yusufumm07

Üstün
Selam arkadaşlar. Yaz geldi diye cihazı bakıma vereyim dedim. Babam götürdü, 2.500 TL'ye anlaştık. Sonra usta "Senin cihazın içindeki soğutma bloğundaki putty mi ne, ne haltsa erimiş" dedi, fiyat 4.000 TL oldu. Tamam usta dedik. Videolar falan da atıyor, her şey güzel. "Ekran kartı sıcaklığı düştü ama işlemci çok yüksek" dedi. Ben de "Boş ver usta, zaten 13700HX ısınıyor" dedim. "Yok olmaz" diye inatlaştı benimle, ona da tamam dedim.

Aradan zaman geçti, "Son testleri yapıyorum, beş buçuk gibi gel" dedi. Tamam dedik. 5-10 dakika sonra arayıp "Gelme, cihaz kendini açmıyor. Ankara'ya yollayacağım izin verirsen" dedi. Mecburen tamam dedim.

Çalışan cihaz nasıl bozuluyor? Bir de suçu bana atıyor, ne yapabilirim?

20260605_101755.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçmiş olsun dostum. Ne yapabilirsin konusunda da şansın yanında olmasını dileyeceksin. Ankara'ya dediği MSI servisine diyorsa o parayı da o karşılamalı. İnşallah kolayca çözersin.

Selam arkadaşlar. Yaz geldi diye cihazı bakıma vereyim dedim. Babam götürdü, 2.500 TL'ye anlaştık. Sonra usta "Senin cihazın içindeki soğutma bloğundaki putty mi ne, ne haltsa erimiş" dedi, fiyat 4.000 TL oldu. Tamam usta dedik. Videolar falan da atıyor, her şey güzel. "Ekran kartı sıcaklığı düştü ama işlemci çok yüksek" dedi. Ben de "Boş ver usta, zaten 13700HX ısınıyor" dedim. "Yok olmaz" diye inatlaştı benimle, ona da tamam dedim.

Aradan zaman geçti, "Son testleri yapıyorum, beş buçuk gibi gel" dedi. Tamam dedik. 5-10 dakika sonra arayıp "Gelme, cihaz kendini açmıyor. Ankara'ya yollayacağım izin verirsen" dedi. Mecburen tamam dedim.

Eki Görüntüle 255119
Kim bu servis? Ağır kekliyor seni cihazını geri al ayrıca para falan ödeme ödediysen geri iste. Putty dediğin şey termal pad ayrıca 2500'den 4000'e çıkacak kadar pahalı bir malzeme falan değil net yalan söylüyor. Termal pad'ler uzun yıllarca dayanabilir sana fiyat çıkartmaya çalışıyor. Nereden buluyorsunuz bu servisleri acaba çok merak ediyorum. Ben olsam şu an çoktan kavga çıkartmıştım. Cihazı ServisPoint'e yollayın.

Yok arkadaşıma yollacağım falan dedi bakalım.
Laptop’u teslim ederken kişiyi veya dükkanı hiç araştırmadınız mı hocam? Götürdüğünüz kişiden yaptığı işlemleri yazıp imzalamasını isteyin, zaten yazılı kayıt da var anladığım kadarıyla; daha sonra cihazınızı Servispoint’e gönderin. 10 yıllık MSI kullanıcısıyım 2 farklı laptopu için bir sürü hizmet aldım, bütün bakımlarımı yaptırdım sorun yaşatmadılar.

Bütün masrafları da ilgili şahıs ödesin; gerekirse CİMER’e de başvurabilirsiniz.

Laptop’u teslim ederken kişiyi veya dükkanı hiç araştırmadınız mı hocam? Götürdüğünüz kişiden yaptığı işlemleri yazıp imzalamasını isteyin, zaten yazılı kayıt da var anladığım kadarıyla; daha sonra cihazınızı Servispoint’e gönderin. 10 yıllık MSI kullanıcısıyım 2 farklı laptopu için bir sürü hizmet aldım, bütün bakımlarımı yaptırdım sorun yaşatmadılar.

Bütün masrafları da ilgili şahıs ödesin; gerekirse CİMER’e de başvurabilirsiniz.
Cihazı bozmuşlar belli ki. ServisPoint'e yollanması gerek, maalesef arkadaşa sağlam bir ücret çıkabilir.

İyi dediler, çevreye sordurdum, internetten araştırdım, yorumları da iyiydi giden kişiler tarafından.

Son düzenleyen: Moderatör:

Eki Görüntüle 255119
Adamın yaptığına bir şey deniyor da, söylersem ban yiyeceğim muhtemelen. Cihazı göndermesine müsaade etmeyin, bu böyleyse arkadaşı ne ayak kim bilir. Zaten göndermek isteseniz bile cihazı kargoda haşat ederler. Direkt geri alın, sağlıklı bir firmaya götürün, yapsınlar her şeyini temizce versinler.

Kartepe Bilişim diye bir yer Kocaeli'de oturuyorum.
İstanbul çok yakınmış, günübirlik bile gidebilirsin Servispoint’e. Laptopuna sahip çık dediğim gibi adamdan yaptığı işlemlere dair yazılı kanıt ve imza al, zaten mesajlaşmalar da varmış. Kendin ilgilenmen gerekecek, hiç yoktan Servispoint’te arıza tespit yaptırır işlem masrafını öğenir laptopunu bırakıp dönersin, ilgili kişiden de parasını çatır çatır alırsın.

Cihazı bozmuşlar belli ki. ServisPoint'e yollanması gerek, maalesef arkadaşa sağlam bir ücret çıkabilir.
10 yılı doldurdum, GE76/66 kasa kullandım her işlem için de Servispoint kullandım; ufak tefek anlaşmazlıklar oldu ama gün sonunda sorunumu ilgili biçimde çözdüler. MSI Gaming Laptop için bence gayet iyiler. Arıza tespitinden sonra netleşir her şey, tahminimce macunu falan düzgün süremedi işlemci üzerinden bir sorun olabilir. Servisin termal bakım için son fiyatı 80$+KDV gibi bir şeydi, eleman parça bozduysa fiyat artabilir tabii.

Son düzenleme: