Rehber Termal macunlar hakkında her şey

Estagfurullah, "kafamin bastigi" ne demek. Deneye yanila ogreniyoruz hepimiz boyleyiz. Yazmakla iyi etmissiniz, takibe aliyorum, devamlarini bekleyecegim.

Elinize sağlık.

Teşekkürler

Merhaba, öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.

Mantıken baktığımızda evet haklısınız, ancak insanlara önerdiğimiz macunu neden önerdiğimizi açıklamak ve ikna etmek uzun sürebiliyor. Karşımızdaki kişi pump out nedir bilmeyebiliyor ve uyarılarımıza rağmen yanlış termal macun alabiliyor. Mayıs 2024'ten beri deneme yanılma yoluyla kazandığım tüm tecrübenin birikimini paylaşmak istedim.

Son düzenleme:

Hepsini okudum, kendimi termal macun mühendisi gibi hissediyorum.

Çok başarılı bir rehber olmuş sağ olun emeğinize elinize sağlık.

Hocam bir de RTX 4050 ve AMD Ryzen 5 7535HS cihaza hangi termal macunu önerirsiniz? MX4 uyguladım 7 ay önce şu an işlemcim 83-84 ekran kartım 65-68 seviyelerinde. Faz değişimli termal pad uygulamayı düşündüm de becerebileceğimi sanmıyorum ondan risk almadan termal macundan devam etmek istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam aklıma takılan bir konu var cihazım 3 hafta önce servisten anakart değiştikten sonra bakımları yapılıp elime ulaştı.
İlk olarak bir tanecik OCCT testi başlattım ve sıcaklıklar çok hoşuma gitti ama birkaç dakika sonra birden 60W gücüne sabitlenip 75 derecelerde takıldı bende sonra kapattım.

Bunu da 60W gücüne sabitlendiği zaman çekmiştim. Sıcaklık normal görünüyor sonra testi kapattım.

Sonra birkaç gün sonra yine test ettiğimde görüleceği üzere 95 derecenin altını görmüyorum hani nereden nereye gibi bir tabir oluştu resmen haha.

Burada sorum şu; sence pump out falan mı olmuştur? Yoksa normal mi?

Bulabilirseniz Thermal Grizzly Duronaut iş görecektir. Pahalıdır ama pump out direnci yüksektir.
Bu Duronaut Formülü:

(Not: Aluminium yazıyor ama Firma elektriksel iletkenlik olmadığını belirtmiş olduğundan bunun aluminium oxide olduğunu düşünüyorum. Duronaut yüzünden çip yakan birinin vakasını da duymadım henüz.)
Bu da Kryonaut:

Halnziye P17 ve Frost X45 de aynı şekilde pump out direnci övülen ürünler. Igorslab sizin için iyi bir referans kaynağı olabilir

ASUS TUF veya Acer Nitro sanırım. Thermalright TF7 bunların hiçbirini bulamazsanız iş görebilir.

Merhaba, 12450HX kullandığınızı gördüm. Lenovo LOQ galiba, değilse de sıkıntı değil.

Sizin durumunuz pump out'a benziyor. Benzer durumu Mx-6 ile HP Victus'da yaşamıştım. Sonrasında gidip Thermalright Heilos almıştım. HX serisi işlemciler için termal macun yetersiz kalacaktır muhtemelen. Siz direkt Faz değişimli ped kullanın.

Tavsiyem şu şekilde: Heilos (Thermalright Heilos) alacaksanız V2, 0.25mm olanı alın. Ilk versiyon PCM-5000 gibi, çok verimli değil.

HX serisi işlemciler için tek önerim faz değişimli peddir, çok ısınıyorlar. Ekran kartına gelince 4050 için Thermalright TF7 de yeterli olacaktır ama ben garantiye alayım derseniz orada da PTM/PCM kullanabilirsiniz:

* Fehonda PCM 8990

* Upsiren PCM-1 veya PCM-2

* Thermal Grizzly PhasSheet PTM

* T-Global TG-PCM095

* Honeywell PTM7950

* Thermalright Heilos V1/V2

* PCM-8500 (AliExpress Honeywell PTM7950'lerinin çoğu budur, PTM7950 ile benzer performans gösterir.)

Bunların hepsi PTM çözümleridir. Tercih size kalmış.

Son düzenleme:

Evet hocam ASUS TUF A15 serisi, faz değişimli termal pad ile uğraşasım gelmedi açıkçası sahte ürün falan gelir. Bir de rica etsem bana önerdiğiniz termal macunların bulabilirseniz linklerini atar mısınız? Son olarak MX4'ün durumu nasıl şu anda? 83-84 CPU 65-68 GPU.

MX-4 sisteminizde pump out yapacaktır. Kıvamı çok yumuşak. Eğer yük altında değerler ise şimdilik iyi, ancak uzun vadede bu dayanıklılık mümkün değil.

Nedeni düşük viskozite, ıhs olmayan çekirdek yüzeyinin neredeyse pürüzsüz olması ve buna bağlı adezyon ve kohezyon azalması.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…