victus 15 satın aldım. Bu bilgisayarda fanlar çalışıyor klavye ışıkları yanıyor ama ekran gelmiyordu. Teknosa'ya geri götürdük ve 15 Temmuz 2023'te doa garanti kapsamında cihazın değişimi yapıldı. 1,5 senedir değişim yapılan sıfır cihazı kullanıyorum. Fakat bu cihazda da 4 adet ölü piksel var ve yeni bir pencere açtığım zaman, yeni bir sekme açtığım zaman ekran milisaniyelik gidip geliyor. Bu cihazı şu anlık kullanmak zorundayım. Haziran'ın başı gibi bu sorunları görüntü olarak kayıt alıp garantiye gönderirsem. Satın aldığım cihazda da değişim yapılan cihazda da ekran problemi var, ben bu sorunun kronik sorun olduğunu düşünüyorum ve model değişimi talep ediyorum dersem HP bir üst model ile değiştirir mi? Şu an kullandığım modelin üretimi ve stoku yok.

Genelde muadil adı altında kalitesiz cihazları teklif ediyorlar eğer böyle bir durum olursa THH'ye şikayet edeceğinizi belirtirseniz dava masraflarıyla uğraşmamak için teklifi kabul ediyorlar.

Genelde fatura tutarına yakın muadil cihaz veya para iadesi yapılıyor. 2. olarak servis bu talebinizi kabul etmeyip panel değişimine gidebilir. Servis bu işlemi ücretsiz yaparsa, THH'ye başvursanız bile servis haklı bulunur.

1,5 yıl böyle kullandıktan sonra üst modelle değişim, bana biraz çakallık gibi geldi. Muadili olsa anlarım ama direkt üst model değişimine kimse yanaşmaz. Hele garantisi varsa ve garanti kapsamında tamir ediliyorsa hiç yapılmaz...