Binama telefon kutusundan gelen kabloyu CAT6 ya çevirmek fark yaratır mı?
Modeme giden kablo bu kablonun RJ11 olması lazım doğruysa düzeltin lütfen.
Ben bu kabloyu ankastreden CAT6 olarak çekersem hızlarım ne kadar değişkenlik gösterir?
Ben bu kabloyu ankastreden CAT6 olarak çekersem hızlarım ne kadar değişkenlik gösterir?
Kutudan hızınızı ölçme şansınız varsa yaptırın yararını görürsünüz onu haricinden 50 Mbps rahat alır gibi o hat zorlanırsa 75 bile alınabilir üstüne Keenetic veya hehangi SNR ayarı mevcut bir model ile fark iyice uçar.
Arkadaşın dediği gibi ankastre kutusundan ölçmeden bir şey demek imkansız. 2021 yılında kendi evimde ölçüm yapmıştım 2008'de çekilen kablo ile ankastre arasında ölçümde 1 Mbps fark çıkmıştı, kabloyu değiştirmekten vazgeçtim.
100 zaten maksimum değer. Altyapı hızını sadece o kablo belirlemiyor saha dolabına uzaklık saha dolabından eve gelen kabloda ek var mı ev içinde ek var mı vs birçok etken var.
Hocam SNR margin değeri önemli hatta onun bile fazla önemi yok desem doğru olur hat kalitesi ne kadar iyi ve CRC hata vermez ise 4 ile bile rahat kullanılıyor ama stabil olması açısından 8 yapıyoruz 6 ile rahat 75 100 kullanan kişiler var.
Hocam SNR margin değeri önemli hatta onun bile fazla önemi yok desem doğru olur hat kalitesi ne kadar iyi ve CRC hata vermez ise 4 ile bile rahat kullanılıyor ama stabil olması açısından 8 yapıyoruz 6 ile rahat 75 100 kullanan kişiler var.
Arkadaşın dediği gibi ankastre kutusundan ölçmeden bir şey demek imkansız. 2021 yılında kendi evimde ölçüm yapmıştım 2008 de çekilen kablo ile ankastre arasında ölçümde 1 Mbps fark çıkmıştı kabloyu değiştirmekten vazgeçtim.
100 zaten maksimum değer. Altyapı hızını sadece o kablo belirlemiyor saha dolabına uzaklık saha dolabından eve gelen kabloda ek var mı ev içinde ek var mı vs birçok etken var.