PBO nasıl kapatayım? Devre dışı mı bırakayım yani. Co nedir, vallahi hiç anlamıyorum kbkma üstadım.

PBO BIOS ayalarında, SMT Control kapat. Co Core Boost. Bu 3 ayarda BIOS ekranında. Valorant oynadığın için, bunları yapman iyi olur. Çoğu kişi bu ayarları ters bulur. Ama hiçbirinin fikri bile yoktur, input lag ve latency düşürdüğünden. Ne olur bunları yapar isen? CPU belli bir saat hızında çalışır, 4.70GHz aynı FPS verir. SMT Control sanal çekirdekleri kapatır. Çok daha iyi akıcılık sağlar. RAM overclock yaparsan, buna göre ayarlaman lazım. Imc toleransını kaybediyor.

PBO nasıl kapatayım? Devre dışı mı bırakayım yani. Co nedir, vallahi hiç anlamıyorum kbkma üstadım.

Ben Home lisansı almışım. Pro kurdum şu an çalışmadı lisans. Tekrar Home kuracağım.

Normal, çalışmaz. Home oyun için iyidir.

Edge kaldırmak sorun yaratıyor. Bunun yerine Chrome ve Edge için, arka plan çalışma kapatılsa daha iyi olur. Pro kullanırsan gpedit.msc bunları hal eder. Cidden gereksiz çoğu işlem, bu işlemciye BIOS dışında hiçbir ayar yapamak daha iyi olur.

Ne sorunu yaratıyor? Ben hiçbir sorun yaşamadım ama?

PBO BIOS ayalarında, SMT Control kapat. Co Core Boost. Bu 3 ayarda BIOS ekranında. Valorant oynadığın için, bunları yapman iyi olur. Çoğu kişi bu ayarları ters bulur. Ama hiçbirinin fikri bile yoktur, input lag ve latency düşürdüğünden. Ne olur bunları yapar isen? CPU belli bir saat hızında çalışır, 4.70GHz aynı FPS verir. SMT Control sanal çekirdekleri kapatır. Çok daha iyi akıcılık sağlar. RAM overclock yaparsan, buna göre ayarlaman lazım. Imc toleransını kaybediyor.

Ram işine Xmp1 yaparak gireyim ben o beni aşıyor. Msi bios'ta bu isimle değil mi hepsi üstadım? Kontrol edeceğim inşallah.

Sadece CS oynuyor isen, tam bilmiyorum Valorant için kapatınca girmiyor, CS'de belki kapalı oynatır. Bellek bütünlüğün kapatınca açılırsa CS onu da kapat öyle gir. SVM bile kapatsan çok iyi olur, bu ayar sanalaştırmayı kapatır.

RAM işine XMP1 yaparak gireyim ben o beni aşıyor. MSI BIOS'ta bu isimle değil mi hepsi üstadım? Kontrol edeceğim inşallah.

EXPO AMD kullandığın için. Aşacak bir durum yok, CL kaç kulanıyorsun ramları?

Hiç anlamıyorsun bu işlerden desene... Bu videodaki gibi AMD yazılımı kuracağım.

Sadece CS oynuyor isen, tam bilmiyorum bellek bütünlüğün kapatınca açılırsa CS onu da kapat öyle gir. SVM bile kapatsan çok iyi olur, bu ayar sanalaştırmayı kapatır.

EXPO AMD kullandığın için. Aşacak bir durum yok, CL kaç kulanıyorsun ramları?

Ben sadece Valorant ve CS oynuyorum üstadım. CL 32 galiba. Sadece XMP1 seçtim RAM. Ama benim derdim input lag.

Evet ek olarak global C state ve df C state kapat.
Bahsettiğiniz ayarlar bu videodaki gibi değil mi? Benzeri mi hocam?

Ben sadece Valorant ve CS oynuyorum üstadım. CL 32 galiba. Sadece XMP1 seçtim RAM. Ama benim derdim input lag.

Şimdi nebi amcanın videosu var. YT bak CL32 zaten onun yaptığı ayarları geçir. @Ayhan Dönmez hocam daha iyi ayarlar yapar senin için. Bir ulaş istersen, daha iyi sonuçlar alırsın. @Ayhan Dönmez taşlayacak birazdan beni, o ayrı konu. Kendisi malum kişiden pek haz etmiyor.

Bahsettiğiniz ayarlar bu videodaki gibi değil mi? Benzeri mi hocam?

İnput lag büyük sorun. Kafan kel kalır uğraşma. AMD kullanıyorsun, çok da açıklamaya gerek yok. Konularımı incele ne demek istediğimi anlarsın.

Bu konularda normalde konuşmayı sevmem, daha önce başıma bir olay geldi. Yardımcı olmak istediğimiz kişi, gereksiz tavırlar sergiliyordu. Soğudum açıkçası uzun uğraş göstereceğini ve boş olduğunu bildiğim için seni uyarmak istedim.

Şimdi nebi amcanın videosu var. YT bak CL32 zaten onun yaptığı ayarları geçir. @Ayhan Dönmez hocam daha iyi ayarlar yapar senin için. Bir ulaş istersen, daha iyi sonuçlar alırsın. @Ayhan Dönmez taşlayacak birazdan beni, o ayrı konu. Kendisi malum kişiden pek haz etmiyor.

İnput lag büyük sorun. Kafan kel kalır uğraşma. AMD kullanıyorsun, çok da açıklamaya gerek yok. Konularımı incele ne demek istediğimi anlarsın.

Bu konularda normalde konuşmayı sevmem, daha önce başıma bir olay geldi. Yardımcı olmak istediğimiz kişi, gereksiz tavırlar sergiliyordu. Soğudum açıkçası uzun uğraş göstereceğini ve boş olduğunu bildiğim için seni uyarmak istedim.

Anladım hocam. En iyisi çok sağlam RAM almak sanırım 😁 dediğiniz ayarları yapacağım o halde. Yapamazsam yazabilir miyim buradan? Ayhan hoca soğutma ayarlarsan gap vs dedi bana ama RAM'ler özelinde?

Hynix a-die ve dr kit kullanıyor isen, sana zen bıraktım aşağıya değerleri kullan. Kitin böyle değilse uğraşma senin için geçerli olmaz bu ayarlar. Valorant için en stabil profil bu bence. HWiNFO indirip bellek kitlerine bakabilirsin. Parantez içinde (32 GB, dr) yazıyor. GB önemli değil. Sr olursa bu ayarlar sana göre geveşk olur. Hynix a-die kit için geçerli bu. Diyelim kit Hynix a-die sr olursa yine kullan. M-die olursa kullanma. 2R ve dr gösterirse sana bire bir uygundur.

Anladım hocam. En iyisi çok sağlam RAM almak sanırım 😁 dediğiniz ayarları yapacağım o halde. Yapamazsam yazabilir miyim buradan? Ayhan hoca soğutma ayarlarsan gap vs dedi bana ama RAM'ler özelinde?

RAM almaya gerek yok, Hynix a-die olsun sr olsun. Biz onu iyi ederiz.

Konuna baktım. Ramların güzel boşa öyle kullanma. 1 tane vantilatör ayarla gel, milyar adet ayar girsen, bu RAM'e timing girmek kadar etkili olmaz. Gözün korkmasın basit iş, 3-4 kişiyiz sana yardımcı oluruz. Öyle kalmaz sistemin. Çekinecek bir şeyde yok, her şeyi en ince detayına kadar anlatırız.

Dosya Ekleri

• xxx.webp
    xxx.webp
    24,4 KB · Görüntüleme: 28
Son düzenleme: