Alucardll

Çalışkan
Bir ara herkes Temu'dan alışveriş yapıyordu ama ben o dönem pek bakmadım. Hatta bir ara Temu'nun yasaklanacağı ya da kapatılacağı konuşuluyordu. Şu an hala Temu'dan alışveriş yapan var mı? Sipariş vermeyi düşünüyorum ama emin olamadım. Ürün aldığımda ne gibi sorunlarla karşılaşabilirim, özellikle kargo süresi, gümrük ya da iade süreci konusunda sıkıntı yaşayan oldu mu?

Türkiye'de olmayan ucuz şeyleri toplu olarak alacaksan mantıklı olabiliyor. Diğer türlü vergi falan derken yine benzer fiyatlara geliyor ürünler. Satıcı konusu da önemli, normalde 1000 TL'ye satılan mousepad 100 TL idi, ben de 2000 TL'yi doldurmaya çalışıyordum alayım dedim. Geldiği an anladım ki sahta imiş. Zaten yorumlardan, satıcıdan tahmin edebiliyorsun böyle bir şey çıkacağını.

Son düzenleme:
Instagram reklamları nedeniyle güvenmediğim bir firma.

Google Translate ses tonlarıyla okuyun:

Kadın: Sizi yalancılar! (Klavyelere çekiç ile girer.)
Adam: Ne yapıyorsunuz?
Kadın: Yalancısınız! Bunlar 0 TL diyorsunuz ama uygulamada 0 TL değil!
Adam: Doğru uygulamayı indirdiğiniz zaman 0 TL olacak. (Google Translate sesiyle oku kardeşim.) Ardından bu müthiş mi müthiş markası belli olmayan klavyeleri alabilirsiniz.
Kadın: Bu nasıl mümkün olabilir aman tanrım.

Cast: Flash-TV

Reklamlar cidden absürt, ama ben Çin'den alışveriş yapmaya uzun zaman önce Aliexpress'ten ne alırsan al vergilerin 30 tl geldiği dönemde başlamıştım. Sınırda yoktu çok fazla ne istersen alabiliyordun. Türkiye'de bulamadığım çok şeyi ucuza getiriyordum, iade politikası çok iyiydi. Temu ilk açıldığı zaman daha iyi uygundu ama alışverişler patlak verince önüne geçtiler yine.

Artık pek fazla alışveriş yapmıyorum ana sebebi şu, ürün 200 TL, tavsiye edilen satış fiyatı 500 yazıyor ve benden 500'e göre vergi kesiyor. Benden aldığı paraya göre bile vergi kesmiyor. Paşam hala çıkmış limiti sıfıra indirmeliyiz diyor. Gülünç.

Resimle ürün arasında dağlar kadar fark olan, sana inatla %100 indirim veriyormuş gibi yapıp vermemesi. Ve daha çok saçmalıklar yüzünden güvenmiyorum.

Bence iyi ki var. Trendyol'da vs baktığın ürünler Temu'da 3'te 1 fiyatında. Kendim de al-sat yapıyorum hatta. Telefonum Honor 400 ve Türkiye'de resmen kılıf yok. Temu'dan kılıf aldım ve çok yakıştı. Orası olmasa alamazdım misal. Çok iyi ürünler var. Kesinlikle tercih edilmeli. Sadece son zamanlarda vergi arttı ondan biraz düştü bence. Bu kılıfı 80 TL'ye aldım. Vergi dahil 140 TL'mi neydi. Türkiye'de şeffaflar zaten 150 TL falan. Sırada ki kılıfım altta ki olacak. Aynı yerden.

1760711927959.webp

İstediğim:

1760711995670.webp

Birçok ürününde kanserojen madde bulunan, ucuza mal edilmiş No-Name ürünler...

Gerek yok böyle mağazalara, belki AliExpress'teki resmi mağazalardan alınabilir. Ancak Temu gibi yerlere hiç gerek yok. Aksi durumda elde ettiğiniz tek şey yukarıdaki arkadaş gibi nerede üretildiği belli olmayan kılıfı ucuza (!) mâl ettiğiniz için gelen anlık sevinciniz olacaktır.

Yani ben memnunum açıkçası. F75 almıştım bir tane. Şimdi aynı klavyeyi ederi olmamasına rağmen yurt içinde 2000-2500 aralığında satıyorlar diye biliyorum. Benim kargomu iki hafta içerisinde getirmişlerdi. Gümrük vergisini ürün alırken zaten ödüyoruz diye biliyorum. O açıdan bir problem yaşamamıştım.

Son düzenleme: