Yiğidowski

Üstün
Yer
Türkiye Cumhuriyeti
İyi günler herkese umarım tercih sonuçlarınız istediğiniz gibi çıkmıştır. Maalesef benim için çok kötü. Ben sözele geçmeye ilk karar verdiğimde görsel iletişim tasarımı için çalışmaya başladım. Lisede de bilişim teknolojileri okuduğum ve tasarım yapmayı sevdiğim için. Ama sırf Ankara'da okuyacağım diye seçeneğim azdı. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yazdım onun arkasına ise halkla ilişkiler yazdım ve maalesef o çıktı. Yıldırım Beyazıt'ı ise baktığımda 1 puan ile kaçırmışım. Keşke sırf Ankara'da okuyacağım diye düşünmeseydim. Başka şehir yazsam örneğin Kocaeli, Sakarya, Bolu gelecekti ama ben Ankara yazdım ve 1 puanla gelmedi. Halkla ilişkiler kazandığımı söylediğimde herkes okuyup ne olacaksın diyor, işsiz kalırsın diyor. Evet doğru da maalesef işsizlik garantili bir bölüm neredeyse. Ne yapacağım hiç bilmiyorum. Ankara konusunda ısrar etmem ise hem imkanları gelişmiş olması hem de ailem çok uzakta okumamı istemiyordu. Şimdi sonuç istemediğim bölümü okuyacağım. Hayalini kurduğum bölümden başka bir bölüm. Kendimi suçluyorum çünkü tercih listesinde yazmadan da biliyordum halkla ilişkilerin böyle bir bölüm olduğunu.

Ayrıca sadece 1 puan ile kaçırmak çok koyuyor insana çok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sağlık olsun. Gerekirse tekrar sınava girer istediğiniz bölümü okursunuz, gerçekten bunlar gelecekte, geçmişe baktığınızda çok ufak detaylar gibi görünüyor. Önemli olan sevdiğiniz bölümü okumak ve mutlu olduğunuz mesleği yapmak. Gerisi boş. Kaldı ki okuduğunuz bölümle ilgili bir iş yapmak zorunda değilsiniz. Bununla ilgili lisedeki edebiyat öğretmenim bize çok şeyler anlatırdı. Kendisi edebiyat bölümü mezunuydu ve organizasyon işiyle çok zengin olmuş birisiydi. Canı sıkıldığı için öğretmenlik yapıyordu bir nevi. Yani demem o ki illa ki okuduğunuz bölümün mesleğini yapmanıza gerek yok. Neyde mutluysanız, başarılıysanız onu yapın. Başarılar dilerim.

Hocam sağlık olsun. Gerekirse tekrar sınava girer istediğiniz bölümü okursunuz, gerçekten bunlar gelecekte, geçmişe baktığınızda çok ufak detaylar gibi görünüyor. Önemli olan sevdiğiniz bölümü okumak ve mutlu olduğunuz mesleği yapmak. Gerisi boş. Kaldı ki okuduğunuz bölümle ilgili bir iş yapmak zorunda değilsiniz. Bununla ilgili lisedeki edebiyat öğretmenim bize çok şeyler anlatırdı. Kendisi edebiyat bölümü mezunuydu ve organizasyon işiyle çok zengin olmuş birisiydi. Canı sıkıldığı için öğretmenlik yapıyordu bir nevi. Yani demem o ki illa ki okuduğunuz bölümün mesleğini yapmanıza gerek yok. Neyde mutluysanız, başarılıysanız onu yapın. Başarılar dilerim.
Teşekkür ederim.

Kiminin 4 yılı boşa gidiyor. 4 yılda mezun olan 4 yılını 5 yılda mezun olan 1 yılını kaybeder diye bir söz vardır üniversite hakkında.
Keşke bir sene beklemeden direkt geçme şansımız olsaydı yks puanı ile.

Kiminin 4 yılı boşa gidiyor. 4 yılda mezun olan 4 yılını 5 yılda mezun olan 1 yılını kaybeder diye bir söz vardır üniversite hakkında.
Çıldıracağım ya 16k yapan bir arkadaş bu üniversitesiyi tercih etmiş. Eğer tercih etmeseydi gelirdi belki de.

Son düzenleme: