Yaklaşık 1 aydır başlıktaki modemde aşırı derecede paket kaybı ve bağlantı kopması sorunu yaşıyorum. Bu problemle ilk karşılaştığımda arıza kaydı oluşturdum. O dönemde internet hızım da yarı yarıya düşmüştü. Türk Telekom ekipleri gelip DSL kablosunu değiştirdi ve hız problemi düzeldi. Ayrıca ankastre kutusunda da bir sorun olmadığını belirttiler. Ancak paket kaybı ve bağlantı kopması sorunları hâlâ devam ediyor.
Aşağıdaki değerler, modemi resetlememden yaklaşık 6 saat sonra modem arayüzünden alınmıştır. SNR marjı sabit olduğu zamanlarda bile 9.9 dB'in üstüne çıkmıyor. Modem 1-2 gün açık kaldığında ES ve SES değerleri +1000'i geçiyor; bağlantı koptuğu anlarda ise SNR marjı değerleri 6-7 seviyelerine kadar düşüyor.
Bina tesisatı geçen yıl CAT6 kablo ile yenilendi. Müşteri hizmetleri modemin arızalı olduğunu belirtti, ancak bunun ne kadar doğru olduğunu bilemiyorum. Ayrıca Türk Telekom'un taktığı DSL kablosunda bir sıkıntı olabilir mi? Şu an modem adaptörü uzatma prizine bağlı; bu durum SNR marjını düşürür mü, hatta büyük bir olumsuz etkisi olur mu?
Tüm bunlarla birlikte, SNR Marjını sabitleyebilmek adına 3000tl civarına Keenetic bir modem almayı düşünüyorum. Modem tavsiyeleriniz neler? Sizce bu değerler nasıl ve bu durumda ne yapmam gerekiyor?
İndirme yönü
Yukarı akış
Trellis
On
On
SNR Marjı (dB)
9.9
21.4
Zayıflama (dB)
13.5
12.5
Çıkış Gücü (dBm)
11.0
-11.0
Ulaşılabilir Hız (Kbps)
96464
27172
G.INP
Kapalı
Kapalı
Oran (Kbps)
79871
8188
R (RS kod kelimesindeki kontrol baytlarının sayısı)