14381

Uzman
Oyun performansını artıracak Regedit ayarları, kurulacak programlar ve benzeri yöntemler nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Atlas OS kur, driver güncelle devam et. Bu ayarlar sistemi bozar, her PC uygun değil.

BIOS güncelledim. Sizin yazdığınız ayarlara bakıyorum da zahmetliymiş. Yaparken yardımınızı talep edecektim tekrar mümkünse 🙏 format da attım, şükür. Tamamdır. Regedit ayarları vardı bu gpu 6 8 falan iyi değil mi onlar? 9800x3D için?

Atlas OS kur, driver güncelle devam et. Bu ayarlar sistemi bozar, her PC uygun değil.

Atlas OS gerek var mı peki?

BIOS güncelledim. Sizin yazdığınız ayarlara bakıyorum da zahmetliymiş. Yaparken yardımınızı talep edecektim tekrar mümkünse 🙏 format da attım, şükür. Tamamdır. Regedit ayarları vardı bu GPU 6 8 falan iyi değil mi onlar? 9800X3D için?

Hocam birçok ayar denedim. Ciddi farklar yarattım ama kazancına değmez. Her gün format atıyordum. Öyle ayarlar paylaşırım ki, başka hiçbir yerde göremezsin. Gerek var mı? Yok boş işler, tavsiyem olarak BIOS ne kadar minimize olursa o kadar iyi. Milyon tane ayarda girsen, tek bir ayar kazandığın 50FPS`i senden çok fazlasıyla alır.

BIOS güncelledim. Sizin yazdığınız ayarlara bakıyorum da zahmetliymiş. Yaparken yardımınızı talep edecektim tekrar mümkünse 🙏 format da attım, şükür. Tamamdır. Regedit ayarları vardı bu GPU 6 8 falan iyi değil mi onlar? 9800X3D için?

Atlas OS gerek var mı peki?

Birçok OS kullandım. Atlas iyidir, bence ona da gerek yok. Sistem bilgileriniz nedir?

Hocam birçok ayar denedim. Ciddi farklar yarattım ama kazancına değmez. Her gün format atıyordum. Öyle ayarlar paylaşırım ki, başka hiçbir yerde göremezsin. Gerek var mı? Yok boş işler, tavsiyem olarak BIOS ne kadar minimize olursa o kadar iyi. Milyon tane ayarda girsen, tek bir ayar kazandığın 50FPS'i senden çok fazlasıyla alır.

Birçok OS kullandım. Atlas iyidir, bence ona da gerek yok. Sistem bilgileriniz nedir?

Haklısın o zaman üstadım. Benim çok zamanım yok zaten. İki oyun zevkim var. O zaman temelde iGPU gibi hangi ayarları yapayım? Anakartım MSI. RAM'lerim iyi mi bilmiyorum. XMP1 seçtim.
9800X3D
3060 Ti.
DDR5 CL 32 Kingston tam var 16X2.
Atlas gerek yok bence. Ben Regedit ayar yapıyorum çünkü oyunda ms değeri artıyor çatışma sırasında Valorant ve CS muhtemelen ekran kartı limiti. Hiç mi Regedit yapmayım? İnternet ayarları vs de vardı?

Haklısın o zaman üstadım. Benim çok zamanım yok zaten. İki oyun zevkim var. O zaman temelde iGPU gibi hangi ayarları yapayım? Anakartım MSI. RAM'lerim iyi mi bilmiyorum. XMP1 seçtim.
9800X3D.
3060 Ti.
Atlas gerek yok bence. Ben Regedit ayar yapıyorum çünkü oyunda ms değeri artıyor çatışma sırasında Valorant ve CS muhtemelen ekran kartı limiti. Hiç mi Regedit yapmayım? İnternet ayarları vs de vardı?

CS ve Valorant için sistemin zaten yeter. Yapacağın ayarlar sana zarar verir. Aşağıya rehber bırakıyorum. İleri seviye kısmını uygulama. Senin sorunun olsa olsa shutter ve drop, o ayarlar sana bir katkı sağlamaz. https://techolay.net/sosyal/konu/amd-sistemlerde-stutter-ve-drop-sorunu-giderme.174356/

9800X3D.
3060 Ti.

Yaptığın ayarlar ne? Bakalım değer mi, Windows kurcalamaya.

İşaretçi hasasiyetini artır kapat, erişilebilirlik ekranından animasyon ve saydamlık efekti kapat. Proces lasso kullanmayı öğren. Aygıt Yöneticisi ağ kartının Power saving mode kapat. RAM overclock yap veya RAM overclock yapmazsan. O işlemci için PBO ve co kapat.

Son düzenleme:
Ben ilk önce eğer Edge kullanmak istemezsen Microsoft Edge'i komple siliyorum. Başka tarayıcı kullanırsan onu yüklersin Brave vs gibi
Daha sonra telemetri verilerini kapatıyorum. Geri bildirimler vs hepsini
Penceredeki o saydamlık ve ayrıca efektleri kapatıyorum çok akıcı ve hızlı oluyor animasyon yok.
Gereksiz programlar kurmuyorum misal Razer Synapse gibi mouse klavye programları Logitech G HUB gibi bunlar zaten başlı başına dert.
Açılış gereksiz programları kapatıyorum.
Dizin oluşturmayı kapatıyorum istersen NVIDIA ekran kartın varsa NVIDIA slimmer ile sürücüyü sadece yüklersin telemetri vs hiçbir şey olmaz. App vs gereksiz her şeyi kaldırabiliyosun. Bunlar sana kalmış.

Regedit de hiçbir ayar ile oynamıyorum gerek yok. Çoğu sorun yaratabiliyor. Kısaca böyle

Atlas OS de denedim evet bariz fark ile sistemde hiçbir şey yokmuş gibi oluyor her şeyi siliyorsun Defender dahil ama işte güncelleme yapmaman lazım Microsoft'dan. Ben performans olarak bir fark yaşamadım sadece çok az işlem olması arka planda fark ediyordur. Ama FPS yine aynı kısaca denemelerim sonucu o yüzden üstteki işlemleri kendim yapıyorum bana yeterli geliyor güncel sistemler çok zorlanmıyor artık. Ama işinmin Max'ı ile her şeyi tam düşünen biri için evet altas OS etkili

CS ve Valorant için sistemin zaten yeter. Yapacağın ayarlar sana zarar verir. Aşağıya rehber bırakıyorum. İleri seviye kısmını uygulama. Senin sorunun olsa olsa shutter ve drop, o ayarlar sana bir katkı sağlamaz. https://techolay.net/sosyal/konu/amd-sistemlerde-stutter-ve-drop-sorunu-giderme.174356/

İşaretçi hasasiyetini artır kapat, erişilebilirlik ekranından animasyon ve saydamlık efekti kapat. Proces lasso kullanmayı öğren. Aygıt Yöneticisi ağ kartının Power saving mode kapat. RAM overclock yap veya RAM overclock yapmazsan. O işlemci için PBO ve co kapat.

Ben bu videoyu izledim. AMD yazılımı kurdum vallahi ben işin içinden çıkamıyorum ne yapacağım 😁 oyun için aldık bunu sadece. Dediklerine bakacağım hocam.

Ben ilk önce eğer Edge kullanmak istemezsen Microsoft Edge'i komple siliyorum. Başka tarayıcı kullanırsan onu yüklersin Brave vs gibi.
Daha sonra telemetri verilerini kapatıyorum. Geri bildirimler vs hepsini.
Penceredeki o saydamlık ve ayrıca efektleri kapatıyorum çok akıcı ve hızlı oluyor animasyon yok.
Gereksiz programlar kurmuyorum misal Razer Synapse gibi mouse klavye programları Logitech G HUB gibi bunlar zaten başlı başına dert.
Açılış gereksiz programları kapatıyorum.
Dizin oluşturmayı kapatıyorum istersen NVIDIA ekran kartın varsa NVIDIA slimmer ile sürücüyü sadece yüklersin telemetri vs hiçbir şey olmaz. App vs gereksiz her şeyi kaldırabiliyosun. Bunlar sana kalmış.

Regedit de hiçbir ayar ile oynamıyorum gerek yok. Çoğu sorun yaratabiliyor. Kısaca böyle.

Atlas OS de denedim evet bariz fark ile sistemde hiçbir şey yokmuş gibi oluyor her şeyi siliyorsun Defender dahil ama işte güncelleme yapmaman lazım Microsoft'dan. Ben performans olarak bir fark yaşamadım sadece çok az işlem olması arka planda fark ediyordur. Ama FPS yine aynı kısaca denemelerim sonucu o yüzden üstteki işlemleri kendim yapıyorum bana yeterli geliyor güncel sistemler çok zorlanmıyor artık. Ama işinmin Max'ı ile her şeyi tam düşünen biri için evet altas OS etkili.

Edge kaldırmak sorun yaratıyor. Bunun yerine Chrome ve Edge için, arka plan çalışma kapatılsa daha iyi olur. Pro kullanırsan gpedit.msc bunları hal eder. Cidden gereksiz çoğu işlem, bu işlemciye BIOS dışında hiçbir ayar yapamak daha iyi olur.

PBO nasıl kapatayım? Devre dışı mı bırakayım yani. Co nedir, vallahi hiç anlamıyorum kbkma üstadım.

Edge kaldırmak sorun yaratıyor. Bunun yerine Chrome ve Edge için, arka plan çalışma kapatılsa daha iyi olur. Pro kullanırsan gpedit.msc bunları hal eder. Cidden gereksiz çoğu işlem, bu işlemciye BIOS dışında hiçbir ayar yapamak daha iyi olur.

Ben Home lisansı almışım. Pro kurdum şu an çalışmadı lisans. Tekrar Home kuracağım.