ExellionTR

Başarılı
İşlemci soğutucularının içinden çıkan ID-Cooling ( 2-3 yıllık ) ve Thermalright TF7 ( daha yeni alındı ) marka termal macun işlemciye sürerken topaklanıyor, tereyağı gibi sürülmesi gereken macunun yapış yapış bir hissiyatı var. Kapakları kapalı bir şekilde muhafaza edilmişti. TF7'yi daha yeni açtık zaten, daha geçen hafta aldığım Thermalright Burst Assassin CPU soğutucusundan çıktı. Sizce macunlarda bir sıkıntı mı var? Xigmatek'in eski bir macunu da var elimde, geçen onu kullanmıştım sorunsuzca sürülüyordu.

TF7 piyasaya gore sürüşü zor ve biraz ugrastirici denebilecek bir macun. Topaklanmadan tam olarak kastınız nedir?

Hocam nasıl anlatsam, macun bildiğiniz sürülmüyor. Spatula yardımıyla uyguluyorum fakat macunu sıkıp yaymaya kalktığımda spatulada toplanıyor, işlemciye yayılmıyor. O tereyağımsı kıvamı yok yani. Donuk bir kıvamı var sürüp yaymaya çalıştığımda topak topak oluyor spatulaya yapışıp kalıyor. Xigmatek'in macununda böyle bir sorun yaşamamıştım yağ gibi sürülüyor.
@ilkeryuksel @pawEn şimdi Xigmatek'i uygulamadım hocam, kaymak gibi sürüldü. Biri sıfır, diğeri henüz 2 yıllık olan macunların 4-5 senelik Xigmatek'e göre bu kadar kötü olması, sürülememesi ilginç. Bahsettiğiniz termal pede bir göz atacağım hocam pratik bir şeye benziyor :). Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Hocam nasıl anlatsam, macun bildiğiniz sürülmüyor. Spatula yardımıyla uyguluyorum fakat macunu sıkıp yaymaya kalktığımda spatulada toplanıyor, işlemciye yayılmıyor. o tereyağımsı kıvamı yok yani. donuk bir kıvamı var sürüp yaymaya çalıştığımda topak topak oluyor spatulaya yapışıp kalıyor. Xigmatek'in macununda böyle bir sorun yaşamamıştım yağ gibi sürülüyor.
Daha çok silgi tozu kıvamına geliyordur sürüş sırasında.. Bu macunun kullanımını zorlaştırır bu hissiyatı biliyorum. Hocam idare edecek kadar her köşesine spatula ile ince ince yedirin ve yaymaya çalışın. Eger 1 hafta kadar bekleyebilirseniz mutlaka Honeywell PTM7950 Termal Ped siparişi verin derim. Ben kullanıyorum ne pumpout ne topaklanma... aynı ped'i GPU'um içinde kullanacağım. @pawEn hocam konuya hakim ;)

Son düzenleme:
TF7'yi yaymak zordur. Ortaya nohut tanesi kadar sıkıp Burst'ü monte edin. Recep hocam AK400 montaj videosu çekmişti. Heatsinki orada anlatildigi gibi yavas yavas eşit eşit sıkarsanız daha dengeli yayılır. Yani bir vidayı 1-1.5 tur sıkıp digerine de ayni seyi yapin. Bunu da vida dönmeyene kadar bir döngü haline getirip uygulayin.

Şu konuma bakabilirsiniz hocam. Ben hiç elimle uğraşmadım çarprazlama sıktım onda bile ayarı tutturmak zor oluyor çünkü zaten kıvamı koyu kıvam spatula ile sürülecek bir macun değil TF7 ama çarpraz sürerken iyice köşenin dibinden başlanmamalı hafi pay bırakarak köşelerden başlayarak X çizecen ortasından geçerken ortasına azcık daha fazla bırakıp öyle geçersin önemli olan ortası zaten.

Hocam Xigmatek'i yağ gibi yedirerek sürdüm güzelce. Bir sıkıntı gözükmüyor. TF7'yi de 1-2 sıkımlık koymuşlar sanki, hemen bitti.