Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Leviodas

Yetkin
Lego araba setleri lego araba seti almayı düşünüyorum vergisiz fiyatı 600-900 civarı bir şey bakıyorum fakat vergi eklendikten sonra gümrükte takılma gibi bir durum olur mu 27 avro altında bir alışveriş mi yapmam lazım bilginiz var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam vergi + kargo dahil 27 euro diye biliyordum vergisiz mi 27 Euro? Vergisiz fiyatı 997TL altında olduğu sürece bir sorun çıkmaz yani değil mi?
27 avro siniri, malin degeri icin gecerli. Malin degeri 27 avroyu gecmedigi surece sorun yok. Vergi ve kargo parasi bu sinirin haricinde kaliyor. Ben olsam 998 TL sinirina direkt dayanmazdim da, 26 avrodan sinir cizip, 960 TL alti urun bakardim acikcasi.

27 euro siniri, malin degeri icin gecerli. Malin degeri 27 Euro'yu gecmedigi surece sorun yok. Vergi ve kargo parasi bu sinirin haricinde kalıyor. Ben olsam 998TL sinirina direkt dayanmazdim da, 26 Euro'dan sinir cizip, 960TL alti ürün bakardim açıkçası.

Hocam bir araba buldum 907 TL vergisiz fiyatı sanırım alacağım peki bir şey daha soracağım örnek olarak şimdiki alışverişimde 27 avroyu geçmedim bir sonraki alışverişimde yine geçmezsem yine aynı şekilde hesaplanacak değil mi?

Hocam bir araba buldum 907TL vergisiz fiyatı sanırım alacağım peki bir şey daha soracağım örnek olarak şimdiki alışverişimde 27 Euro'yu geçmedim bir sonraki alışverişimde yine geçmezsem yine aynı şekilde hesaplanacak değil mi?
Oyle olmasi gerek, evet. Bir ayda 5 tane urun getirmemeye calisin, yeter.