MeReKGs67

Uzman
Hazır sistemi alırken istediğim işlemci soğutucu seçeneği yoktu haricen başka yerden aldım. Ryzen 5600 işlemcim kendi soğutucusuyla takılı geldi. Şimdi bunun termal macunu da kurumamıştır yeni olduğu için gerçi ama şimdi ben bu sürülü macunu nasıl temizleyeyim? Bir de yeni macunu sürerken kendim yaydırmak istiyorum ama o videolarda gördüğüm küçük spatuladan bende yok artık nereden buldularsa onu :D böyle lokantaların verdiği kartvizitlerle macunu uygulasam olur mu? Kimileri de kullanmadığın banka kartını kes demiş nasıl yapayım ilk defa yapacağım tedirginim biraz.

Peki hocam var olan macunu nasıl temizleyeyim? Limon, kolonyalı mendil vesaire olur mu, siz nasıl yapıyorsunuz?
Alkollü bir mendille silebilirsiniz. X yaparken cok kalin yapacaginizdan korkuyorsaniz direkt ortaya nohut tanesi büyüklüğünde sıkın macunu sogutucuyu oturtunca yayılır o zaten.

En garantisi nohuttur. Sık geç.

Peki hocam var olan macunu nasıl temizleyeyim? Limon, kolonyalı mendil vesaire olur mu, siz nasıl yapıyorsunuz?
Çoğu evde en temel olarak kolonya var. Ben 3-4 tane ıslak mendile az az kolonya sıkıyorum, yani ıslak değil de nemli olacak şekilde. Sonra kabasını ilk mendille, kalanları da diğer mendillerle alıp tertemiz yapıyorum. Mendile cıvık olacak şekilde kolonya dökmeyin, işlemci üstünde damlacık bırakmasın. Kalsa da sorun olmaz, çok hızlı buharlaşır ama yine de sola sağa damlamasın diye.

Alkollü bir mendille silebilirsiniz. X yaparken cok kalin yapacaginizdan korkuyorsaniz direkt ortaya nohut tanesi büyüklüğünde sıkın macunu sogutucuyu oturtunca yayılır o zaten.

En garantisi nohuttur. Sık geç.
Hocam noktayı kullanmayacam ya o tam yayılmıyormuş ya X ya da kendim sürecem :D

Çoğu evde en temel olarak kolonya var. Ben 3-4 tane ıslak mendile az az kolonya sıkıyorum, yani ıslak değil de nemli olacak şekilde. Sonra kabasını ilk mendille, kalanları da diğer mendillerle alıp tertemiz yapıyorum. Mendile cıvık olacak şekilde kolonya dökmeyin, işlemci üstünde damlacık bırakmasın. Kalsa da sorun olmaz, çok hızlı buharlaşır ama yine de sola sağa damlamasın diye.
Evet bazı ıslak mendiller kendinden bile çok cıvık oluyor özellikle paketin alt tarafında kalanlar biraz sıkmak lazım dediğin gibi