APU'lar Throttle yiyor muymuş? Bir yaşıma daha girdim. Hayatında Apple Silicon ile oyun oynamadığın belli. Re:Village 1440P High Preset ile 6000 BitRate FHD yayın verdim Twitch'e ve 60 dereceydi sistem. Tamam markaları sevmiyor olabilirsiniz de bilmediğini şeyler hakkında konuşmayın lütfen. Burası bir forum, öğrenmek için buradasınız yanlış bildiklerinizi karşıya dayatmak için değil.Oyun açınca throttle yiyen Macbook'ları savunmuyorsun herhalde.
Detaylar
Kim cevapladı?electro
Yetkin
- Makaleler
- 1
Nasıl throttle yok ?APU'lar Throttle yiyor muymuş? Bir yaşıma daha girdim. Hayatında Apple Silicon ile oyun oynamadığın belli. Re:Village 1440P High Preset ile 6000 BitRate FHD yayın verdim Twitch'e ve 60 dereceydi sistem.
M3 MacBook Air hits eye-popping 114 degrees Celsius in stress test and didn't melt — temperature settles down at 100 degrees after thermal throttling
M3 sizzles in intensive workloads.
Bunu kendi üstünüze alınmalısınız bence.Tamam markaları sevmiyor olabilirsiniz de bilmediğini şeyler hakkında konuşmayın lütfen. Burası bir forum, öğrenmek için buradasınız yanlış bildiklerinizi karşıya dayatmak için değil.
M3 Air Throttle yedi diye ki o da stres testinde oyunda değil, gelmiş tüm Macbook'lar Throttle yer diyen yukarıda sensin. Şimdi öne sürdüğün yargının kapsamını daraltıyorsun ki haklı çıkasın. M2 Ultra ile Mac Improted oyun açıp Macbook oyun bilgisayarıdır demem ne kadar saçma ise senin bana Base Model videosu atıp haklı olduğunu söylememi beklemen de o kadar saçma. Yapmayın. Gerek yok. Macbook oyun bilgisayarı değilse de yavaş yavaş oraya evriliyor ki performansına diyecek yok. Malzeme kalitesine hiçbir Windows model yaklaşamaz. Anakart baskı kalitesi keza öyle. 15 sene Windows kullandım ben Fanboy ya da mevzuya uyanık olmayan birisi değilim, sadece doğruya doğru yanlışa yanlış. Ha diğer eleman da Fanboy ona da diyecek yok o da bayağı abartmış da abartmış sistemleri. Apple zaten onun dediği kadar olsa pazar payı yarın 4Tr Dolardı.
electro
Yetkin
- Makaleler
- 1
M3 Air throttle yedi diye ki o da stres testinde oyunda değil, gelmiş tüm MacBook'lar throttle yer diyen yukarıda sensin. Şimdi öne sürdüğün yargının kapsamını daraltıyorsun ki haklı çıkasın. M.2 Ultra ile Mac ımproted oyun açıp MacBook oyun bilgisayarıdır demem ne kadar saçma ise senin bana base model videosu atıp haklı olduğunu söylememi beklemen de o kadar saçma. Yapmayın. Gerek yok. MacBook oyun bilgisayarı değilse de yavaş yavaş oraya evriliyor ki performansına diyecek yok. Malzeme kalitesine hiçbir Windows model yaklaşamaz. Anakart baskı kalitesi keza öyle. 15 sene Windows kullandım ben fanboy ya da mevzuya uyanık olmayan birisi değilim, sadece doğruya doğru yanlışa yanlış. Ha diğer eleman da fanboy ona da diyecek yok o da bayağı abartmış da abartmış sistemleri. Apple zaten onun dediği kadar olsa pazar payı yarın 4TR dolardı.
Bak, Mac Pro'lar konusunda fan olduğu için throttle yemeyebilir de. Fakat M2 ve M1 Air'de de durum aynı(keza Intel Air'lerde de aynı şekilde). Kalite konusuna gelirsek MacBook'tan daha kaliteli bir sürü üretici sayılabilir. Evet throttle yiyor dedim. İlla oyunda olmak zorunda değil karmaşık işlemlerde throttle yiyebilir. Ayrıca stress test değil, diğer işlemlerde de throttling yapıyor. Örnek olarak M2 Pro'yu gösterebiliriz(zorlu işlemlerde).
MacBook Pro M2 reportedly suffers from ‘severe throttling’ — what you need to know
A user has reported overheating and throttling issues on the MacBook Pro 2022
M2 Pro kullandın mı hiç? Ben kullanıyorum şu an ve yukarıdaki dediğim olayı M2 Pro ile yaşamıştım, hayır Throttling'i değil. Aynı anda 1440P RE Village ile 6000 Bitrate yayın işini. Cidden kullanmadığınız sistemler hakkında konuşmayın. Ne gerek var ki kime ne kanıtlıyorsun şu an? Eline hayatında almadığın makinalar bunlar nihayetinde.Bak, Mac Pro'lar konusunda fan olduğu için throttle yemeyebilir de. Fakat M2 ve M1 Air'de de durum aynı(keza Intel Air'lerde de aynı şekilde). Kalite konusuna gelirsek MacBook'tan daha kaliteli bir sürü üretici sayılabilir. Evet throttle yiyor dedim. İlla oyunda olmak zorunda değil karmaşık işlemlerde throttle yiyebilir. Ayrıca stress test değil, diğer işlemlerde de throttling yapıyor. Örnek olarak M2 Pro'yu gösterebiliriz.
![]()
MacBook Pro M2 reportedly suffers from ‘severe throttling’ — what you need to know
A user has reported overheating and throttling issues on the MacBook Pro 2022www.tomsguide.com
Attığın link yok hükmünde bu arada. Şurayı oku. Attığın haber yukarıda dediğin gibi M2 Pro değil, Pro M2. İkisi farklı şeyler. Bende M2 Pro var nasıl performans verdiğini biliyorum şu an bu yazıyı da M2 Pro üzerinden yazıyorum hatta. Linkteki haber M2 çipiyle alakalı, o da OC'li M1. Ayrı bir mimari değil, Apple'ın yaptığı gibi ikisini birbirinden ayırmaya gerek yok.
Son düzenleme:
electro
Yetkin
- Makaleler
- 1
M.2 Pro kullandın mı hiç? Ben kullanıyorum şu an ve yukarıdaki dediğim olayı M.2 Pro ile yaşamıştım, hayır Throttling'i değil. Aynı anda 1440p RE Village ile 6000 bitrate yayın işini. Cidden kullanmadığınız sistemler hakkında konuşmayın. Ne gerek var ki kime ne kanıtlıyorsun şu an? Eline hayatında almadığın makinelar bunlar nihayetinde.
Attığın link yok hükmünde bu arada. Şurayı oku. Attığın haber yukarıda dediğin gibi M.2 Pro değil bu arada. Pro m2. ikisi farklı şeyler. Bende M.2 Pro var nasıl performans verdiğini biliyorum şu an bu yazıyı da M.2 Pro üzerinden yazıyorum hatta. Linkteki haber M.2 çipiyle alakalı, o da OC'li m1. ayrı bir mimari değil, Apple'ın yaptığı gibi ikisini birbirinden ayırmaya gerek yok.
Eki Görüntüle 67330
Kimseye bir şey kanıtlamaya çalıştığım yok. İster inan ister inanma. Gösterdiğim model M2 MacBook Pro modeli. M2 Pro işlemcisinden bahsetmiyorum. Kullandığın laptopun soğutması iyi ve bu yüzden throttle yemiyor. Fakat benim eleştridiğim konu genel kesimin aldığı MacBook Air'lerin throttle yemesi. Yoksa 70k bayıldıktan sonra bir zahmet ısınmasın zaten.
70k ya çıktığın zaman zaten çok daha iyi Windows sistemler var.
Konu nereden nereye geldi. Konu telefon markası konusu.
Son düzenleme:
Hah dediğime gel işte. O zaman Macbook deme, Air modellerle 8K RAW Video işleyince Throttle yer de. Biz de sana M1 - M2'nin Intel'deki karşılığı olan i7-1265U ya da i5-1345U ile Throttle yemeden 8K RAW Video işlediğin gün hak verelim. dwm'ye karşı yüzümüz kara çıksın. Giriş seviye çipleri baz alıp marka genellemesi yaparsan bu dezenformasyon olur. Tavuğuna kış demiyoruz, yanlış var onu düzeltmeye çalışıyoruz biraz iletişime açık ol. Bundan önce Alienware kullanıyordum 3070Ti - 6900HX RDR2 FHD Ultra'da 65 dereceydi yani neymiş? Hiçbir markanın 70K'lık makinası ısınmazmış demek ki sorun Apple'da değil senin verdiğin parada.Kimseye bir şey kanıtlamaya çalıştığım yok. İster inan ister inanma. Gösterdiğim model M2 MacBook Pro modeli. M2 Pro işlemcisinden bahsetmiyorum. Kullandığın laptopun soğutması iyi ve bu yüzden throttle yemiyor. Fakat benim eleştridiğim konu genel kesimin aldığı MacBook Air'lerin throttle yemesi. Yoksa 70k bayıldıktan sonra bir zahmet ısınmasın zaten.
electro
Yetkin
- Makaleler
- 1
Hah dediğime gel işte. O zaman MacBook deme, Air modellerle 8K RAW video işleyince throttle yer de. Biz de sana M1 - M2'nin Intel'deki karşılığı olan i7-1265u ya da i5-1345u ile throttle yemeden 8K RAW video işlediğin gün hak verelim. Dwm'ye karşı yüzümüz kara çıksın. Giriş seviye çipleri baz alıp marka genellemesi yaparsan bu dezenformasyon olur. Tavuğuna kış demiyoruz, yanlış var onu düzeltmeye çalışıyoruz biraz iletişime açık ol. Bundan önce Alienware kullanıyordum 3070 Ti - 6900HX RDR2 FHD Ultra'da 65 dereceydi yani neymiş? Hiçbir markanın 70K'lık makinesı ısınmazmış demek ki sorun Apple'da değil senin verdiğin parada.
Onlar Cinebench R3 testi. Hayır değil 8K video işlemek Cinebench R3 testinde bile throttle yiyor. Neyse daha fazla konuşmayacağım. Genel kesimin aldığı MacBook Air'ler throttle yiyor, anlamışsındır umarım. Onun dışında dediğin kısmen doğru. 70k verdikten sonra ısınmaz zaten.
Ayrıca 34k bütçe ile çok daha iyi laptoplar var. Cinebench throttle yemeyeceğine eminim.
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82SB00X4TX BT25 Notebook
Lenovo IdeaPad Gaming 3 82SB00X4TX BT25 Notebook detaylı özelliklerini inceleyin, benzer ürünlerle karşılaştırın, ürün yorumlarını okuyun ve en uygun fiyatı bulun.
Silverback Gorilla
Üstün
Samsung ve Apple harici bakmam.
Orada da işin içine beklentiler girer. Ben yazılımcıyım ve şarjım güç kesintisiz 16+ dolaylarında gidiyor. Öte yandan çipin ARM SoC olması da işime geliyor. Bana göre attığın modeller ucuz plastikten imal oyun bilgisayarları mesela. Daha pasif soğutmaları bile yok. Renkler ve zevkler. Attığın model mutlak iyi olsaydı Air modeller iflas etmişti.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
30.000 TL'ye kadar kahve makinesi önerisi
- derindevlethikmet
-
Red ve linear Black Switch'lerden daha sessiz Switch'ler hangileridir?
- Koneko Toujou
-