409

Üstün
Makaleler
3
Biliyorsunuz ki Apple, Samsung ve Xiaomi markaları yeni çıkardığı modellerinde titanyum malzeme kullanmaya başladı. Tamamen pazarlama amaçlı da olsa. Telefonlar, artık özellikle Apple eskisine göre çok daha fazla ısınıyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Bence her şirket Apple'ı takip etmek zorunda değildi.

Bircok firma Apple'dan önce telefonlarda titanyum kullandi. Titanyum, alüminyuma göre darbelere ve ısıya daha dayanıklı olduğu için bircok alanda tercih ediliyor. Konunun Apple ile ilgisi yok.

Hafiflik kendi başına çok büyük bir yarar zaten. 14 Pro Max çok ağırdı ve 15 Pro Max ile bunu daha kabul edilebilir bir ağırlığa çektiler.
Sağlamlık desen normal çelik ile aynı değerler. Sıcaklık desen bir sürü aşırı ısınma ile ilgili şikayet var. Telefonun daha performanslı ve sağlam olmasını hafif olmasına tercih ederim.

Güncellemelerle tamamen çözüldu bu sorun.
Screenshot_2024-03-06-19-47-27-02_80ae92201b5c092c32dae62642fd1918.webp

Son attığım yazıda güncellemeden sonra bile ısındığı yazıyor ama bilemiyorum.

iPhone 15 serisinde herhangi bir ısınma sorunu yok hangi telefondan bahsediyorsun?

Bizzat kullanıyorum. Nasıl ısınma sorunu yok?

Eki Görüntüle 24857
Son attığım yazıda güncellemeden sonra bile ısındığı yazıyor ama bilemiyorum.

Isınmayı şu şekilde çözmeye çalışıyorlar. Hemen açıklayayım. Adamlar GPU'yu kısıyor sonra da CPU'yu. Zaten yaptığım testlerde de puan düşüklüğünü kendim gördüm. Isınınca parlaklığı deli dehşet derecede kısıyor. Hele yazın 14 Pro var iken telefon ayvayı yemişti. Servise gidip geldi sorunsuz dendi telefon. Sırf bu sorun yüzünden telefonu satmak üzereyim. İkinci telefon olarak S23 Plus var. Zaten sonrasında takasla direk S24 Ultra geçebilirim.