Yani ben memnunum açıkçası. F75 almıştım bir tane. Şimdi aynı klavyeyi ederi olmamasına rağmen yurt içinde 2000-2500 aralığında satıyorlar diye biliyorum. Benim kargomu iki hafta içerisinde getirmişlerdi. Gümrük vergisini ürün alırken zaten ödüyoruz diye biliyorum. O açıdan bir problem yaşamamıştım.
Aliexpress yapmıyor sanırım ama Temu sipariş sepetinde 30 dolar euro gümrük sınırını geçtin diye siparişi 1,300 TL civarında düşür uyarısı yapıyordu, son zamanlarda Temu böyle uyarı yapmıyor sepet toplamı 2bin 3bin 5bin'de olsa vergisini koyup kabul ediyor. AliExpress gümrük sınırını 30 dolar euro aştın uyarısı vermiyor mesela.
Birde aylık 5 ürünlük gümrük sınırlaması var. Temu mesela 5 ayrı satıcıdan ürünler aldın hepsini tek paket yapıp gönderiyor sanırım Gümrükte bu 1 ürün siparişi gibi görülüyor tam emin değilim bu yüzden Temu daha iyi. AliExp belli olmuyor aynı gün gümrüğe giren, farklı paketleri tek bir kargo poşetine koyduğu yada ayrı ayrı gümrük sınırlamasına soktuğu olabiliyor dikkat etmek lazım.