Genele bakarsan zaten Amoled çok tasaruflu şarj konusunda ve koyu renkleri güzel verir. Benim en güzel IPS LCD deneyimim iPhone 7 Plus idi. Renkler aşırı tatlı duruyordu. Şu an Samsung Galaxy S9 Plus kullanıyorum. Super Amoled niyeyse aşırı renkli yerde tuhaf bir renk kalitesizliği hissettiriyor bende. Renkler çamur gibi gözüküyor benim gözümde. Tabi bu tamamen kişisel zevklerim. Super Amolede belki uzun bir süre geçtikten sonra alışırım.IPS LCD her zaman AMOLED'e göre renkleri daha soluktur. AMOLED ekranlı bir cihazda ekran renk ayarı yaparak istediğiniz görüntüyü elde edebilirsiniz ama IPS LCD ekranda asla AMOLED kalitesinde görüntü elde edemezsiniz. Arkadaşımın Redmi Note 9 Pro'sunu kullanamadım ekranı IPS LCD ve çok dandikti ekranda grimsi bir katman var mış gibi hissettiriyor. Ama daha iyi IPS LCD ekranlar var tabii ki de mesela bende Redmi 10 2022 vardı ekranı IPS LCD idi ama gayet iyi renkleri vardı. Ama yine de IPS LCD asla AMOLED seviyesine gelemez hocam.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Super Amoled deneyimimden memnun kaldım, IPS LCD keskinliği ve beyazımsı tonları hoşuma gitmemişti.
OLED ler de güzel. Abimin teli OLED di. Aşırı mükemmel gösteriyordu film izlerken. Ama biraz gözümü yordu niyeyse.
AMOLED. IPS bildiğimiz IPS siyah nedir bilmez anca ışık sızdırır.
Bazen siyahı mor gibi gösterdiğini görüyordum ama ben siyah sevmediğim için sorun etmiyordum.AMOLED. IPS bildiğimiz IPS siyah nedir bilmez anca ışık sızdırır.
Ragga batu
Başarılı
Hayalim;
Kullandığım:
Kullandığım:
Hocam LTPO çok tuhaf bir teknoloji elime hiç geçmedi ama çok övülüyordu. Yeni bir teknoloji galiba. Yeni iyidir.
Aha abimin telefonuiPhone 13 kullanıyorum ve yanlış bilmiyorsam ekranın OLED olması lazım.
Dynamic AMOLED 2X kullandığım. Hayalimde doğrudan bir ekran teknolojisi yok. OLED tabanlı kaliteli bir panele sahip olsun yeter.
Harika bir teknoloji kesinlikle.Hocam LTPO çok tuhaf bir teknoloji elime hiç geçmedi ama çok övülüyordu. Yeni bir teknoloji galiba. Yeni iyidir.