Telefon kutusundan gelen kabloyu CAT6 yapmak fark yaratır mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan adils
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 14
  • Görüntüleme Görüntüleme 269
  • Etiketler Etiketler
    cat6

adils

Çalışkan
Binama telefon kutusundan gelen kabloyu CAT6 ya çevirmek fark yaratır mı?

Modeme giden kablo bu kablonun RJ11 olması lazım doğruysa düzeltin lütfen.
Ben bu kabloyu ankastreden CAT6 olarak çekersem hızlarım ne kadar değişkenlik gösterir?

Şu anki xDSL bilgilerim bunlar fark yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Kutudan hızınızı ölçme şansınız varsa yaptırın yararını görürsünüz onu haricinden 50 Mbps rahat alır gibi o hat zorlanırsa 75 bile alınabilir üstüne Keenetic veya hehangi SNR ayarı mevcut bir model ile fark iyice uçar.

Hocam bu durumda kablo çekmeden yaklaşık 60 70 Mbps hatta SNR 8'in altına düşmezse 80Mbps indirme alabilrsiniz.

xDSL değerlerimde 80 alabileceğim yazıyor ama.

100e çıkartabilirsem okey benim için.

Arkadaşın dediği gibi ankastre kutusundan ölçmeden bir şey demek imkansız. 2021 yılında kendi evimde ölçüm yapmıştım 2008'de çekilen kablo ile ankastre arasında ölçümde 1 Mbps fark çıkmıştı, kabloyu değiştirmekten vazgeçtim.

100 zaten maksimum değer. Altyapı hızını sadece o kablo belirlemiyor saha dolabına uzaklık saha dolabından eve gelen kabloda ek var mı ev içinde ek var mı vs birçok etken var.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam SNR margin değeri önemli hatta onun bile fazla önemi yok desem doğru olur hat kalitesi ne kadar iyi ve CRC hata vermez ise 4 ile bile rahat kullanılıyor ama stabil olması açısından 8 yapıyoruz 6 ile rahat 75 100 kullanan kişiler var.

DSLAM modelinden modeme kadar birçok değişken var kimi hat 8 SNR da deli CRC basarken kimi har 3 SNR da çalışıyor test etmek gerekiyor.

Ek var internetim çok dalgalanıyor bir de.

Tenda V12 kullanıyorum gayet memnunum şu anlık.
Önceki modemde xDSL değerlerim 62Mbps'di.
Tenda V12'de 80e çıktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…