Nothing 1 alırsan yeşil ekran,yetersiz ekran süresi, yazılımla ilgili sorunlara merhaba dersin.
Her iki cihazın da kullanıcı toplulukları tarafından rapor edilen bazı kronik sorunları veya yaygın şikayetleri bulunuyor. Nothing Phone (1) daha eski olduğu için hakkında daha fazla uzun dönem verisi varken, CMF Phone 1 daha yeni bir cihaz.
İşte rapor edilen yaygın sorunlar:
Nothing Phone (1) Kronik Sorunları
Bu cihaz ilk çıktığında (2022) oldukça fazla "çocukluk hastalığı" ile geldi. Sonraki üretim partilerinde bunların çoğu düzeltildi ancak yine de bilmen gerekenler şunlar:
- Yeşil Ekran Sorunu (Green Tint): Özellikle ilk üretilen partilerde, düşük parlaklıkta gri/karanlık arka planlarda ekranın yeşilimsi bir ton alması sorunu çok yaygındı. (OLED panellerde kronikleşebilen bir sorun).
- Ön Kamera Çevresinde Ölü Pikseller: Yine ilk partilerde, selfie kamerasının etrafındaki delikte zamanla genişleyen kararmalar veya ölü pikseller rapor edildi.
- Arka Kapak İçine Toz/Nem Alma: Şeffaf arka tasarım güzel olsa da, bazı kullanıcılar arka camın içine toz girdiğini veya nemli ortamlarda kamera lenslerinin buğulandığını rapor etti. IP53 sertifikası olmasına rağmen yalıtım bazı ünitelerde zayıftı.
- Glyph LED Sorunları: Çok nadir de olsa, arkadaki LED şeritlerin bazılarının yerinden kalkması veya sararması gibi (özellikle beyaz modelde) şikayetler oldu.
Önemli Not: Nothing firması bu sorunların çoğunu sonraki üretimlerde çözdü. Eğer şimdi "sıfır" ve yeni üretim bir cihaz alırsan bu riskler çok düşüktür. Ancak ikinci el veya rafta uzun süre beklemiş eski bir üretim alırsan bu riskler mevcuttur.
CMF Phone 1 Kronik Sorunları ve Yaygın Şikayetler
CMF Phone 1 daha yeni bir cihaz olduğu için "kronik" (uzun vadede kesinleşmiş) sorun listesi Phone (1) kadar kabarık değil. Ancak tasarımından kaynaklı potansiyel sorunlar ve kullanıcı şikayetleri şunlar:
- Plastik Kasa ve Gıcırtı: Arka kapak çıkabildiği için, vidalar yeterince sıkı değilse veya zamanla gevşerse kasadan gıcırtı sesleri gelebiliyor. Tamamen yekpare bir telefon kadar "taş gibi" hissettirmeyebilir.
- Vida Mekanizması Hassasiyeti: Arka kapağı tutan vidalar ve aksesuar noktası (Dial), çok sık söküp takılırsa yalama olma veya diş kaptırma riski taşıyor. Nazik kullanmak gerekiyor.
- Mono Hoparlör Yetersizliği: Bu bir "arıza" değil ama cihazın en kronik "şikayet" konusu. Tek hoparlörü var ve ses seviyesi/kalitesi birçok kullanıcı tarafından yetersiz bulunuyor.
- Yazılımsal Ufak Hatalar: Yeni bir cihaz olduğu için arayüzde ufak tefek takılmalar veya buglar rapor ediliyor, ancak Nothing yazılım güncellemeleri konusunda genellikle hızlıdır.
Özet ve Tavsiye
- Risk/Ödül Oranı: Nothing Phone (1) daha premium bir cihaz ama "eski üretim" birine denk gelirsen can sıkıcı donanım sorunları yaşama riskin var.
- Güvenli Liman: CMF Phone 1, daha basit yapısı (plastik kasa, daha az kompleks bileşen) nedeniyle büyük donanım arızası riski daha düşük bir cihaz, ancak malzeme kalitesi hissiyatı olarak daha ucuz hissettirecektir.
Eğer Nothing Phone (1) alacaksan, mutlaka güvenilir bir satıcıdan, garantili ve mümkünse yeni üretim tarihli bir cihaz almaya çalış.
Önemli Not: Nothing firması bu sorunların çoğunu sonraki üretimlerde çözdü. Eğer şimdi "sıfır" ve yeni üretim bir cihaz alırsan bu riskler çok düşüktür. Ancak ikinci el veya rafta uzun süre beklemiş eski bir üretim alırsan bu riskler mevcuttur.
Böyle diyor ama benim Türkcell'den alacağım acaba yeni üretim mi