Bruhistan 15

Başarılı
Merhaba, bilgisayara temiz kurulum yaptım, içine hiçbir uygulama, driver vs. yok. Ben de kullandığım bazı programları indirdim (VLC Media Player, Handbrake, Ventoy, WinRAR falan), saatini falan ayarladım. Bir de fark ettiğim bazı sorunlar var; işte biraz kasıyor, Wi-Fi vs. falan düzgün çalışmıyor, ekranı bazen gidip geliyor, şarjı eskisinden daha hızlı bitiyor vs. Şimdi ne yapmalıyım ve neler yüklemeliyim?

Merhaba, bilgisayara temiz kurulum yaptım, içine hiçbir uygulama, driver vs. yok. Ben de kullandığım bazı programları indirdim (VLC Media Player, Handbrake, Ventoy, WinRAR falan), saatini falan ayarladım. Bir de fark ettiğim bazı sorunlar var; işte biraz kasıyor, Wi-Fi vs. falan düzgün çalışmıyor, ekranı bazen gidip geliyor, şarjı eskisinden daha hızlı bitiyor vs. Şimdi ne yapmalıyım ve neler yüklemeliyim?
İlk Windows güncelleştirmesini yap, ardından bittikten sonra bir daha açmamak üzere duraklat. Sonra WinUtil ile temizinden debloat çak, yeterli olur. Daha derine inmene pek gerek yok diye düşünüyorum. Bu tool'u öğrenmeden kullanma. Yusuf İpek'in videosunu izleyebilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk tüm Windows güncelleştirmelerini bitirdikten sonra Debloat yapın, daha sonrasında sürücüleri ve günlük hayatta ihtiyaç duyduğunuz tüm uygulamaları yükleyin. Debloat'ı ve sürücü yüklemeyi acil olarak öneririm yapmadıysanız.

İlk windows güncelleştirmesini yap ardından bittikten sonra bir daha açmamak üzere duraklat. Sonra WinUtil ile temizinden debloat çak yeterli olur. Daha derine inmene pek gerek yok diye düşünüyorum. Bu toolu öğrenmeden kullanma. Yusuf İpeğ'in videosunu izleyebilirsin.
Windows updater'da güncelleme yok hocam.

İlk tüm Windows güncelleştirmelerini bitirdikten sonra Debloat yapın, daha sonrasında sürücüleri ve günlük hayatta ihtiyaç duyduğunuz tüm uygulamaları yükleyin. Debloat'ı ve sürücü yüklemeyi acil olarak öneririm yapmadıysanız.
Hocam daha önce hiç deloat yapmadığım için bilmiyorum bozacağımı düşünüyorum.

Hocam daha önce hiç deloat yapmadığım için bilmiyorum bozacağımı düşünüyorum.
Hocam Yusuf İpek'in videosunu izleyerek ben yaptım ve bir sıkıntı olmadı. Dediklerini adım adım yaparsanız bir bozma yapmazsınız. Sadece iki tane uygulama ile ayar yaparak işlemi bitireceksiniz, bir sorun olmuyor. Şu an debloatlı Windows 11 Home sürümünü kullanıyorum ve ağır bir oyunda + Google'da 5 sekme açıkken %50 ila 60 arası RAM kullanımı görüyorum.