MotionBlurry
Uzman
Hocalarım, herkese iyi forumlar. Şu an güncel sistemimi yaklaşık 3 yıl önce almıştım ve ondan beri hiçbir şekilde format atmadım. Sadece Update geldikçe debloat yaptım ancak son zamanlarda oyunlarda değişik durumlar olmaya başladı.
Bundan önce sistemimde bulunan undervolt ayarlarım da vardı. Hatta onlardan şüphelenip ayarlarımı kapattım ancak değişen yine bir şey olmuyordu. Counter-Strike 2 oynarken eskiden sistem gecikmem 4-5 ms civarlarında gezinip en fazla 8-9 ms civarına yükselirken bu aylarda yine 4-5 ms civarlarında geziyor ancak bir anda aniden önce 10-12 ms, ardından da 30-40 ms civarlarına yükseliyor.
Belki Counter-Strike 2 için geçerlidir diye düşündüm ama Minecraft'ta özellikle RLCraft mod paketini oynarken ayarlarımı değiştirmeden girdiğimde 30 saniyede bir ufak bir drop giriyor.
Bu süreçlerde tek farkettiğim, dikey senkronizasyonu açtığımda bu gecikme özellikle Counter-Strike 2'de eskisi gibi olmaya başlıyor ancak benim sistemim eskiden yüksek FPS alsam bile aşırı fazla gecikmeye uğramıyordu.
Konuyu uzatmadan şunları sormak istiyorum:
Temiz bir kurulum yapmalı mıyım?
Yapmam gerekiyorsa hangi Windows sürümünü kullanmalıyım?
Özelleştirilmiş Windows kullanmalı mıyım?
Sistem özelliklerim:
ASUS Prime B650M-R
AMD Ryzen 5 7500F
MSI Ventus 2X Black OC RTX 4060 8 GB
XPG Lancer Blade 32 GB (16X2) DDR5 RAM
Crucial 1 TB SSD
Rampage 650 W PSU (maalesef
)
Ayrıca kablosuz olarak kulaklık ve klavye kullanıyorum.
Bundan önce sistemimde bulunan undervolt ayarlarım da vardı. Hatta onlardan şüphelenip ayarlarımı kapattım ancak değişen yine bir şey olmuyordu. Counter-Strike 2 oynarken eskiden sistem gecikmem 4-5 ms civarlarında gezinip en fazla 8-9 ms civarına yükselirken bu aylarda yine 4-5 ms civarlarında geziyor ancak bir anda aniden önce 10-12 ms, ardından da 30-40 ms civarlarına yükseliyor.
Belki Counter-Strike 2 için geçerlidir diye düşündüm ama Minecraft'ta özellikle RLCraft mod paketini oynarken ayarlarımı değiştirmeden girdiğimde 30 saniyede bir ufak bir drop giriyor.
Bu süreçlerde tek farkettiğim, dikey senkronizasyonu açtığımda bu gecikme özellikle Counter-Strike 2'de eskisi gibi olmaya başlıyor ancak benim sistemim eskiden yüksek FPS alsam bile aşırı fazla gecikmeye uğramıyordu.
Konuyu uzatmadan şunları sormak istiyorum:
Temiz bir kurulum yapmalı mıyım?
Yapmam gerekiyorsa hangi Windows sürümünü kullanmalıyım?
Özelleştirilmiş Windows kullanmalı mıyım?
Sistem özelliklerim:
ASUS Prime B650M-R
AMD Ryzen 5 7500F
MSI Ventus 2X Black OC RTX 4060 8 GB
XPG Lancer Blade 32 GB (16X2) DDR5 RAM
Crucial 1 TB SSD
Rampage 650 W PSU (maalesef
Ayrıca kablosuz olarak kulaklık ve klavye kullanıyorum.